Άρθρο για το laminate: ανάλυση του laminate στην Ουκρανία. Plus: Krono Original laminate από επαγγελματίες

0
Άρθρο για το laminate: ανάλυση του laminate στην Ουκρανία. Plus: Krono Original laminate από επαγγελματίες

Περιεχόμενο:

Το laminate είναι ένας από τους τύπους δαπέδων, που αποτελείται από πολλά στρώματα, καθένα από τα οποία χαρακτηρίζεται από τα δικά του χαρακτηριστικά:

 • το κάτω μέρος είναι ένα σταθεροποιητικό στρώμα που προστατεύει το laminate από το νερό και άλλους δυσμενείς παράγοντες.
 • το κύριο είναι μια πλακέτα MDF ή HDF, η οποία δημιουργεί τη δύναμη του πίνακα και την ικανότητά του να αντέχει σε υψηλή πίεση.
 • διακοσμητικό – κατασκευασμένο από μοναδικό χαρτί, στο οποίο εφαρμόζεται ένα διακοσμητικό μοτίβο που μιμείται φυσικό υλικό, όπως ξύλο ή πέτρα (σε μεμονωμένες περιπτώσεις μπορεί να έχει μεμονωμένες εικόνες σχεδίασης.
 • Η κορυφή είναι μια πλαστικοποιημένη επίστρωση που παρέχει αντοχή σε κάθε είδους λειαντική δράση, η οποία είναι κατασκευασμένη με βάση τη μελαμίνη.

Όταν οργανώνετε επισκευές ή εργασίες για τη διευθέτηση οποιωνδήποτε χώρων, οι ιδιοκτήτες προσέχουν πρώτα απ ‚όλα την ποιότητα του δαπέδου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα συγκεκριμένο στοιχείο επηρεάζει άμεσα την άνεση και την περίοδο λειτουργίας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ο αριθμός των στρώσεων ανάλογα με τη μάρκα και τη δημιουργία του laminate μπορεί να είναι από 4 έως 6. Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα laminate φθηνά, δώστε προσοχή σε επιστρώσεις με μικρότερο όγκο στρώσεων. Αλλά υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στον προϋπολογισμό, συνιστάται να δίνετε προσοχή σε προϊόντα με πρόσθετη θερμομόνωση και ηχομόνωση, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης πρόσθετα προστατευτικά στρώματα.

Τα τελευταία χρόνια, κατά τη διευθέτηση χώρων γραφείων, ιδιωτικών κατοικιών, εξοχικών κατοικιών και διαμερισμάτων, οι επαγγελματίες σας συμβουλεύουν ανεπιφύλακτα να αγοράσετε ένα laminate, καθώς αυτό το είδος προϊόντος έχει αποδειχθεί θετικά. Έχει καλή αντοχή, αντοχή στην τριβή, αντοχή στην κρούση, ελκυστικό εξωτερικό και ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται από μια σχετικά λογική τιμή. Παρόλα αυτά, πριν προχωρήσουμε στη σειρά αυτού του υλικού, θα το μελετήσουμε διεξοδικά.

Σημαντικό: ένα χρήσιμο άρθρο με θέμα: Krono Original laminate, φροντίστε να διαβάσετε: Krono Original laminate

Krono Original laminate

Κατηγορία laminate (αντοχή στη φθορά)

Παρά την εντυπωσιακή διαθεσιμότητα τύπων μοντέλων, η πιο σημαντική παράμετρος που είναι σημαντικό να κατανοήσετε κατά την παραγγελία αυτού του προϊόντος είναι η κατηγορία αντοχής στη φθορά. Καθορίζει την ικανότητα του δαπέδου να αντέχει τα λειαντικά φορτία, καθώς και την αντοχή του σε καταστροφικούς παράγοντες. Προς το παρόν, οι ειδικοί διακρίνουν τρεις κατηγορίες, αυτές που είναι πιο κατάλληλες για οικιστικές και εμπορικές εγκαταστάσεις:

 • 31η – ικανή να αντέχει ελαφριές πιέσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δωμάτια με χαμηλό επίπεδο κυκλοφορίας, όπως υπνοδωμάτιο, νηπιαγωγείο ή ντουλάπι τροφίμων.
 • 32ο – μπορούν να αντέξουν κανονικά και καλά φορτία, γεγονός που τα καθιστά μια από τις πιο ιδανικές επιλογές.
 • 33ο – laminate, απαιτείται για δωμάτια με υψηλό επίπεδο τριβής, όπως εμπορικά κέντρα, καταστήματα και γραφεία.

Ωστόσο, όταν σκέφτεστε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πού να αγοράσετε laminate δάπεδα, πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτήν την παράμετρο και τι αναφέρει ο διαχειριστής σχετικά.

πάχος του laminate. Πού να στρώσω ποιο laminate;

Η επόμενη σημαντική παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπόψη πριν παραγγείλετε ένα laminate σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι το πάχος των μοντέλων. Κυμαίνεται από 6 έως 14 χιλιοστά. Μερικοί πλοίαρχοι λένε ότι όσο πιο παχιά είναι η επίστρωση, τόσο πιο αξιόπιστη, ωστόσο, στην πραγματικότητα, η επιλογή του πάχους πρέπει να γίνεται με βάση τις ιδιωτικές ανάγκες:

 • 7-9 χιλιοστά – το ιδανικό πάχος για διαμερίσματα, ιδιωτικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες.
 • 9-11 χιλιοστά – για χώρους γραφείων και δωμάτια με υψηλό επίπεδο τριβής.
 • 11-14 χιλιοστά – για δωμάτια και δωμάτια με μεγάλη κίνηση.

Τα παχιά προϊόντα παραγγέλνονται με τον ίδιο τρόπο για αντικείμενα όπου οι επιφάνειες δεν ήταν αρχικά ισοπεδωμένες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πάχος τους σας επιτρέπει να αγνοήσετε μικρές ανωμαλίες, την τραχύτητα και την κοκκότητα της βάσης.

Krono Original laminate

Τύποι και ποικιλίες laminate

Η επιλογή των επενδύσεων δαπέδου που διατίθενται αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι πολύ μεγάλη. Το σετ των σχετικών προϊόντων περιέχει πολλούς τύπους που ξεχωρίζουν μεταξύ τους ως προς το στυλ, την εμφάνιση της επιφάνειας και το σχήμα. Ας τα αναλύσουμε αναλυτικά.

Ο σχεδιασμός του προϊόντος αναπτύσσεται ξεχωριστά από κάθε κατασκευαστή. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, ξεχωρίζει ένας αριθμός γενικά αναγνωρισμένων τύπων σχεδιαστικών λύσεων, οι οποίοι περιλαμβάνουν:

 • κλασικό – αναδημιουργεί την εμφάνιση φυσικού ξύλου, έχει ζεστές και κρύες αποχρώσεις.
 • δέρμα – πάνελ που απεικονίζουν μια δερμάτινη επιφάνεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μοναδικών εσωτερικών χώρων.
 • μέταλλο – πάνελ που μοιάζουν με μεταλλικές επιφάνειες, οι οποίες είναι ιδανικές για στυλ υψηλής τεχνολογίας.
 • πέτρα – επιστρώσεις που αναδημιουργούν την επίδραση της στερεότητας και της αντοχής, αυτές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τη μορφή εναλλακτικής λύσης στα κεραμικά πλακίδια.

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα laminate, το κόστος του οποίου θα διαφέρει ως προς τη διαθεσιμότητα, πρέπει να δώσετε προσοχή σε μοντέλα με κλασικό ή πέτρινο σχέδιο. Τα εναλλακτικά προϊόντα θα κοστίζουν λίγο περισσότερο.

Κατά τη διαίρεση σε τύπους laminate, λαμβάνεται επίσης υπόψη ο τύπος της επιφάνειας. Σήμερα, διακρίνονται τα ακόλουθα μοντέρνα μοντέλα:

 • κλασικό – ευχάριστο στην αφή, αλλά περιέχει μικρές κοιλότητες και ανωμαλίες, γεγονός που καθιστά δυνατή την εξασφάλιση της ομοιότητας της επιφάνειας του φυσικού ξύλου:
 • γερασμένο – έχουν αισθητές λειασμένες ρωγμές και ζημιές.
 • γυαλιστερό – laminate, καλυμμένο με μεγάλη ποσότητα βερνικιού, παρέχοντας μια λάμψη καθρέφτη και την εντύπωση καθαριότητας.
 • ανάγλυφο – αναδημιουργώντας με ακρίβεια τις ίνες ενός δέντρου.
 • ματ – μοιάζουν με ξύλινο καμβά, επεξεργασμένο και διακρίνονται από μια ελαφριά τραχύτητα.

ένας άλλος όχι λιγότερο βασικός δείκτης με τον οποίο τα καλύμματα δαπέδου χωρίζονται σε διάφορους τύπους είναι το σχήμα. Προς το παρόν, μπορείτε να αγοράσετε ένα φθηνό πολυστρωματικό υλικό ορθογώνιου σχήματος, το οποίο είναι εύκολο να εκτελέσετε εργασίες εγκατάστασης και την ικανότητα να μεταμορφώσετε οπτικά το σχήμα του δωματίου. Επιπλέον, μπορείτε, φυσικά, να αγοράσετε προϊόντα με τη μορφή πλακιδίων, τα οποία είναι αρκετά δύσκολο να εγκατασταθούν, αλλά η διαδικασία εγκατάστασης δεν περιλαμβάνει την αγορά πρόσθετου υποστρώματος.

Krono Original laminate

Πλευρά του laminate

Λόγω του ότι το laminate είναι το πιο διαδεδομένο δάπεδο, παράγεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, μοντέλα που κατασκευάζονται στην επικράτεια χωρών όπως:

 • Γερμανία;
 • Βέλγιο;
 • Αυστρία.

Ωστόσο, αξίζει να δοθεί προσοχή στο γεγονός ότι τα εργοστάσια ορισμένων γνωστών κατασκευαστικών εταιρειών με παγκόσμια φήμη εδρεύουν όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις χώρες της πρώην ΚΑΚ. Αυτό καθιστά δυνατή την παραγγελία ενός laminate στο Κίεβο καλής ποιότητας, ένα που κατασκευάστηκε σε:

 • Πολωνία;
 • Λευκορωσία;
 • Ρωσία.

Laminate με ή χωρίς λοξότμηση;

Το ερώτημα που ενδιαφέρει πολλούς πελάτες που κάνουν επισκευές σε διαμέρισμα, σπίτι ή επαγγελματικό χώρο για πρώτη φορά είναι τι είδους laminate να επιλέξουν – με ή χωρίς λοξότμηση. Για να το καταλάβουμε αυτό, ας αναλύσουμε τι είναι η λοξότμηση και σε τι χρησιμοποιείται.

Μια λοξότμηση είναι μια λοξότμητη άκρη μιας επίστρωσης. Δίνει την πιο ελκυστική εμφάνιση, που θυμίζει μασίφ ξύλο. Αυξάνει τη διάρκεια ζωής του laminate και αυξάνει την ικανότητα αντοχής σε υψηλές μηχανικές πιέσεις, αλλά ταυτόχρονα είναι ευνοϊκό για τη συσσώρευση σκόνης και βρωμιάς. Μπορεί να έχει σχήμα V ή U, κάτι που επηρεάζει την εμφάνιση του δαπέδου.

Για εκείνους τους ανθρώπους που σχεδιάζουν να αγοράσουν laminate σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα φθηνά, οι ειδικοί προτείνουν να επικεντρωθούν σε επιστρώσεις χωρίς λοξοτομές. Αλλά αν το καθήκον είναι να αποκτήσετε μια καλή επίστρωση, τότε οι επικαλύψεις με ένα τέτοιο στοιχείο θα είναι μια αποδεκτή επιλογή.

Διάσημες μάρκες στην Ουκρανία

Όπως γράφτηκε νωρίτερα, ορισμένες δημοφιλείς μάρκες έχουν εγκαταστάσεις παραγωγής όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις χώρες της πρώην ΚΑΚ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κατά την αγορά, πρέπει να κοιτάξετε το εμπορικό σήμα. Σήμερα, μια αποδεκτή αναλογία αξιοπιστίας και κόστους των δαπέδων laminate στο Κίεβο είναι:

 • Classen;
 • Crown Original?
 • Γρήγορο βήμα;
 • Berry Alloc;
 • Kaindl.

Krono Original laminate

Ανθεκτικό στην υγρασία laminate

Για εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν να αγοράσουν ένα ποιοτικό laminate, είναι σημαντικό να λάβουν υπόψη χαρακτηριστικά όπως η αντοχή στην υγρασία και η αντοχή στο νερό. Παρά το παρόμοιο όνομα, τα χαρακτηριστικά είναι θεμελιωδώς διαφορετικά μεταξύ τους.

Η αντοχή στην υγρασία είναι η ιδιότητα ενός προϊόντος να αντιστέκεται στην επίδραση της υγρασίας. Εξαρτάται άμεσα από την πυκνότητα του στρώματος βάσης και τον εμποτισμό του. Ιδιαίτερα ανθεκτικά στην υγρασία είναι τα πάνελ με πυκνότητα 850 kg / m3. Είναι σε αυτά που πρέπει να δώσετε προσοχή για να παραγγείλετε ένα laminate στο κατάστημα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αντικείμενα με υψηλό επίπεδο υγρασίας.

Η αντοχή στο νερό συνεπάγεται την πλήρη προστασία του laminate από την υγρασία. Το χαρακτηριστικό υποδηλώνει επιπλέον την παρουσία μιας μοναδικής επίστρωσης που εγγυάται την προστασία των βασικών αρμών και αποτρέπει τη διείσδυση του νερού κάτω από την επιφάνεια του δαπέδου. Τα προϊόντα με το παρουσιαζόμενο χαρακτηριστικό πρέπει να χρησιμοποιούνται στα μπάνια.

Πού μπορεί να τοποθετηθεί το laminate δάπεδο;

Το Laminate είναι ουσιαστικά ένα μοναδικό κάλυμμα δαπέδου που μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε τύπο χώρων. Ανάλογα με την ατομικότητα εργασίας των προϊόντων, η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε σαλόνια, υπνοδωμάτια, μπάνια και παιδικά δωμάτια, καθώς και σε κουζίνα, διάδρομο, ντουλάπι και εμπορικούς χώρους.

Για να βρείτε το τέλειο μοντέλο, συνιστάται να επικοινωνήσετε με καταστήματα όπου μπορείτε να παραγγείλετε ένα laminate, να μελετήσετε κριτικές στους ιστότοπούς τους και να συμβουλευτείτε ειδικούς. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποφύγετε κοινά λάθη και να επιλέξετε ένα υλικό που ταιριάζει απόλυτα με τον επιλεγμένο τύπο δωματίου.

Ποιο laminate είναι καλύτερο να επιλέξετε για την κρεβατοκάμαρα και το νηπιαγωγείο

Το νηπιαγωγείο και το υπνοδωμάτιο χρησιμοποιούνται ως χώρος αναψυχής, όπου αναρρώνει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος ή του σπιτιού. Πρέπει να είναι τα πιο ασφαλή και τα καλύμματα δαπέδου που χρησιμοποιούνται σε αυτά πρέπει να είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Επομένως, η περιεκτικότητα σε ρητίνη στο laminate δάπεδο πρέπει να αντιστοιχεί στο επίπεδο Ε0.

Πώς να επιλέξετε ένα laminate μπάνιου

Το μπάνιο σχετίζεται με δωμάτια όπου μεγάλη ποσότητα υγρού συχνά διεισδύει στα υλικά φινιρίσματος. Επομένως, το laminate για αυτό, πρώτα απ ‚όλα, αναγκάζεται να έχει παρόμοια παράμετρο με την αντίσταση στο νερό. Άλλα χαρακτηριστικά για το laminate στο δωμάτιο μπορούν να επιλεγούν μεμονωμένα.

Επιλογή laminate για το διάδρομο ή το διάδρομο

Η είσοδος, το σαλόνι και ο διάδρομος είναι τα δωμάτια στα οποία ο ιδιοκτήτης πρέπει πρώτα απ ‚όλα να φροντίσει να σώσει την εμφάνιση των επενδύσεων δαπέδου. Πριν παραγγείλετε ένα laminate στο Κίεβο σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για αυτές τις εγκαταστάσεις, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη την κατηγορία αντοχής στη φθορά – πρέπει να είναι τουλάχιστον 32η. Αυτό θα καταστήσει δυνατό τον αποκλεισμό της πιθανότητας γρατσουνιών και οποιασδήποτε ζημιάς καθ‘ όλη την περίοδο εφαρμογής.

Πώς να επιλέξετε ένα laminate για την κουζίνα

Η κουζίνα είναι ένας χώρος που απαιτεί συχνό υγρό καθαρισμό, τα καλύμματα δαπέδου του οποίου υπόκεινται σε υψηλά λειαντικά και κρουστικά φορτία. Αποδεικνύεται ότι το laminate για αυτό το δωμάτιο πρέπει να έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • αντοχή στη φθορά – όχι λιγότερο από την 32η κατηγορία.
 • αντοχή στην υγρασία?
 • πυκνότητα πλάκας από 850 kg/m3.
 • η παρουσία αντιβακτηριδιακής επικάλυψης.

Αυτό το laminate σχετίζεται με το τμήμα μεσαίας τιμής. Φυσικά, για την κουζίνα μπορείτε να αγοράσετε ένα laminate στο Κίεβο φθηνά της 31ης κατηγορίας, αλλά αυτό θα έχει άσχημη επίδραση στη διάρκεια της λειτουργίας.

Συμπεράσματα: ποιο laminate να αγοράσω;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει καθολική κάλυψη που να μπορεί να εγκατασταθεί σε όλους τους χώρους. Η επιλογή του laminate θα πρέπει να γίνεται μεμονωμένα, με βάση τις λειτουργικές ιδιαιτερότητες ενός συγκεκριμένου δωματίου. Για το λόγο αυτό, για να αγοράσετε φθηνά δάπεδα laminate στο ηλεκτρονικό κατάστημα στο Κίεβο, επικοινωνήστε με τους πωλητές που θα λάβουν υπόψη όλες τις επιθυμίες και θα σας προτείνουν την ιδανική λύση.

Σημαντικό: χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα: Krono Original laminate, φροντίστε να διαβάσετε: Krono Original laminate

Krono Original laminate

Schreibe einen Kommentar