«Είναι μια υπέροχη λύση:» Η θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο έδωσε στον Bruce

0
«Είναι μια υπέροχη λύση:» Η θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο έδωσε στον Bruce

Όταν οι παρενέργειες από την ακτινοβολία για τον καρκίνο του προστάτη άφησαν τον Μπρους Μπάρτον αναιμικό και εξαντλημένο, βρήκε μια απάντηση στη Θεραπεία Υπερβαρικού Οξυγόνου στο Κέντρο Φροντίδας Πληγών της Περιφερειακής One Health.

Η θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο εκθέτει το σώμα σε 100 τοις εκατό οξυγόνο υπό πίεση, πυροδοτώντας το σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων που μεταφέρουν οξυγονωμένο αίμα στον κατεστραμμένο ιστό, βοηθώντας τον να επουλωθεί.

Για τον Μπρους, έκανε τεράστια διαφορά, δίνοντάς του την ενέργειά του πίσω και επιτρέποντάς του να επιστρέψει στις οικογενειακές εκδηλώσεις και τα χόμπι που αγαπά.

Ο Bruce Burton θα είναι ο πρώτος που θα σας πει ότι είναι καλό να έχετε έναν γιατρό στην οικογένεια και να έχετε πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη τελευταίας τεχνολογίας κοντά στο σπίτι.

Αφού υποβλήθηκε σε θεραπεία για καρκίνο του προστάτη, ο Bruce ανέπτυξε πρωκτίτιδα από ακτινοβολία, αιμορραγία που σχετίζεται με τη θεραπεία με ακτινοβολία. Όταν η κόρη του, γιατρός και πρόεδρος τμήματος στη διάσημη κλινική Mayo στο Ρότσεστερ της Μινεσότα ήρθε για επίσκεψη, σήμανε συναγερμός.

«Καθόταν στην άλλη άκρη του καναπέ από μένα και μου είπε: «Πρέπει να δεις γιατρό. Είσαι αναιμικός. Είσαι λευκός σαν σεντόνι!» θυμάται ο 82χρονος Μπρους.

Όταν έκανε μια εξέταση αίματος, το επίπεδο σιδήρου του ήταν δραματικά κάτω από το κανονικό. «Επικοινώνησε με κάποιους συναδέλφους και τους ρώτησε για την εμπειρία τους με αυτό, και της είπαν ότι είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα με τη θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο», είπε ο Bruce.

Ο Μπρους ήταν πρόθυμος να δοκιμάσει οτιδήποτε θα μπορούσε να ανακουφίσει την αιμορραγία και τη συνεχή αίσθηση κούρασης και εξαθλίωσης. Η έρευνά του για τη θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο τον οδήγησε στο Wound Care Center στο Regional One Health.

Το περιφερειακό κέντρο φροντίδας πληγών της One Health φιλοξενεί τον μοναδικό θάλαμο υπερβαρικού οξυγόνου πολλαπλών θέσεων στην Πολιτεία του Τενεσί. Ο Δρ. Tony Alleman, ιατρικός διευθυντής για τη φροντίδα τραυμάτων και τη θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο, περιθάλπει ασθενείς στον θάλαμο για ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων διαβητικών πληγών, εγκαυμάτων, τραυματικών κακώσεων και βλαβών που σχετίζονται με την ακτινοβολία.

«Η θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο είναι μια θαυμάσια θεραπεία για μια πολύ διαφορετική ομάδα καταστάσεων. Σε πολλές περιπτώσεις, προσφέρει στον ασθενή τον καλύτερο εαυτό του ή ακόμα και τη μοναδική του ευκαιρία για ανάκαμψη», εξηγεί ο Δρ Τόνι Άλεμαν, ιατρικός διευθυντής για τη φροντίδα τραυμάτων και τη θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο.

«Η θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο είναι μια θαυμάσια θεραπεία για μια πολύ διαφορετική ομάδα καταστάσεων. Σε πολλές περιπτώσεις, προσφέρει σε έναν ασθενή τον καλύτερο εαυτό του ή ακόμα και τη μοναδική του ευκαιρία ανάρρωσης», είπε ο Δρ Άλεμαν.

«Μετά από έναν ορισμένο αριθμό θεραπειών, οι ασθενείς μπορούν πραγματικά να αναπτύξουν νέα αιμοφόρα αγγεία και αυτή η επιπλέον οξυγονωμένη ροή αίματος μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση πληγών και άλλων καταστάσεων».

Για τον Μπρους, ο Δρ Άλεμαν συνέστησε μια σειρά από 40 «καταδύσεις». Κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης, οι ασθενείς περνούν περίπου δύο ώρες στον θάλαμο, ο οποίος μοιάζει με γιγάντιο υποβρύχιο, και εκτίθενται σε 100 τοις εκατό οξυγόνο υπό πίεση. Αυτό παρέχει περισσότερο οξυγόνο στην κυκλοφορία του αίματός τους και πυροδοτεί τη διαδικασία επούλωσης του ίδιου του σώματός τους.

Η θεραπεία είναι ανώδυνη και μη επεμβατική και οι ασθενείς μπορούν να διαβάζουν, να παρακολουθούν τηλεόραση, ακόμη και να κοιμούνται. Για τον Bruce, η εμπειρία ήταν θετική σε κάθε επίπεδο.

«Δεν μπορώ να πω αρκετά για το προσωπικό. Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε πιο εντυπωσιακή ομάδα. Είναι πραγματικά αφοσιωμένοι», είπε. «Ο Δρ. Ο Άλεμαν ήταν πάντα προσεκτικός και η Μελίσα, η νοσοκόμα που με φρόντιζε, ήταν ο πιο ευγενικός, ο πιο γλυκός, ο πιο υπομονετικός άνθρωπος στον κόσμο».

Γνώρισε επίσης μερικούς από τους συνασθενείς του. «Ένας από αυτούς ήταν θαυμαστής του Ole Miss και εγώ είμαι θαυμαστής του Αρκάνσας, οπότε πηγαίναμε πέρα ​​δώθε. Δεν συζήτησα τα προβλήματά μου και δεν συζήτησα τα δικά του, αλλά όλοι εκεί ήταν πραγματικά ενθουσιασμένοι με τη θεραπεία», είπε ο Bruce. «Πραγματικά μου λείπει να πηγαίνω εκεί!»

Αυτό που δεν του λείπει είναι τα συμπτώματα της ακτινοπρωκτίτιδας.

«Είχα πολύ μικρή αιμορραγία από τη θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο», είπε ο Bruce. «Βοήθησε τη γενική μου υγεία – οτιδήποτε συνέβαινε μαζί μου που ήταν αρνητικό, βελτιώθηκε. Μετά τις θεραπείες, ήμουν γεμάτος ενέργεια».

Για τον Bruce, η Υπερβαρική Οξυγονοθεραπεία του επέτρεψε να επιστρέψει στην απόλαυση της οικογένειας και των χόμπι του. «Βοήθησε τη γενική μου υγεία – οτιδήποτε συνέβαινε μαζί μου που ήταν αρνητικό, βελτιώθηκε. Μετά τις θεραπείες, ήμουν γεμάτος ενέργεια», λέει.

Αυτό έδωσε στον Μπρους την ευκαιρία να επιστρέψει στα πράγματα που αγαπά. «Τελείωσα τη θεραπεία μια Τρίτη και πήγα για κυνήγι ορτυκιών εκείνη την Πέμπτη», είπε. «Ήμουν πραγματικά, πολύ πεσμένος όταν ήμουν αναιμία. Αυτό έκανε τη ζωή πολύ πιο ευχάριστη και η ψυχολογική μου στάση είναι επίσης καλύτερη».

Μπόρεσε να επιστρέψει στην άσκηση και απολαμβάνει χρόνο με την οικογένειά του, φτιάχνοντας ακόμη και το ντύσιμο για το μεγάλο γεύμα τους για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Τώρα, θέλει οι άλλοι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι η θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο είναι μια επιλογή για ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων. Σημείωσε ότι τα συμπτώματα που αντιμετώπισε είναι κοινές παρενέργειες της ακτινοβολίας για τον καρκίνο του προστάτη, επομένως γνωρίζει ότι υπάρχουν άλλοι άνθρωποι εκεί έξω που μπορούν να ωφεληθούν.

«Έχω μιλήσει με πολλούς ανθρώπους γι‘ αυτό και μου λένε, „Υπερβαρικό τι;“ Αν δεν ήταν η κόρη μου, δεν θα το ήξερα ποτέ», είπε ο Μπρους.

«Είναι μια θαυμάσια λύση για προβλήματα που έχουν πολλοί άνθρωποι και θα το συνιστούσα σε οποιονδήποτε. Ξεπερνά κατά πολύ κάθε εμπειρία που είχα με άλλα νοσοκομεία».

Μάθετε περισσότερα για το Regional One Health Wound Care Center και τη Θεραπεία Υπερβαρικού Οξυγόνου στη διεύθυνση https://www.regionalonehealth.org/firefighters-burn-center/wound-care-and-hbo/

Schreibe einen Kommentar