Από τον επαγγελματία του κλάδου στον εκπαιδευτικό

1
Από τον επαγγελματία του κλάδου στον εκπαιδευτικό

Εκπαιδεύτρια που χρησιμοποιεί την εμπειρία της στον κλάδο στην τάξη

Ο αγώνας είναι πραγματικός για έναν επαγγελματία του κλάδου που μεταπηδά σε καριέρα δασκάλου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι θέσεις πλήρους και μερικής απασχόλησης σε κολέγια και πανεπιστήμια έχουν μεγάλη ζήτηση και ο κύκλος εργασιών μεταξύ του διδακτικού προσωπικού είναι συχνά χαμηλός. Αυτό το άρθρο μοιράζεται μερικές υποδείξεις για το πώς να ξεχωρίζετε σε ένα πλήθος, δείχνοντας πώς η εμπειρία σας στον πραγματικό κόσμο, στον κλάδο μπορεί να ωφελήσει τους μαθητές και το ίδρυμα στο οποίο θέλετε να εγγραφείτε.

Πρώτα, σκεφτείτε το εξής: η εμπειρία σας στη δουλειά δεν μεταφράζεται αυτόματα σε επιτυχία ως εκπαιδευτικός. Ούτε η εμπειρία σου ως φοιτητής. Αλλά υπάρχουν καλά νέα: η διδασκαλία δεν είναι μια έμφυτη δεξιότητα, αλλά μια τέχνη που μπορεί να μάθει και να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου. Ένας τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να παρατηρήσετε μερικές αίθουσες διδασκαλίας για να δείτε τι λειτουργεί. Ένα άλλο είναι να διαβάσετε για τη διδασκαλία. θα μπορούσατε να ξεκινήσετε με το „Σχετικά με τη Διδασκαλία” Σειρά από το περιοδικό The Atlantic.

Αν και μπορεί να μην έχετε υπόβαθρο στη διδασκαλία στην τάξη, έχετε πολλά να προσφέρετε με βάση την εμπειρία και την πείρα σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το τι μπορείτε να κάνετε για να δείξετε την εμπειρία σας στον πραγματικό κόσμο κατά τη διαδικασία αίτησης εργασίας και συνέντευξης.

Δείξτε την προστιθέμενη αξία σας

Ως εκπαιδευτής, θα κάνετε επιλογές κάθε εβδομάδα για το πώς θα βοηθήσετε τους μαθητές να αποκτήσουν σχετικές δεξιότητες και γνώσεις. Ένα πλεονέκτημα που φέρνετε, πέρα ​​από οτιδήποτε μπορεί ένα σχολικό βιβλίο ή πακέτο λογισμικού, είναι η γνώση του τι λειτουργεί στον χώρο εργασίας σας και η επίγνωση των τάσεων στον κλάδο. Να είστε έτοιμοι να μιλήσετε για το πώς θα παρέχετε ευκαιρίες στους μαθητές να προετοιμαστούν για αυτό το περιβάλλον. Σκεφτείτε τα έργα στα οποία δουλέψατε, την τεχνολογία που χρησιμοποιήσατε, τις κατευθύνσεις προς τις οποίες οδηγεί ο τομέας σας και τους τρόπους με τους οποίους συνεργαστήκατε με συναδέλφους. Μπορείτε να διδάξετε τους μαθητές να διαπρέψουν σε αυτούς τους τομείς;

Μπορείτε επίσης να καταλήξετε σε αυθεντικές αξιολογήσεις. Ως εκπαιδευτής, έχετε την ελευθερία να αποφασίσετε πώς οι μαθητές θα επιδείξουν τη μάθησή τους. Στο επάγγελμά σας, οι διευθυντές χρησιμοποιούν τεστ πολλαπλών επιλογών και θητεία για να καθορίσουν εάν οι εργαζόμενοι επιτυγχάνουν τους στόχους τους; Αν όχι, τι χρησιμοποιούν; Μπορείτε να σχεδιάσετε ένα «τεστ» που να αναπαράγει ή να προσομοιώνει τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούνται οι ενήλικες στο χώρο εργασίας ή στην πολιτική ή προσωπική ζωή; Να προσέχετε τις ανάγκες διαφορετικών μαθητών. Είναι δική σας ευθύνη να διασφαλίσετε ότι όλοι οι μαθητές έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να εκτελέσουν τις εργασίες που τους θέσατε.

Αξιοποιήστε τα επαγγελματικά σας δίκτυα

Πολύ λίγοι μαθητές θα γνωρίζουν τόσους επαγγελματίες του κλάδου που εργάζονται όσο εσείς. μπορεί να είστε ο πιο ολοκληρωμένος επαγγελματίας με τον οποίο συνδέονται οι μαθητές σας. Επικοινωνήστε πώς θα χρησιμοποιήσετε το δίκτυό σας για να ωφελήσετε τους φοιτητές που αναζητούν ευκαιρίες όπως θέσεις εργασίας, πρακτική άσκηση και ενημερωτικές συνεντεύξεις. Σκεφτείτε πώς θα συμπεριλάβετε τους υποεκπροσωπούμενους μαθητές της μειονότητας και της πρώτης γενιάς καθώς μοιράζεστε την πρόσβαση στις επαφές σας.

Υπηρετείτε ως Άτυπος Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Σκεφτείτε ξανά όταν αναζητούσατε την πρώτη σας δουλειά εκτός κολεγίου. Τι θα θέλατε να ξέρετε τότε και να το θεωρούσατε δεδομένο τώρα; Υπάρχουν πρακτικές συμβουλές που μπορείτε να μοιραστείτε σχετικά με το πώς να επιλέξετε μια καριέρα, να προετοιμαστείτε για συνεντεύξεις και να ευδοκιμήσετε σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον; Αν και πολλά κολέγια και πανεπιστήμια έχουν συμβούλους σταδιοδρομίας, αυτοί οι επαγγελματίες μπορεί να έχουν μικρή ή καθόλου εμπειρία στον τομέα σας.

Αναδείξτε τη νοοτροπία ανάπτυξης σας

Μερικές φορές ο καλύτερος υποψήφιος είναι αυτός που είναι πρόθυμος να μοιραστεί για μια στιγμή που ταπεινώθηκαν και πώς μεγάλωσαν από την εμπειρία. Ομοίως, διαφορετικά οι υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να παραβληθούν επειδή δεν μπορούσαν να αρθρώσουν μια ουσιαστική απάντηση σε ερωτήσεις όπως, „Πείτε μας για μια στιγμή που αντιμετωπίσατε σύγκρουση στο χώρο εργασίας“ ή „Μοιραστείτε μαζί μας μια στιγμή που δεν πετύχατε έναν στόχο στο δουλειά“. Εάν δεν μπορείτε να διατυπώσετε μια στιγμή που πήρατε τον εαυτό σας και προσπαθήσατε ξανά, πώς μπορεί η επιτροπή προσλήψεων να εμπιστευτεί ότι μπορείτε να υποστηρίξετε τους μαθητές στις δύσκολες στιγμές τους;

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να μπει το πόδι σας στην πόρτα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και δεν υπάρχει ακριβής διαδικασία ή σύνολο κανόνων που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας ως εκπαιδευτής κολεγίου. Αλλά υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να γίνετε ανταγωνιστικός υποψήφιος. Ας ελπίσουμε ότι οι συμβουλές που κοινοποιήθηκαν παραπάνω θα σας βοηθήσουν περισσότερο στο ταξίδι σας.

Δείτε μερικά κορυφαία άρθρα για θέσεις εργασίας HERC.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Jesse W. Raskin, JD, State of California Single Subject Teaching Credential, είναι καθηγητής με επίκεντρο τους φοιτητές στο Skyline College στο San Bruno, CA, όπου έλαβε το βραβείο Meyer Excellence in Teaching. Ο καθηγητής Raskin διδάσκει σε διάφορους κλάδους Διοίκησης Δικαιοσύνης, Επιχειρηματικού Δικαίου, Παρανομικών Σπουδών και Πολιτικών Επιστημών. Επιπλέον, έχει υπηρετήσει ως επικεφαλής του διδακτικού προσωπικού για την επαγγελματική μάθηση και έχει παρουσιάσει σε όλη την πολιτεία της Καλιφόρνια σε θέματα όπως Διαφορετικότητα, Ισότητα, Ένταξη και Δικαιοσύνη και Εκπαίδευση Σταδιοδρομίας για Φοιτητές του 21ου αιώνα.

Schreibe einen Kommentar