«Δεν μπορώ να φανταστώ να κάνω κάτι άλλο!» Για 20 χρόνια, η Alisha Steele

0
«Δεν μπορώ να φανταστώ να κάνω κάτι άλλο!»  Για 20 χρόνια, η Alisha Steele

Η Alisha Steele έχει περάσει 20 χρόνια ως νοσοκόμα NICU στο Regional One Health, αγγίζοντας τις ζωές αμέτρητων μωρών και οικογενειών του Mid-South.

Η Alisha δεν μπορεί να φανταστεί να δουλεύει πουθενά αλλού και είπε ότι της αρέσει να φροντίζει τους μικροσκοπικούς ασθενείς της.

Ενθαρρύνει την κοινότητα να υποστηρίξει τη ΜΕΘ, σημειώνοντας ότι οι οικογένειες αντιμετωπίζουν δυσκολίες όταν έχουν ένα μωρό που πρέπει να νοσηλευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όταν η Alisha Steele ήταν στο δημοτικό σχολείο, η δασκάλα της ζήτησε από τους μαθητές να ντυθούν όπως ήθελαν να γίνουν όταν μεγαλώσουν. Την επόμενη μέρα, η Alisha μπήκε περήφανα στο σχολείο φορώντας ένα στηθοσκόπιο και κρατώντας μια κούκλα.

Η Alisha Steele γιόρτασε πρόσφατα 20 χρόνια ως νοσηλεύτρια Περιφερειακής Μονάδας Ενέργειας Υγείας. «Μου αρέσει να φροντίζω τους μικροσκοπικούς ασθενείς μου και το να μοιράζομαι τα ορόσημα τους είναι μεγάλη χαρά», είπε. «Κάθε ορόσημο είναι μεγάλη υπόθεση, ειδικά για ένα πρόωρο μωρό».

«Δεν ήξερα τι ήταν η ΜΕΘ, αλλά ήξερα ότι ήθελα να γίνω νοσοκόμα με μωρά», είπε. «Στο γυμνάσιο ήμουν εθελοντής σε μια ΜΕΘ και αυτό σφράγισε τη συμφωνία. Ήξερα ότι αυτό ακριβώς ήθελα να κάνω».

Δεν έχει κοιτάξει ποτέ πίσω.

Αμέσως μετά την αποφοίτησή της από τη σχολή νοσηλευτικής το 2002, η Alisha άρχισε να εργάζεται ως εγγεγραμμένη νοσοκόμα στο Regional One Health Sheldon B. Korones Newborn Center μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών. Γιόρτασε τα 20 χρόνια αυτό το καλοκαίρι και είπε ότι βλέποντας ένα βρέφος να μετατρέπεται από ένα εύθραυστο νεογνό σε ένα υγιές μωρό έτοιμο να πάει σπίτι με την οικογένειά του, δεν παύει να νιώθει ξεχωριστή.

«Μου αρέσει να φροντίζω τους μικροσκοπικούς ασθενείς μου και το να μοιράζομαι τα ορόσημα τους είναι μεγάλη χαρά», είπε. «Κάθε ορόσημο είναι μεγάλη υπόθεση, ειδικά για ένα πρόωρο μωρό».

Η Alisha και οι συνάδελφοί της στη NICU κάνουν ένα νόημα να γιορτάζουν αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές, όπως την πρώτη φορά που μια μαμά κρατάει το μωρό της ή την ημέρα που ένα μωρό βγαίνει οξυγόνο ή παίρνει ένα μπιμπερό. Κάνουν επίσης τις διακοπές ξεχωριστές, σηματοδοτώντας γενέθλια 100 ημερών ή βγάζοντας φωτογραφίες τις Απόκριες και τα Χριστούγεννα.

Πάνω από 20 χρόνια, αυτό έχει οδηγήσει σε πολλούς ασθενείς που κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της Alisha.

«Υπάρχουν πάρα πολλά για να αναφέρω!» είπε. «Μπορώ να θυμηθώ έναν από τους πιο μικροσκοπικούς ασθενείς που φρόντισα, ο οποίος ήταν μόλις 14 ουγγιές κατά τη γέννηση. Έγινε 18 φέτος. Διατηρώ ακόμα επαφή με πολλές μητέρες ασθενών και λαμβάνω ενημερώσεις. Μόλις έλαβα φωτογραφίες γενεθλίων μιας από τις αποφοίτους μας στη ΜΕΘ και μερικές από τις μαμάδες βοήθησαν ακόμη και ως μέντορες άλλες μαμάδες ΜΕΘ».

Η Alisha και οι συνάδελφοί της νοσηλευτές NICU κάνουν ορόσημα ξεχωριστά για τις οικογένειες που εξυπηρετούν γιορτάζοντας τις «πρωτιές» και κάνοντας τις διακοπές ξεχωριστές για οικογένειες.

Της αρέσει η ευκαιρία να συμβαδίζει με τις οικογένειες αφού φύγουν από το Regional One Health, είτε όταν επιστρέφουν για αναπτυξιακά ραντεβού είτε όταν στέλνουν φωτογραφίες και ενημερώσεις.

«Είναι τόσο ικανοποιητικό να τους βλέπεις να ακμάζουν και να γνωρίζουμε ότι μπορέσαμε να συμβάλουμε στο να τους φτάσουμε εκεί», είπε.

Η NICU έχει παίξει αυτόν τον ρόλο στη ζωή χιλιάδων οικογενειών του Μεσαίου Νότου για σχεδόν 55 χρόνια.

Ο Δρ Sheldon B. Korones άφησε ένα επικερδές ιδιωτικό ιατρείο για να ανοίξει μια ΜΕΘ στο κέντρο του Μέμφις το 1968, καθιστώντας το ένα από τα πρώτα NICU στη χώρα. Το κίνητρό του ήταν απλό: μια πεποίθηση ότι κάθε μωρό αξίζει την καλύτερη ευκαιρία για μια υγιή ζωή.

Από τότε, περίπου 50.000 μωρά έχουν λάβει σωτήρια θεραπεία στο Regional One Health. Με περίπου 1.300 βαριά άρρωστα μωρά κάθε χρόνο να έρχονται από τις πόρτες τους, νοσοκόμες όπως η Alisha εργάζονται ακούραστα για να παρέχουν εξαιρετική φροντίδα σε δύσκολες καταστάσεις.

«Ως ένα από τα Κέντρα Αριστείας στο Regional One Health και σε συνδυασμό με το πρόγραμμα μαιευτικής μας υψηλού κινδύνου, έχουμε μερικά από τα πιο πρόωρα και πιο άρρωστα μωρά στο Mid-South να έρχονται από τη μονάδα μας», είπε. «Εξυπηρετούμε τους υποεξυπηρετούμενους της κοινότητάς μας. Δεν έχουμε νέα μονάδα. Έχουμε πολλές ανάγκες, από εξοπλισμό και προμήθειες μέχρι περισσότερο προσωπικό. Όμως, παρά τις δυσκολίες μας, εξακολουθούμε να παρέχουμε εξαιρετική φροντίδα στους ασθενείς μας και τις οικογένειές τους».

Η Alisha ενθαρρύνει την κοινότητα να υποστηρίξει τη ΜΕΘ. «Ως ένα από τα Κέντρα Αριστείας και σε συνδυασμό με το πρόγραμμα μαιευτικής μας υψηλού κινδύνου, έχουμε μερικά από τα πιο πρόωρα και πιο άρρωστα μωρά στο Mid-South να έρχονται από τη μονάδα μας», είπε.

Η υποστήριξη από το Regional One Health Foundation είναι απαραίτητη, με τη χρηματοδότηση να πηγαίνει σε νέες τεχνολογίες, ευκαιρίες κατάρτισης για παρόχους και άλλους βασικούς πόρους. Ο Alisha σημείωσε ότι οι δωρεές είναι επίσης σημαντικές για την άμεση υποστήριξη των οικογενειών.

«Οι οικογένειές μας εκτός πόλης δεν έχουν πού να μείνουν ενώ το βαρέως άρρωστο νεογέννητό τους παλεύει για τη ζωή του. Ενώ οι κοινωνικοί λειτουργοί μας προσπαθούν να βοηθήσουν με μικρές εκπτώσεις σε ξενοδοχεία, κουπόνια γευμάτων ή συντονισμό βόλτων – οι οικογένειές μας είναι ουσιαστικά μόνες τους», είπε.

«Οι οικογένειές μας θα μπορούσαν να βοηθηθούν περισσότερο με στέγαση και μεταφορές. Θα ήταν μνημειώδες να λαμβάνουμε δωρεές που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν ένα μέρος για οικογένειες ασθενών».

Ό,τι κι αν γίνει, η Alisha και οι συνεργάτες της θα συνεχίσουν να παρέχουν εξαιρετική φροντίδα στα μωρά καθώς και συμπόνια και υποστήριξη για τις οικογένειές τους.

«Είναι η μόνη δουλειά νοσηλευτικής που είχα ποτέ, και δεν μπορώ να φανταστώ να κάνω κάτι άλλο», είπε. «Ο Θεός μου έδωσε το πάθος και το χάρισμα να είμαι νοσοκόμα, ειδικά με αυτούς τους ασθενείς στη ΜΕΘ».

Για να υποστηρίξετε ήρωες υγειονομικής περίθαλψης όπως η Alisha καθώς φροντίζουν τους πιο μικροσκοπικούς ασθενείς μας, επισκεφτείτε το Regional One Health Foundation στη διεύθυνση regionalonehealthfoundation.org

Schreibe einen Kommentar