Μια νέα κατηγορία χόρτου

1
Μια νέα κατηγορία χόρτου

Δημοσιεύτηκε στο Οπωροκηπευτικά, Kiku στις 21 Οκτωβρίου 2016, από την Kristine Paulus

Η Kristine Paulus είναι η Plant Records Manager της NYBG. Είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια του The Lionel Goldfrank III Computerized Catalog of the Living Collections. Διαχειρίζεται τα πρότυπα ονοματολογίας και τις ετικέτες φυτών για όλες τις εκθέσεις, τους κήπους και τις συλλογές, ενώ συντονίζει με το προσωπικό, τους επιστήμονες, τους φοιτητές και το κοινό για όλες τις πληροφορίες φυτών που σχετίζονται με τον κήπο.


Kiku Η τέχνη του ιαπωνικού κήπουΕάν η ιδέα του γρασιδιού σας κάνει να σκεφτείτε φοβερές δουλειές στην αυλή μετά το σχολείο ή μονότονα αθλητικά γήπεδα, σκεφτείτε μια επίσκεψη στο Kiku: Η Τέχνη του Ιαπωνικού Κήπου για την τροποποίηση αυτής της αξιολόγησης. Προσπαθούν να κλέψουν τα φώτα της δημοσιότητας από τα χρυσάνθεμα αρκετά διακοσμητικά μέλη της οικογένειας Poaceae, πιο γνωστά στους περισσότερους από εμάς ως χόρτα.

Αρκετές φυτεύσεις των Muhlenbergia capillaris, ένα εξαιρετικά διακοσμητικό αυτοφυές γρασίδι που συνήθως ονομάζεται hairawn muhly, δημιουργεί μια εντυπωσιακή λουλουδάτη επίδειξη για το φθινόπωρο σε όλη την έκθεση. Σύννεφα από αέρινα, μωβ-ροζ λουλούδια που μοιάζουν με ζαχαρωτά της γριάς επιπλέουν πάνω από το μακρύ λεπτό φύλλωμα. Αυτοί οι μουντοί πανικοί λάμπουν στο φως του ήλιου, μετατρέποντας τα κρεβάτια κήπου σε ονειρικά τοπία. Ανθεκτικό και ανθεκτικό στη ζέστη και την ξηρασία, το μούχλα της τρίχας έχει τόσο χαμηλή συντήρηση όσο και ελκυστική. Αυτό το πολύχρωμο φυτό είναι επίσης ένα αποκορύφωμα στον πρόσφατα επανασχεδιασμένο κήπο Grass and Bamboo Garden του Home Gardening Center.

Ένα άλλο εντυπωσιακό γρασίδι από την ίδια παλέτα, Melinis nerveglumis (γνωστό και ως ρουμπινί χόρτο), μπορεί να δει κανείς στο Kiku Αυτή την χρονιά. Το ρουμπινί γρασίδι, συμπληρώνοντας τέλεια το muhly της τρίχας, αναδεικνύει πλούσιες φθινοπωρινές ανθίσεις τριανταφυλλιάς που κάνουν ωραία αντίθεση με το λαμπερό πράσινο φύλλωμα. Οι πυκνοί πανικοί των λουλουδιών καλύπτονται από λεπτές τρίχες, δίνοντάς τους μια λαμπερή, μεταξένια εμφάνιση που είναι ευχάριστη στην αφή και στην όψη. Εγγενές στη Νότια Αφρική, το ρουμπινόχορτο δεν είναι ανθεκτικό στη ζώνη μας, αλλά μπορεί να καλλιεργηθεί εδώ ως ετήσιο. Υπό τις κατάλληλες συνθήκες, όμως, θα αυτοσπορευτεί και θα επιστρέψει την επόμενη σεζόν.

Τα χόρτα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε υφή και κίνηση σε έναν κήπο. Nassella πολύ λεπτόή το μεξικάνικο φτερό γρασίδι, κάνει ακριβώς αυτό μέσα Kiku, το Rock Garden, το Perennial Garden και το Everett Children’s Adventure Garden. Λεπτά, ασημοπράσινα φύλλα αναπτύσσονται σε συστάδες σαν σιντριβάνι που ταλαντεύονται με το παραμικρό ρεύμα. Αυτό είναι ένα από τα πιο σοφά φυτά που μπορείτε να βρείτε, αλλά μην αφήσετε τη λεπτή του εμφάνιση να σας ξεγελάσει – είναι σκληρό.

Kiku Η τέχνη του ιαπωνικού κήπου

Το ‚All Gold‘ είναι μια έντονο χρωματισμένη και συμπαγής ποικιλία Hakonechloa macra (ονομάζεται επίσης χρυσό γρασίδι Hakone ή ιαπωνικό δασικό γρασίδι). Ένα άλλο φανταστικό γρασίδι για το φθινόπωρο, τα τοξωτά φύλλα αναδύονται ηλεκτρικά κίτρινα, μαλακώνουν σε τσάρτρε και μετά παίρνουν μπορντό τόνους καθώς οι μέρες μικραίνουν με τις αλλαγές των εποχών. Μπορεί να φανεί και ακούστηκε ο κήπος Azalea, για τον Hakone, το γρασίδι προσφέρει επίσης την ακουστική γοητεία του ψιθουρισμού, τον ήχο των φύλλων που θροΐζουν (παρέχει επίσης την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λέξη, αν όχι να την προφέρετε σωστά!).

Αυτά και άλλα χόρτα, μαζί με πολλά χρυσάνθεμα και άλλα φυτά, εμφανίζονται στην τρέχουσα έκθεση, Kiku: Η Τέχνη του Ιαπωνικού Κήπου έως 30 Οκτωβρίου. Αρκετά από αυτά μπορούν επίσης να βρεθούν να αναπτύσσονται στους υπαίθριους κήπους μας, όπως το Azalea Garden, το Perennial Garden, το Home Gardening Center και το Rock Garden και μια μεγάλη ποικιλία από άλλα είδη γρασιδιού ευδοκιμούν επί του παρόντος στο Native Plant Garden.

Schreibe einen Kommentar