«Έχουν πολλή αγάπη να δώσουν:» Ως μωρό και μαμά της ΜΕΘ, η Aniesha

0
«Έχουν πολλή αγάπη να δώσουν:» Ως μωρό και μαμά της ΜΕΘ, η Aniesha

Όταν η Aniesha Boatwright χρειάστηκε επείγουσα καισαρική τομή μόλις στην 25η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, ήξερε ότι το Regional One Health ήταν το κατάλληλο μέρος για να είναι τόσο για εκείνη όσο και για το μωρό της.

Η ίδια η Aniesha ήταν μωρό Regional One Health NICU και ήταν σίγουρη ότι το κοριτσάκι της θα λάμβανε την καλύτερη δυνατή φροντίδα από τους φροντιστές γιατρούς και τις νοσοκόμες στο Sheldon B. Korones Newborn Center.

Το Regional One Health είναι επίσης ο ηγέτης της περιοχής στη φροντίδα για περίπλοκες επιπλοκές της εγκυμοσύνης, καθιστώντας το μια πηγή εξαιρετικής φροντίδας τόσο για τις μητέρες όσο και για τα μωρά.

Όταν οι γιατροί του Regional One Health είπαν στην Aniesha Boatwright ότι χρειαζόταν επείγουσα καισαρική τομή μόλις στην 25η εβδομάδα της κύησης και ότι θα γινόταν η μητέρα μιας μικροπροαιμίας, ένιωσε το ίδιο σοκ και φόβο ότι θα είχε κάποιος.

Ένιωθε όμως και κάτι άλλο: μια αίσθηση ελπίδας και αισιοδοξίας που προέρχεται από τη δική της εμπειρία ζωής.

«Τους είπα: «Ήμουν και εγώ ένα μωρό με μικροπροϊόντα εδώ», είπε η Aniesha. «Γεννήθηκα στο Regional One Health με 1 λίβρα 6 ουγγιές. Ξέρω λοιπόν ότι ο Θεός κάνει κάποια θαύματα!».

Ήξερε επίσης ότι το νεογέννητό της θα ήταν σε εξαιρετικά χέρια. Το Sheldon B. Korones Centre NICU άνοιξε το 1968 με βάση το ιδανικό ότι κάθε μωρό αξίζει ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή. Με την υποστήριξη από δωρητές του Regional One Health Foundation που χρηματοδοτούν εκπαίδευση, τεχνολογία και άλλους κρίσιμους πόρους, με την πάροδο των ετών παρείχε σωτήρια φροντίδα σε περισσότερα από 50.000 μωρά στο Mid-South.

Η Aniesha μπορεί να μετράει ευτυχώς τον εαυτό της και την κόρη της Adoria μεταξύ τους. «Είμαι τόσο ευγνώμων για την εμπειρία μου», είπε. «Μου έδιναν πάντα πολλές πληροφορίες για το τι συνέβαινε και τι μπορεί να συμβεί, και έχουν πολλή αγάπη να δώσουν!»

Η Aniesa δεν ήξερε ότι ήταν έγκυος όταν υπέστη επείγουσα ιατρική περίθαλψη τον Νοέμβριο του 2021. «Δεν είχα κανένα σύμπτωμα – είχα τον κύκλο μου και όλα παρέμειναν ίδια», είπε.

Η Aniesa ήξερε ότι η κόρη της ήταν σε καλά χέρια στο Regional One Health. «Είμαι τόσο ευγνώμων για την εμπειρία μου», είπε. «Μου έδιναν πάντα πολλές πληροφορίες για το τι συνέβαινε και τι μπορεί να συμβεί, και έχουν πολλή αγάπη να δώσουν!»

Μια Παρασκευή ετοιμαζόταν να φύγει από την πόλη όταν έπαθε επιληπτική κρίση. «Ο σύζυγός μου νόμιζε ότι έπαθα εγκεφαλικό, γιατί δεν μπορούσα να δω τίποτα», είπε. «Τα μάτια μου γύρισαν πίσω και άρχισα να έχω σπασμούς».

Οι γιατροί την μετέφεραν στο πλησιέστερο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης και οι γιατροί έκαναν εξετάσεις αίματος. Όταν επανήλθε ότι η Aniesha ήταν έγκυος, υποψιάστηκαν ότι οι κρίσεις της προκλήθηκαν από προεκλαμψία, επικίνδυνα υψηλή αρτηριακή πίεση που μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Την μετέφεραν στο Regional One Health, το οποίο διαθέτει τη μοναδική τεχνογνωσία και πόρους για να φροντίζει τόσο ασθενείς με σοβαρές επιπλοκές εγκυμοσύνης όσο και πρόωρα βρέφη.

Καθώς η Aniesha και ο εξίσου σοκαρισμένος σύζυγός της είχαν συνηθίσει την ιδέα ότι η μεγαλύτερη κόρη τους, Άρτεμις, θα είχε σύντομα μια μικρή αδερφή, οι γιατροί προγραμμάτισαν την Aniesha για καισαρική τομή και προετοιμάστηκαν για το γεγονός ότι το μωρό της θα χρειαζόταν φροντίδα στη ΜΕΘ.

Η Aniesha διατηρήθηκε ήρεμη από το εκ φύσεως θετικό της πνεύμα και το γεγονός ότι είχε πάει εκεί πριν… αν και ως μωρό και όχι ως μαμά.

«Η μαμά μου είπε ότι ένιωθα σαν deja vu!» εκείνη γέλασε. «Μου είπε, «Σε είχα στο ίδιο νοσοκομείο και ήσουν 1 λίβρα, 6 ουγγιές»».

Έδωσε στην Aniesha πίστη ότι το κοριτσάκι της θα μπορούσε επίσης να μεγαλώσει υγιές και δυνατό.

Η καισαρική της τομή πήγε ομαλά και η Adoria, που ζύγιζε 1 κιλό, 11 ουγγιές, εργαζόταν σκληρά για να αναπνεύσει μόνη της. Τελικά, οι γιατροί χρειάστηκε να τη διασωληνώσουν και να την βάλουν σε C-pap και η οικογένεια προετοιμάστηκε για την παραμονή της στη ΜΕΘ.

Οι εβδομάδες που ακολούθησαν ήταν δύσκολες.

Καθώς η Aniesha θεραπεύτηκε από την καισαρική της τομή, δεν μπορούσε να οδηγήσει. Με τον σύζυγό της στη δουλειά και το άλλο μικρό παιδί τους στο σπίτι, έπρεπε να βασιστεί στο να τηλεφωνήσει στη ΜΕΘ για να μάθει για την πρόοδο της Adoria.

Η Adoria επέστρεψε στο σπίτι μετά από 8 εβδομάδες στη ΜΕΘ και η μαμά της έχει ένα μήνυμα για τις μαμάδες και τα μωρά της ΜΕΘ: «Είμαστε δυνατοί, δυνατοί και ανθεκτικοί», είπε η Aniesha.

Οι νοσοκόμες ήταν πάντα πρόθυμες να μιλήσουν, της έδιναν ενημερώσεις και ιστορίες και ακόμη και την καθοδηγούσαν στις ερωτήσεις που έπρεπε να κάνει για τη φροντίδα της κόρης της.

„Μόλις κύλησα με τις γροθιές – αυτό ήταν το μόνο που μπορούσα να κάνω!“ είπε ο Ανιέσα. «Ήταν στη ΜΕΘ για ακριβώς οκτώ εβδομάδες. Γύρισε σπίτι μια μέρα πριν τελειώσει η άδεια μητρότητας!».

Ένα χρόνο μετά, τα πράγματα πάνε περίφημα. «Τα πάει πολύ καλά. Κάνει βήματα και προλαβαίνει. Κοιτάζει τη μεγάλη της αδερφή από τότε που ήρθε σπίτι!». Η Ανιέσα γέλασε.

Δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η Adoria θα συνεχίσει να ευδοκιμεί. «Λέω σε όλους ότι όταν ήμουν μωρό, έτρεχα πριν περπατήσω. Αυτό είναι το πράγμα με τα πρόωρα μωρά – κάνουν πράγματα μόνοι τους!».

Φυσικά, αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που η Aniesha θα ήθελε να γνωρίζουν οι άνθρωποι για τα μωρά της ΜΕΘ και τις μαμάδες της ΜΕΘ, για τις οποίες πλέον μπορεί με υπερηφάνεια να πει ότι είναι και τα δύο.

«Είμαστε δυνατοί, δυνατοί και ανθεκτικοί», είπε. «Ανεξάρτητα από την περίσταση ή τη διάγνωση, οι γονείς και τα μωρά πρέπει να είναι δυνατοί ο ένας για τον άλλον».

Η Aniesha λέει ότι η υποστήριξη που έλαβε στο Regional One Health τη βοήθησε να κάνει ακριβώς αυτό. «Πρέπει να είσαι ενθαρρυντικός ανεξάρτητα από την κατάσταση», είπε. «Χρειάζεται αφοσίωση και κατανόηση ότι τα πράγματα μπορεί να μην πάνε όπως πρέπει, αλλά ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Πάντα υπάρχει ένα αύριο».

Μπορείτε να υποστηρίξετε μαμάδες και μωρά όπως η Aniesha και η Adoria κάνοντας δωρεές στη ΜΕΘ μας! Μάθετε πώς επισκεπτόμενοι regionalonehealthfoundation.org

Schreibe einen Kommentar