Καλύτεροι βραχυπρόθεσμοι στόχοι φυσικής κατάστασης Συμβουλές για τον καθορισμό στόχων το 2021 και μετά!

2
Καλύτεροι βραχυπρόθεσμοι στόχοι φυσικής κατάστασης Συμβουλές για τον καθορισμό στόχων το 2021 και μετά!

Προτού αρχίσουμε να μιλάμε για τον καθορισμό των στόχων υγείας και φυσικής κατάστασης της Πρωτοχρονιάς για το 2022, εξετάστε το ενδεχόμενο να αναθεωρήσετε την πιο πρόσφατη χρονιά. Πώς σας πήγε το 2021; Κάντε κλικ εδώ για να λάβετε το ΔΩΡΕΑΝ βιβλίο εργασίας σας ή διαβάστε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον καθορισμό μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων στόχων φυσικής κατάστασης για το 2022.

(Αυτή η ανάρτηση περιλαμβάνει συνδέσμους συνεργατών για τους οποίους μπορεί να κερδίσω προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, εάν κάνετε μια αγορά)

Λάβετε υπόψη ότι το δωρεάν βιβλίο εργασίας δεν είναι μόνο για τους στόχους σας για την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση. Μπορείτε να εξετάσετε όλες τις πτυχές της ζωής σας.

Καθώς ξεκινά η νέα χρονιά, τα μέσα ενημέρωσης προσφέρουν πρόθυμα λύσεις σε όλες τις προκλήσεις υγείας και ευεξίας μας. Παρέχουν επιλογές για να μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους φυσικής κατάστασης.

Μπορεί να παρατηρήσετε τίτλους όπως «ρίξτε ένα νούμερο φορέματος σε έξι εβδομάδες» ή «δοκιμάστε τη δίαιτα «XYZ» για να φαίνεστε 10 χρόνια νεότεροι» που συναγωνίζονται για την προσοχή σας. Προϊόντα υγείας και προγράμματα που διεκδικούν μεγάλα αποτελέσματα βρίσκονται εύκολα αυτή την εποχή του χρόνου. Όλοι θέλουν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις υπερβολές της εορταστικής περιόδου και να αναδημιουργήσετε τον εαυτό σας για το επόμενο έτος.

Μέσα στον ενθουσιασμό του να μετακομίσετε σε μια νέα χρονιά και να κάνετε θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, σας ζητώ πρώτα να αναγνωρίσετε κάτι. Είστε υπέροχοι όπως το άτομο που είστε ήδη και ότι δεν χρειάζεστε έναν εντελώς «νέο εαυτό σας». Αντίθετα, σκεφτείτε μερικές από τις αλλαγές που θα μπορέσετε να κάνετε, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτεροι και υγιείς και που θα είναι βιώσιμες μακροπρόθεσμα.

Πολλά προγράμματα «γενικής επισκευής» απλά δεν είναι εξατομικευμένα, ούτε βιώσιμα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν λαμβάνουν συχνά υπόψη τα στάδια αλλαγής, σκέψης, προγραμματισμού, προετοιμασίας και υποστήριξης που απαιτούνται για την επιτυχία.

Ξεκινήστε να χαρτογραφείτε τους προσωπικούς σας στόχους φυσικής κατάστασης για το έτος, τοποθετώντας το στυλό σε χαρτί. Όταν φτάσουμε στον Δεκέμβριο του 2022, τι θα μπορείτε να κοιτάξετε πίσω για να πείτε στον εαυτό σας ότι περάσατε μια φανταστική χρονιά και ότι έχετε σημειώσει πρόοδο προς τη βελτιστοποίηση της υγείας σας; Τι θα μπορείτε να δείτε, να νιώσετε ή να κάνετε;

Παραδείγματα στόχων για το νέο έτος γυμναστικής

Ίσως έχετε κατά νου κάποιους βραχυπρόθεσμους στόχους προπόνησης αντίστασης ή μήπως θέλετε να εστιάσετε στην καρδιο φυσική κατάσταση ή στη γενική ευεξία; Ο καθένας θα έχει διαφορετικούς στόχους για το νέο έτος με βάση τις προτιμήσεις του, τι θέλει τελικά να πετύχει και πού βρίσκεται τώρα.

Τα παρακάτω παραδείγματα βραχυπρόθεσμων στόχων φυσικής κατάστασης μπορεί να σας βοηθήσουν να αρχίσετε να σκέφτεστε σε ποιους τομείς της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης θέλετε να βελτιώσετε προσωπικά. Είναι γενικά παραδείγματα που θα πρέπει στη συνέχεια να τελειοποιηθούν σε πιο συγκεκριμένα παραδείγματα. (Θα δούμε πώς να το κάνουμε αυτό σύντομα). Θέλεις να:

 • Χάστε κιλά για να χωρέσετε ξανά στο παλιό σας τζιν;
 • Ξυπνάτε νιώθοντας ξεκούραστος τα πρωινά και έτοιμοι να ξεκινήσετε τη μέρα σας με μια προπόνηση;
 • Ανεβείτε σε ένα βουνό, συμμετέχετε σε μια εκδήλωση γυμναστικής ή απλώς ζείτε έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής;
 • Δοκιμάστε ένα νέο είδος άσκησης; Ίσως είστε έτοιμοι να ασχοληθείτε με το τρέξιμο, ένα ομαδικό άθλημα ή ίσως ακόμη και τη γιόγκα Bikram;
 • Επικεντρωθείτε σε ένα πρόγραμμα προπόνησης ενδυνάμωσης για να αυξήσετε τη δύναμη του άνω μέρους του σώματός σας αρκετά ώστε να μπορείτε να κάνετε 10 ολόκληρα pushups;
 • Επιμείνετε στην άσκηση τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και απολαμβάνετε πραγματικά το πρόγραμμα προπόνησής σας;
 • Τρώτε λιγότερη ζάχαρη ως μέρος ενός συνολικού σχεδίου για πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες;

Ίσως δεν ξέρετε ακόμη ποιες είναι οι αποφάσεις σας για τη διατροφή και τη φυσική κατάσταση; Σε αυτήν την περίπτωση, θα συνιστούσα να κάνετε το ΔΩΡΕΑΝ κουίζ με 12 ερωτήσεις για να ανακαλύψετε σε ποιον τομέα της ζωής σας θα πρέπει να εστιάσετε το 2022. Επιπλέον, λάβετε ιδέες επίλυσης και στόχων με τα αποτελέσματά σας. Αφού έχετε μια καλύτερη ιδέα για το τι είναι σημαντικό για εσάς, μπορείτε να βουτήξετε σε πιο συγκεκριμένους στόχους.

Θέστε μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους φυσικής κατάστασης για τη νέα χρονιά

Το νέο έτος είναι μια εξαιρετική στιγμή για να θέσετε νέους στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης. Στις ΗΠΑ οι κρύοι χειμερινοί μήνες συμπίπτουν με το νέο έτος και βλ αύξηση των απουσιών στο χώρο εργασίας, που μπορεί να συνδέονται με εποχικές ασθένειες. Η διατήρηση της φόρμας και της υγείας αυτή την εποχή του χρόνου μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να είναι όσο το δυνατόν πιο δυνατό και ανθεκτικό.

Το νέο έτος φέρνει επίσης μαζί του μια ιδέα για μια νέα αρχή, ειδικά αν η προηγούμενη χρονιά δεν ήταν καλή για εσάς.

Ωστόσο, δεν πρέπει να βάζεις στόχους ΜΟΝΟ γιατί είναι νέα χρονιά και πιστεύεις ότι πρέπει. Θέστε στόχους και αρχίστε να αναλαμβάνετε δράση για αυτούς όποτε ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ να το κάνετε. Όταν το θέλετε αρκετά, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε!

Για να εστιάσετε στις αποφάσεις φυσικής κατάστασης για το νέο έτος, ορίστε τον εαυτό σας:

 1. 1-3 μακροπρόθεσμοι στόχοι φυσικής κατάστασης (6-12 μήνες χρονικό πλαίσιο)
 2. Αναλύστε τον καθένα σε μεσοπρόθεσμους στόχους φυσικής κατάστασης (χρονοδιάγραμμα τριών μηνών)
 3. Αναλύστε τους σε βραχυπρόθεσμους στόχους φυσικής κατάστασης (ένας ορισμός βραχυπρόθεσμου στόχου είναι συνήθως περίπου τέσσερις εβδομάδες)
 4. Θέστε εβδομαδιαίους στόχους – ένα βήμα τη φορά!
 5. Θέστε καθημερινούς στόχους. Αυτές είναι οι ενέργειες θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τις συνήθειες που απαιτούνται για να επιτύχετε τους στόχους σας
 6. Δώστε στον εαυτό σας μια μικρή ώθηση ορίζοντας μία ή περισσότερες κατάλληλες ανταμοιβές για την επίτευξη των στόχων σας

Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι φυσικής κατάστασης και οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι φυσικής κατάστασης πρέπει να είναι ΕΞΥΠΝΟΙ: ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ, ΜΕΤΡΗΣΙΜΟΙ, ΕΠΙΤΕΥΞΙΜΟΙ, ΣΧΕΤΙΚΟΙ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΧΡΟΝΙΚΟΙ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ (Επίσης, ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΙ!)

Θα πρέπει να δηλώνονται θετικά, να είναι πράγματα στα οποία έχετε τον έλεγχο και να είναι πράγματα που εσείς θέλετε, όχι που θέλουν οι άλλοι. Πρέπει να έχετε ξεκάθαρη κατανόηση του ΓΙΑΤΙ ο στόχος σας είναι σημαντικός για εσάς. Εάν έχετε ισχυρό συναισθηματικό οδηγό, θα είναι πολύ μεγαλύτερες οι πιθανότητες επιτυχίας.

Ένα παράδειγμα μακροπρόθεσμου στόχου φυσικής κατάστασης που περιλαμβάνει το «γιατί» του ατόμου:

Μέχρι το τέλος του 2022, θα έχω ολοκληρώσει την πρώτη μου διασκεδαστική διαδρομή 5 χιλιομέτρων. Θα νιώθω τόσο περήφανος που μπορώ να δείξω στα παιδιά μου ότι η συνέπεια και η αφοσίωση αποδίδουν. Η αυξημένη ενέργεια που θα έχω θα μου επιτρέψει να περνάω περισσότερο ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μου, για την οποία είμαι τόσο ενθουσιασμένη

Παράδειγμα βραχυπρόθεσμου στόχου

Οι καλοί βραχυπρόθεσμοι στόχοι θα πρέπει να σχετίζονται με τον μακροπρόθεσμο στόχο σας και, τελικά, με τους στόχους φυσικής κατάστασης της ζωής σας. Ένας βραχυπρόθεσμος ορισμός στόχου είναι απλώς κάτι που θέλετε να επιτύχετε και θα σας φέρει πιο κοντά στο συνολικό σας όραμα επιτυχίας.

Αν λοιπόν πάρουμε το παραπάνω παράδειγμα μακροπρόθεσμου στόχου, παραδείγματα βραχυπρόθεσμων στόχων που σχετίζονται με αυτό θα μπορούσαν να είναι:

«Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα μπορώ να κάνω τζόκινγκ ασταμάτητα για δύο λεπτά»

Αφού θέσετε έναν βραχυπρόθεσμο στόχο όπως αυτός (ο οποίος σχετίζεται ξεκάθαρα με τον μακροπρόθεσμο στόχο σας), ορίστε τους στόχους σας για τον μήνα που θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι θα επιτύχετε τον βραχυπρόθεσμο στόχο φυσικής κατάστασης.

Για παράδειγμα: «Κάθε εβδομάδα για τον μήνα Φεβρουάριο θα ολοκληρώνω δύο συνεδρίες πεζοπορίας-τζόκινγκ όπου θα κάνω τζόκινγκ για ένα λεπτό και μετά θα περπατάω για τέσσερα λεπτά, επαναλαμβανόμενες τέσσερις φορές».

ή

«Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχω ένα αρκετά καλό βασικό επίπεδο φυσικής κατάστασης, ώστε να μπορώ να ξεκινήσω το τζόκινγκ τον Μάρτιο».

Εάν αυτός είναι ο βραχυπρόθεσμος στόχος της φυσικής σας κατάστασης, θα θέσετε και πάλι τους στόχους που θα σας βοηθήσουν να τον πετύχετε. Για παράδειγμα «Θα πετύχω αυτόν τον στόχο ολοκληρώνοντας δύο συνεδρίες καρδιαγγειακής άσκησης και μία συνεδρία ενδυνάμωσης ποδιών κάθε εβδομάδα».

Έχετε το δικό σας παράδειγμα βραχυπρόθεσμων στόχων που θα θέλατε να επιτύχετε στην υγεία και τη φυσική κατάσταση τώρα;

Τι να κάνετε με τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους φυσικής κατάστασης αφού τους θέσετε

Κάντε οπτικούς τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους φυσικής κατάστασης και τοποθετήστε τους σε εμφανή σημεία όπου θα σας θυμίζουν (π.χ. στον τοίχο και στο ψυγείο σας και στο πορτοφόλι σας). Στη συνέχεια, πείτε στους ανθρώπους για αυτούς – η υπευθυνότητα είναι ένας άλλος παράγοντας που θα συμβάλει στην επιτυχία σας.

Το παρακάτω βίντεο υπογραμμίζει τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε αφού θέσετε τους βραχυπρόθεσμους στόχους φυσικής κατάστασης. Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι έχετε τις καλύτερες πιθανές πιθανότητες να ξεκινήσετε για να τις πετύχετε πραγματικά.

Άλλες αναρτήσεις και υποστήριξη που θα σας βοηθήσουν να θέσετε και να πετύχετε στόχους για έναν υγιεινό τρόπο ζωής ως μέρος του μακροπρόθεσμου σχεδίου γυμναστικής σας

Δεν αισθάνεστε ακόμα ότι θέλετε να κάνετε κάποια σημαντικά βήματα; Ίσως νιώθετε κάπως σκληρά μετά από ένα φαγητό για διακοπές ή την υπερφαγία με αλκοόλ; Αν ναι, έχω συγκεντρώσει μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσω να νιώσετε καλύτερα και να βάλετε τον εαυτό σας σε καλό δρόμο.

Είστε έτοιμοι να θέσετε επικούς στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης για τη νέα χρονιά; Είτε θέλετε να επιτύχετε απώλεια βάρους, έναν στόχο που σχετίζεται με την απόδοση ή καλύτερη υγεία και ευεξία γενικά, ρίξτε μια ματιά στην κριτική μου για αυτόν τον καταπληκτικό σχεδιασμό στόχων για να ξεκινήσετε. [Hint: It covers a whole-life approach so you can set goals that extend beyond just your health and fitness].

Δεν είναι συγκεκριμένα αποσπάσματα στόχων φυσικής κατάστασης για το νέο έτος, αλλά αυτά τα αποσπάσματα για κίνητρο φυσικής κατάστασης μπορεί απλώς να σας δώσουν μια ωραία μικρή ώθηση εάν αναζητάτε κάποια επιπλέον έμπνευση. Ή για μια βαθύτερη ματιά στο κίνητρό σας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ξεκινήσετε το νέο σας πρόγραμμα γυμναστικής, ώστε να είναι πολύ πιο πιθανό να το τηρήσετε!

Ως πρώην personal trainer που έγινε διαδικτυακός προπονητής γυμναστικής με 20+ χρόνια εμπειρία στον κλάδο, θα ήθελα να σας βοηθήσω να θέσετε τους βραχυπρόθεσμους στόχους υγείας σας έχοντας κατά νου το μακροπρόθεσμο όραμά σας. Ας ξεκινήσουμε με μια εικονική συνομιλία όπου μπορείτε να μου κάνετε ερωτήσεις σχετικά με την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση! [Click on the button below for all the details].

Θα ήθελα πολύ να μοιραστείτε τα παραδείγματα βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων φυσικής κατάστασης για να τα διαβάσουν άλλοι. Ποιους στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης θέλετε να επιτύχετε το 2022 και μετά; Μη διστάσετε να αφήσετε το δικό σας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω. Ακολουθούν υγιεινές συνήθειες και μια υπέροχη χρονιά το 2022!

[P.S. Find out what’s in, out, and exploding in popularity right now. Check my post on the latest top health and fitness trends].

Σκοτώστε τον προγραμματιστή στόχων σας

Αποποίηση ευθύνης: Αυτό το άρθρο περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνετε μια αγορά αφού κάνετε κλικ σε έναν από αυτούς τους συνδέσμους προτεινόμενων παρόχων υπηρεσιών, όπως ένας ασφαλιστικός μεσίτης ή ένας ταξιδιωτικός πράκτορας, ενδέχεται να κερδίσω μια προμήθεια – χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς.[Γιατηνπλήρηαποκάλυψήμουδείτετοδικόμου[FormyfulldisclosurepleaseseemyΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ σελίδα).

Schreibe einen Kommentar