Αγάπη με το πρώτο άγγιγμα – Μασάζ για τον πόνο με τη μέθοδο Hendrickson

5
Αγάπη με το πρώτο άγγιγμα – Μασάζ για τον πόνο με τη μέθοδο Hendrickson

Ποτέ δεν περίμενα ότι ένα απλό ταξίδι για να αγοράσω λαχανικά θα μου άλλαζε τη ζωή, αλλά το έκανε. Συνάντησα τη Μαρία στην Αγροτική Αγορά της Σάντα Κρουζ όπου πρόσφερε πεντάλεπτα μασάζ.

Το σώμα μου πονούσε εκείνη τη μέρα, όπως πάντα. Σκέφτοντας ότι δεν είχα τίποτα να χάσω, στάθηκα στην ουρά και μετά όταν ήρθε η σειρά μου, ανέβηκα στο τραπέζι της.

Η στιγμή που τα χέρια της Μαρίας άγγιξαν το σώμα μου, χαλάρωσα. Όταν τελείωσαν τα πέντε λεπτά που μου είχαν διατεθεί, δεν ήθελα να σταματήσει, οπότε της ζήτησα να μου εξηγήσει τι έκανε. Τότε μου είπε για το Μέθοδος Hendrickson.

Είχα πάει σε πολλούς χειροπράκτες και θεραπευτές μασάζ, αλλά δεν είχα ακούσει ποτέ για αυτήν τη μέθοδο πριν.

Όταν το έψαξα στο Διαδίκτυο, ο επίσημος ιστότοπος το περιέγραψε ως «ένα προηγμένο σύστημα μασάζ και χειροκίνητης θεραπείας που είναι βαθιά χαλαρωτικό στη λήψη, αβίαστη στην εκτέλεση και αποτελεσματική και αποτελεσματική θεραπεία για οξύ και χρόνιο πόνο».

Οξύς και χρόνιος πόνος. Ναι, αυτός είμαι. Από την ηλικία των 40, έχω ζήσει με ρευματοειδή αρθρίτιδα, μια χρόνια φλεγμονώδη διαταραχή που προκαλεί ένα οδυνηρό πρήξιμο στις αρθρώσεις μου που οδηγεί σε διάβρωση και παραμόρφωση των οστών.

Η ΡΑ είναι μια αυτοάνοση διαταραχή που εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται κατά λάθος στους ιστούς του σώματος. Η κατάστασή μου αντιμετωπίστηκε σχετικά καλά με μια εβδομαδιαία δόση μεθοτρεξάτης, μια πολύ παλιά θεραπεία.

Ξυπνούσα δύσκαμπτος το πρωί, με πόνους στους καρπούς, τους αγκώνες και τους ώμους, αλλά στις 10 ή στις 11 το πρωί συνήθως λειτουργούσα αρκετά καλά.

Ή, το έκανα, έως ότου χτυπήθηκα επίσης από PMR, Polymyalgia Rheumatica. Αυτή είναι μια άλλη διαταραχή του ανοσοποιητικού που προκαλεί μυϊκό πόνο και δυσκαμψία, ειδικά στους ώμους και τους γοφούς. Το PMR επιτίθεται σε ηλικιωμένους, συνήθως άνω των 65 ετών. Πονάει. Πολύ.

Το PMR περιόρισε τις κινήσεις μου σε σημείο που δεν μπορούσα να σηκώσω τα χέρια μου για να κλείσω το ξυπνητήρι το πρωί ή να βουρτσίσω τα μαλλιά ή τα δόντια μου. Ο πόνος στους γοφούς μου ήταν τόσο έντονος που έπρεπε να σταματήσω να παρακολουθώ το μάθημα άσκησης. Δεν μπορούσα καν να περπατήσω γύρω από το τετράγωνο.

Οι γιατροί συνήθως συνταγογραφούν κορτικοστεροειδή για τη μείωση της φλεγμονής και του πόνου που προκαλείται από το PMR. Είχα πάρει πρεδνιζόνη για δύο χρόνια όταν γνώρισα τη Μαρία. Οι παρενέργειες της πρεδνιζόνης περιλαμβάνουν αύξηση βάρους, λέπτυνση δέρματος που οδηγεί σε μώλωπες, χαμηλή αρτηριακή πίεση και δυσκολία στον ύπνο. Τα είχα ζήσει όλα.

Προσπαθούσα για μήνες να μειώσω το φάρμακο, αλλά δεν πήγαινε καλά. Μόλις μείωσα τη δόση, ένιωσα συμπτώματα στέρησης – πόνο στις αρθρώσεις και στους μυς, κόπωση, πονοκεφάλους, ναυτία και έμετο.

Εκτός από το πλήγμα των συμπτωμάτων στέρησης, το PMR θα φουντώσει και θα πονούσα κι εγώ από αυτό. Ήταν τόσο απογοητευτικό. Κάθε φορά που κατάφερνα να μειώσω την πρεδνιζόνη κατά ένα ή δύο χιλιοστόγραμμα, ο πόνος με χτυπούσε και τα παρατούσα και αύξανα ξανά τη δόση.

Προσπαθούσα να φτάσω από τα 15 χιλιοστόγραμμα στο 0 για έξι μήνες και ήταν έτοιμος να τα παρατήσω. Ένιωθα σαν ναρκομανής.

Εδώ ήμουν όταν γνώρισα τη Μαρία. Μετά τη σύντομη συνεδρία μας, όταν είπε ότι πίστευε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει με τον πόνο στις αρθρώσεις και τον πόνο των μυών μου, ένιωσα ένα τρεμόπαιγμα ελπίδας.

Αποφάσισα να δοκιμάσω τη μέθοδο Hendrickson της Maria. Μετά την πρώτη μας συνεδρία διάρκειας μιας ώρας, μου είπε ότι θα με βοηθούσε να μειώσω τη δόση πρεδνιζόνης δουλεύοντας για τα συμπτώματα στέρησης και τις εξάρσεις καθώς εμφανίζονταν. Ξεκινήσαμε με εβδομαδιαίες συνεδρίες, μετά κάθε δύο εβδομάδες και μετά μία φορά το μήνα.

Η Μαρία μελέτησε και τις δύο παθήσεις μου, μίλησε μαζί μου για τη διατροφή και την άσκηση και παρακολούθησε εργαστήρια για να βρει νέες θεραπείες για να τις ενσωματώσει στην πρακτική της στο σώμα της. Δουλέψαμε ως ομάδα.

Πριν από την πανδημία του Covid, η Μαρία ξεκινούσε κάθε συνεδρία βγάζοντας τις σημειώσεις της από προηγούμενες συνεδρίες και ρωτώντας με πώς ένιωθα την προηγούμενη ή δύο εβδομάδες. Παρακολούθησε όλα τα αναλγητικά που έπαιρνα, καθώς και την τρέχουσα δόση πρεδνιζόνης μου. Ήταν συμπονετική και ευγενική και δεν με βιάστηκε ποτέ.

Μερικές φορές μου ζητούσε να σταθώ ή να περπατήσω και μελετούσε τη στάση και το βάδισμά μου. Μετά με βοήθησε να πάω στο τραπέζι και ακούμπησε τα χέρια της στην πλάτη μου για μερικές στιγμές. Ξεκίνησε τη θεραπεία της με ένα απαλό μασάζ που ονομάζεται κινητοποίηση κυμάτων, με βάση τις βασικές αρχές του Τάι Τσι της ενεργειακής θεραπείας.

Καθώς μετακινούνταν από το ένα τεταρτημόριο του σώματός μου στο άλλο, ένιωθα τους μύες μου να χαλαρώνουν, τον πόνο μου να χάνει τη λαβή του και τη γενική μου ευεξία να επιστρέφει. Συχνά θα με εκπλήσσει το γεγονός ότι όπου υπήρχε πόνος πριν, δεν υπήρχε κανένας αφού η Μαρία είχε δουλέψει με τα δάχτυλά της πάνω του.

Ένα χρόνο αργότερα, έπεσα στα δύο χιλιοστόγραμμα πρεδνιζόνης και οι μηνιαίες επισκέψεις μου στη Μαρία ήταν το αποκορύφωμα της ζωής μου.

Πριν γνωρίσω τη Μαρία, δεν είχα καν ακούσει για τη μέθοδο Hendrickson. Αλλά έχουν αλλάξει τη ζωή μου. Τα επίπεδα του πόνου μου είναι χαμηλότερα από ό,τι ήταν εδώ και χρόνια και έχω ελαττωθεί στο ένα χιλιοστόγραμμα πρεδνιζόνης.

Ανυπομονώ για κάθε συνεδρία με τη γνώση ότι απολαμβάνω τα οφέλη ενός ειδικευμένου θεραπευτή Hendrickson και αυτής της μοναδικής θεραπείας.

Αποποίηση ευθύνης: Αυτό το άρθρο δεν προορίζεται για παροχή ιατρικών συμβουλών. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να λάβετε συγκεκριμένες ιατρικές συμβουλές για την κατάστασή σας.

Ένας τραυματισμός ή ένας χρόνιος πόνος επηρεάζει τον ύπνο σας, την απόλαυση της ζωής σας ή την ικανότητά σας να εργαστείτε; Χρησιμοποιείτε αναλγητικά ή ισχυρότερα παυσίπονα για να τα αντιμετωπίσετε; Μοιραστείτε την εμπειρία σας με ιατρικές και εναλλακτικές θεραπείες και ας μιλήσουμε.