Λουλούδια για έναν γάμο | Deborah Silver & Co.

0
Λουλούδια για έναν γάμο |  Deborah Silver & Co.

Όταν ήμουν νέος, έκανα αρκετούς γάμους. Το κομμένο λουλούδι, δηλαδή. Είναι δουλειά για έναν νέο άνθρωπο. Είναι μια κατάσταση do it right and do it now. Τα νυφικά λουλουδάτα έρχονται σε όλα τα μεγέθη και σχήματα, αλλά όλα συνοδεύονται από μια σημαντική δόση άγχους και άγχους. Υπάρχει προθεσμία. Παρά την καλύτερη φροντίδα, τα κομμένα λουλούδια μπορεί να μαραθούν και να πέφτουν την πιο ακατάλληλη στιγμή. Κάθε ανθοπωλείο έχει ανοίξει ένα κουτί με τριαντάφυλλα άλλου χρώματος από αυτό που παρήγγειλε. Η εργασία με λουλούδια δεν ευνοεί ιδιαίτερα τη μάθηση στη δουλειά. Είναι σωματικά απαιτητική εργασία. Το να μετακινείτε και να κουβαλάτε κουβάδες και βάζα γεμάτα νερό και κομμένα λουλούδια θέλει δύναμη. Η τακτοποίηση λουλουδιών έχει τη δημιουργική και ρομαντική της πτυχή, αλλά υπάρχει πολύ απλή σκληρή δουλειά. Αυτός ο πόνος στην πλάτη πρέπει να οφείλεται στο να στέκεστε και να κρατάτε λουλούδια ψηλά για ώρες τη φορά. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της δουλειάς πρέπει να γίνει την τελευταία στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι είμαι απρόθυμος να κάνω γάμο τώρα. Αλλά αυτός ήταν ένας πελάτης που γνωρίζω χρόνια. Έχασε τον αγαπημένο της από μια μακρά, τρομερή και σκληρή ασθένεια. Πολλά χρόνια αργότερα και μόλις πριν από λίγους μήνες, ήρθε για να πει ότι είχε γνωρίσει κάποιον που σχεδίαζε να παντρευτεί και θα έκανα τα λουλούδια; Συναντήθηκα μαζί της στον χώρο του γάμου και της δεξίωσης και προσπάθησα να την αποτρέψω. Έκανα αρκετές προτάσεις για το πού θα μπορούσε να βρει έναν καλό ανθοπώλη. Δεν το είχε. Ήθελε να κάνω τα λουλούδια, έτσι; Το μόνο της αίτημα ήταν για ορτανσίες. Και ότι θα άφηνε τα υπόλοιπα σε μένα. Πώς θα μπορούσα να μην πω ναι;

Παρήγγειλα σε μια συλλογή από λουλούδια που πίστευα ότι θα ήταν όμορφες εβδομάδες νωρίτερα. Ήθελα να της δείξω τις επιλογές μου και ήθελα να κάνω μια δοκιμή. Οι ορτανσίες είναι διαβόητες για μαρασμό αμέσως μετά την κοπή τους. Παρήγγειλα την ορτανσία „Florists White“. Αυτή η ποικιλία καλλιεργείται για το εμπόριο κομμένων λουλουδιών, καθώς διατηρείται καλύτερα από τις περισσότερες σε ένα βάζο. 100 μίσχοι λευκών ορτανσών δεν φαίνονται τόσοι πολλοί, αλλά το καθένα είχε μια σακούλα νερού στο στέλεχος και ένα καπέλο οξικού που χρειαζόταν αφαίρεση. Κάθε στέλεχος πήρε μια φρέσκια κοπή και μια άμεση βύθιση σε έναν κουβά με καθαρό χλιαρό νερό. Τα άνθη και τα φύλλα ψεκάστηκαν με AquaFinish Clear – το οποίο ενυδατώνει και σφραγίζει την υγρασία τόσο στα λουλούδια όσο και στο φύλλωμα. Ένα από τα θαυματουργά προϊόντα της σύγχρονης ανθοκομίας. Θα μπορούσα να είχα παραλείψει αυτό το βήμα, αλλά θα έπρεπε να παραγγείλω περισσότερα λουλούδια. Τα λουλούδια στη συνέχεια πρέπει να καθίσουν, ανέγγιχτα, μέχρι να στεγνώσουν. Μόνο τότε μπορούν να τοποθετηθούν σε ψυγείο λουλουδιών. Αυτή η προπαρασκευαστική εργασία είναι γνωστή ως προετοιμασία. Μου αρέσει να τα ρυθμίζω κατά τη διάρκεια της νύχτας πριν τα κανονίσω. Απαιτείται πολλή δουλειά για να ετοιμάσετε τα κομμένα λουλούδια. Το Amni majus „Green Mist“ ήταν μια μπαλαντέρ, αλλά η αέρινη υφή των φύλλων και των λουλουδιών θα ήταν μια εξαιρετική προσθήκη στις επιλογές λουλουδιών. Όσο κι αν μου αρέσει η αναφορά στον κήπο αργά το καλοκαίρι, ήταν ανησυχητικό αν θα κρατούσαν. Έτσι παρήγγειλα επιπλέον ματσάκια. Τα mini calla lilies θα έδιναν εξαιρετικές καμπύλες και μάζα και ήταν τα αγαπημένα του πελάτη μου.

Φυσικά παρήγγειλα σε λευκό λισίανθο. Αυτό το κομμένο μίσχο με μακρύ μίσχο είναι το καλύτερο αντίδοτο στην ανησυχία του γαμήλιου ανθοπώλη που γνωρίζω. Τα μεγάλα λουλούδια παραμένουν φρέσκα για μέρες. Είναι χαρούμενοι εκτός νερού για καλύτερα από τη διάρκεια ενός γάμου. Τα πέταλα επιβιώνουν από τον ανήσυχο χειρισμό. Τα μπουμπούκια έχουν ένα υπέροχο πρασινωπό χρώμα. Είναι ένα όμορφο φύλλο για τα ανοιχτά λουλούδια. Τα μακριά στελέχη τα καθιστούν κατάλληλα ευέλικτα τόσο για ψηλές όσο και για συμπαγείς ρυθμίσεις.

Η πελάτισσά μου σκέφτηκε ότι μια γαμήλια ανθοδέσμη για εκείνη δεν ήταν απαραίτητη. Σκέφτηκα διαφορετικά. Μόλις μου είπε ότι το φόρεμά της ήταν πράσινο της ελιάς, παρήγγειλα με ένα clutch από πράσινες και λευκές παντόφλες ορχιδέες. Θα αποτύπωνα αυτά τα 25 στελέχη με λίγη πράσινη μεταξωτή κορδέλα. Όσο ευαίσθητα κι αν είναι, όλα κρατήθηκαν τέλεια στο νερό. Το μπουκέτο θα διατηρούνταν στο νερό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν έπρεπε παρά να στεγνώσει τα στελέχη και να φύγει. Ήλπιζα ότι όταν ερχόταν η ώρα, αυτή η απλή διευθέτηση θα της άρεσε αρκετά για να τα μεταφέρει. Τουλάχιστον θα είχε την επιλογή.

Οι γάμοι ζητούν συνθέσεις λουλουδιών εδώ κι εκεί, αλλά οι γιρλάντες μπορούν να κάνουν εξαιρετική δουλειά στο πλέξιμο όλων των μεμονωμένων κομματιών μαζί. Υπήρχαν πολλά μέρη όπου η γιρλάντα θα φαινόταν υπέροχη. Αν και η αναπνοή του μωρού είναι ένα παραδοσιακό λουλούδι, μαζικά μπορεί να έχει μια φρέσκια και σύγχρονη εμφάνιση. Αγόρασα 4 είδη βρεφικής γιρλάντας αναπνοής και δοκίμασα το πλάτος, την πυκνότητα και τη δύναμη συγκράτησης τους. Παρήγγειλα στην καλύτερη ποιότητα αυτών των γιρλάντες και κράτησα τα δάχτυλά μου σταυρωμένα. Έφτασαν 2 μέρες πριν τον γάμο, μετά από επιμονή της Sunne. Εάν η FedEx δεν εμφανιζόταν την Πέμπτη, η παράδοση της Παρασκευής θα ήταν εγκαίρως για τον γάμο του Σαββάτου. Ανοίξαμε το πλαστικό και αφήσαμε τις γιρλάντες να αεριστούν. Ένας τοπικός ανθοπώλης συμφώνησε να με αφήσει να παρκάρω αυτές τις γιρλάντες στο ψυγείο τους μέχρι να τις χρειαστώ το Σάββατο.

Την Παρασκευή έκανα και τις 14 ρυθμίσεις εκτός από δύο. Όσο κι αν μου αρέσουν όλα όσα γίνονται πριν από την εγκατάσταση, θα ήταν πολύ πιο εύκολο να τακτοποιήσω τις ορτανσίες επί τόπου και να τις βάλω στη θέση τους.

Η συσκευασία, η μεταφορά και η εγκατάσταση είναι το δεύτερο μέρος της εργασίας. Συγκέντρωσαν όλες τις ρυθμίσεις, με το μάτι να προστατεύσουν όλα τα πέταλα. Τοποθετούσαν τις γιρλάντες της αναπνοής του μωρού στα ράφια του φορτηγού, καθώς είχαν αποθηκευτεί σε ρολό. Αυτό είναι ένα σύστημα παράδοσης πολύ χαμηλής τεχνολογίας, ιδανικό για ανθοπώλη μια στο τόσο. Τρεις από το προσωπικό μου έκαναν τη συσκευασία, την οδήγηση, την τοποθέτηση, το δέσιμο, το χνούδι και τον καθαρισμό. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μου είχε γίνει τις προηγούμενες δύο μέρες.

Τρία τραπέζια μεταφέρθηκαν σε εξωτερικούς χώρους την τελευταία στιγμή. Τα κομμένα λουλούδια τοποθετημένα στο νερό μπορούν να διαχειριστούν αυτήν την ηλιόλουστη εξωτερική τοποθεσία. Μου αρέσει να τακτοποιώ λουλούδια στο νερό όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η γιρλάντα χρειαζόταν ένα καλό τίναγμα και λίγο αφρατάκι, μόλις μπήκε στη θέση της. Οι λισίανθοι στον μανδύα διατηρήθηκαν στο νερό μέχρι να έρθει η ώρα να προστεθούν στη γιρλάντα.

Αυτός ήταν ένας μικρός γάμος – ένα τέλειο μέγεθος για να έχετε τον χρόνο να παρακολουθήσετε όλες τις λεπτομέρειες.

Ο γάμος έγινε σε εξωτερικούς χώρους, ανάμεσα σε αυτό το ζευγάρι των κολόνων.


Οι κολώνες έπρεπε να φαίνονται ντυμένοι και από τις δύο πλευρές.

μια απλή διάταξη για το επιδόρπιο

Άκουσα από τον πελάτη μου για τα λουλούδια σήμερα το πρωί. Με ευχαρίστησε για όλα και που επέμενα να έχει μια ανθοδέσμη. Σκέφτηκε ότι ήταν όμορφο και ήταν τέλειο με το φόρεμά της. Το πιο χαρούμενο από όλα για αυτό.

Schreibe einen Kommentar