Μπορεί οι εμβοές να θεραπευτούν; | Εξήντα κι εγώ

5
Μπορεί οι εμβοές να θεραπευτούν;  |  Εξήντα κι εγώ

Ως κάποιος που έχει μελετήσει τον εγκέφαλο για περισσότερα από 20 χρόνια, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας δώσω την πιο ξεκάθαρη απάντηση που μπορώ στην ερώτηση, «Μπορούν να θεραπευθούν οι εμβοές;»

Η απάντηση είναι ηχηρή… ΙΣΩΣ!

Ξέρω ότι θέλεις να με ακούσεις να λέω ναι! Αλλά τι θα γινόταν αν σας έλεγα ότι υπήρχε 80% πιθανότητα οι εμβοές σας να αντιμετωπιστούν και ότι θα μπορούσατε να ζήσετε με λιγότερες εμβοές (ίσως να μπορούσατε ακόμη και να ζήσετε μια ζωή «χωρίς δακτυλίους»);

Εύχομαι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο οι εμβοές (βουητό στα αυτιά) να ήταν μια ιάσιμη ιατρική κατάσταση. αλλά, όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και τόσες άλλες παθήσεις που μας μαστίζουν καθώς γερνάμε, οι εμβοές είναι θεραπεύσιμες και διαχειρίσιμες. Οι περισσότεροι ασθενείς που έρχονται να με δουν λένε: «Αλλά ο γιατρός μου μου είπε ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα για τους ήχους στα αυτιά μου» και μερικές φορές εύχομαι να έχω πιο ευγενικά λόγια, αλλά συχνά ξεστομίζω «Hogwash!»

Με ένα επαγγελματικό σχέδιο θεραπείας, μπορείτε να μειώσετε αποτελεσματικά (μερικές φορές εξαλείφετε) το κουδούνισμα. Αυτές είναι εξαιρετικές πιθανότητες για μια τόσο καταστροφική και παρεξηγημένη κατάσταση. Αυτό σημαίνει πιο λιγο θόρυβος ενώ κοιμάσαι, πιο λιγο θόρυβος όταν εργάζεσαι, πιο λιγο θόρυβος όταν εστιάζεις, πιο λιγο θόρυβος όταν περνάτε χρόνο με άλλους και πιο λιγο θόρυβος ενώ ζεις α περισσότερο γεμάτη ζωή.

Οι εμβοές έρχονται σε πολλά σχήματα και μεγέθη. Στην πραγματικότητα, λίγοι μπορούν να συμφωνήσουν για το πώς ακριβώς προφέρεται. για κάποιους προφέρεται tin-Νύχτα-εμείς και άλλοι είναι κασσίτερος-πλέκω-μας. Μερικοί ασθενείς θα αναφέρουν ότι ακούνε κουδούνισμα, κάποιοι ακούνε βουητό, κάποιοι ακούνε κελαηδίσματα (όπως γρύλους), κάποιοι ακούνε βουητά (όπως ο ήχος από ένα κοχύλι στην παραλία) και άλλοι ακούνε ήχους που «παλεύουν».

Ενώ μερικοί άνθρωποι λένε ότι ακούνε αυτούς τους ήχους στα αυτιά τους, άλλοι αναφέρουν ότι τους ακούνε «κάπου στη μέση του κεφαλιού τους». Ανεξάρτητα από το πώς το λέτε, πώς ακούγεται ή πού το ακούτε, ο καταστροφικός αντίκτυπος που έχει αυτή η κατάσταση στη ζωή ενός ατόμου είναι πραγματικός και αναμφισβήτητος.

Ακόμη και εκείνοι οι ασθενείς που ακούνε μόνο «μερικές φορές» το κουδούνισμα γνωρίζουν ότι καθώς μεγαλώνουν η διαταραχή θα εξελιχθεί και τελικά θα ακουστεί όλη την ώρα!

Ίσως εκπλαγείτε που 50 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από εμβοές και εκτιμάται ότι η συντριπτική πλειοψηφία (πάνω από 90%!) από αυτές τις περιπτώσεις προκαλούνται από βλάβη στο ακουστικό σύστημα. Για κάποιους, οι εμβοές συνοδεύουν την απώλεια ακοής. Για άλλους, εμβοές είναι το πρώτο σημάδι απώλειας ακοής – που σημαίνει ότι πολλοί ασθενείς θα παραπονιούνται για εμβοές πριν παρατηρήσουν απώλεια ακοής.

Στην πραγματικότητα, ακούω πολύ συχνά, „Γεια σου, γιατρέ μου χτυπάνε τα αυτιά μου αλλά ακούω μια χαρά!“ Και μακάρι να ήταν έτσι – μακάρι να υπήρχαν κάποιοι άλλα λόγος για το κουδούνισμα στα αυτιά ή το κεφάλι που δεν είχε καμία σχέση με την ακοή.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι εμβοές είναι ο εσωτερικός σας συναγερμός που σας λέει ότι τα αυτιά και το ακουστικό σας σύστημα είναι κατεστραμμένα – θεωρήστε το «συναγερμό έγκαιρης ανίχνευσης» και θεωρήστε ότι είναι ο τρόπος του σώματός σας να σας λέει «κάτι δεν πάει καλά».

Η πιο ξεκάθαρη απάντηση είναι μερικές φορές η πιο δύσκολη να βρεθεί όταν αναζητάτε ανακούφιση από τις εμβοές. Εάν υποφέρετε από εμβοές, αναμφίβολα έχετε ακούσει για μαγικά χάπια που εξαλείφουν το κουδούνισμα. Ίσως σας έχουν πει κάποιοι να Απλώς αντιμετωπίστε το και κοιμηθείτε με έναν ανεμιστήρα για να το αγνοήσετε. Ακόμα χειρότερα, μπορεί να σας το είπαν δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να γίνει για εσάς!

Η προσέγγιση για τη θεραπεία των εμβοών είναι πολύ λογική. Εάν ενεργοποιήσετε τα κατεστραμμένα νεύρα που συνδέουν το αυτί με τον εγκέφαλο, το «κεντρικό κέρδος» θα μειωθεί, επομένως θα αντιλαμβάνεστε λιγότερες εμβοές.

Αυτή η άμεση θεραπεία των εμβοών είναι εγκεκριμένη από τον FDA και αποτελεσματική στο 80% σχεδόν των ασθενών. Πρόσφατες αναφορές που διερεύνησαν τον αντίκτυπο της θεραπείας στον ύπνο, τη συγκέντρωση, την εργασία και όταν ακούγονται άλλοι σε μια συνομιλία, έχουν σημειώσει όλες δραματικές μειώσεις της επίδρασης των εμβοών στην καθημερινή ζωή.

Μόλις ο ειδικός της ακοής σας κατανοήσει πλήρως τις εμβοές σας και περάσει από την αυστηρή διαγνωστική διαδικασία για να προσδιορίσει τη βασική αιτία, η εξειδικευμένη συνταγή NeuroTechnology™ μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζήσετε μια ζωή χωρίς τα κουδουνίσματα που σας μαστίζουν!

Αυτά τα προηγμένα ακουστικά βαρηκοΐας έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν τις γνωστικές πτυχές της απώλειας ακοής, συμπεριλαμβανομένων των εμβοών, παρέχοντας ακουστική διέγερση στα αυτιά και τον εγκέφαλο. Αντικαθιστώντας το «σπασμένο» νευρικό σύστημα με σωστή (και στοχευμένη) ηχητική διέγερση, ο εγκέφαλος μπορεί να μειώσει το «κεντρικό κέρδος» του, μειώνοντας έτσι την εμπειρία των εμβοών.

Αυτές οι συσκευές είναι επίσης ικανές να προσαρμόζονται στο περιβάλλον σας και είναι σε θέση να παρέχουν τα απαραίτητα μοτίβα διέγερσης που μπορούν να ενισχύσουν τους ήχους που αντικαθιστούν το κουδούνισμα.

Αυτό που είναι σημαντικό να καταλάβει κάθε ασθενής είναι ότι οι εμβοές είναι δεν ιάσιμο και αυτό αντιμετώπιση των εμβοών μπορεί να πάρει χρόνο. Μπορώ να σας πω από πάνω από 20 χρόνια προσωπικής εμπειρίας στη θεραπεία ασθενών με εμβοές ότι μπορεί να παρατηρήσετε ανακούφιση από τις εμβοές σε 3 δευτερόλεπτα – ή μπορεί να χρειαστούν έως και 18 μήνες.

Αν και δεν υπάρχει ακριβής επιστήμη για να κατανοήσουμε πόσο καιρό θα χρειαστεί για να παρατηρήσετε μια βελτίωση ή γιατί ορισμένοι ασθενείς παρατηρούν ανακούφιση πιο γρήγορα από άλλους, ο γενικός εμπειρικός κανόνας είναι: όσο περισσότερο καιρό είχατε τις εμβοές, τόσο περισσότερος μπορεί να χρειαστεί για να τις αντιμετωπίσετε, γι‘ αυτό η έγκαιρη θεραπεία είναι τόσο σημαντική.

Λάβετε υπόψη σας – οι τεχνικές που προσφέρονται σε αυτήν την ενότητα προορίζονται να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. να μην πάρει τη θέση της θεραπείας.

Μόλις ξεκινήσετε την άμεση θεραπεία των εμβοών σας και είστε υπό την επίβλεψη ενός ειδικού υγείας ακοής, είναι σημαντικό να συζητήσετε και τα δύο:

  • παράγοντες του τρόπου ζωής που μπορούν να προκαλέσουν υποτροπή των εμβοών και
  • πρόσθετη φροντίδα για την περαιτέρω διαχείριση των εμβοών σας.

Αποφυγή πυροδοτήσεων εμβοών

Για πολλούς ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία, το κουδούνισμα μπορεί να είναι ουσιαστικά μη ανιχνεύσιμο έως ότου μια συγκεκριμένη «σκανδάλη» αυξήσει την ένταση του ήχου. Παρακάτω είναι μια λίστα με τα πιο κοινά ερεθίσματα που αναφέρουν οι ασθενείς ότι επηρεάζουν τις εμβοές τους:

Δυνατός θόρυβος

Αυτό ισχύει για όλους, ακόμα και για όσους δεν έχουν εμβοές — αποφύγετε τους δυνατούς ήχους με κάθε κόστος! Η χρήση ηλεκτρικών εργαλείων, όπλων, μοτοσικλετών, θορυβώδεις ηλεκτρικές σκούπες, ακόμη και μια βραδινή έξοδος σε ένα δυνατό εστιατόριο ή ένα συμπόσιο μπορεί να προκαλέσει το κουδούνισμα.

Ευτυχώς, η περισσότερη τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των εμβοών και της απώλειας ακοής μπορεί να φιλτράρει ένα μέρος του θορύβου του περιβάλλοντος – αλλά όταν είναι απαραίτητο, η προστασία της ακοής μπορεί να βοηθήσει πολύ ώστε να αποφευχθεί το κουδούνισμα!

Αλκοόλ και Καφεΐνη

Το αλκοόλ και η καφεΐνη (που βρίσκονται στον καφέ, το τσάι, τη σοκολάτα και ορισμένα ποτά τύπου κόλα) μπορούν επίσης να προκαλέσουν εμβοές. Όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, τίποτα δεν είναι τόσο κακό για εσάς με μέτρο. Ωστόσο, η υπερβολική δόση μπορεί να έχει την αρνητική παρενέργεια των εμβοών. Η καφεΐνη, ένα διεγερτικό του νευρικού συστήματος, μπορεί εύκολα να αυξήσει τη νευρική δραστηριότητα και να οδηγήσει στην αντίληψη του ήχου από τον εγκέφαλο.

Κάπνισμα

Η νικοτίνη έχει άμεση επίδραση στο αγγειακό μας σύστημα και μπορεί να επηρεάσει τη ροή του αίματος στα αυτιά – κάτι που μπορεί να προκαλέσει εμβοές.

Ορισμένα φάρμακα

Η ασπιρίνη, η κινίνη, ορισμένα αντιβιοτικά και εκατοντάδες άλλα φάρμακα είναι αιτιολογικοί παράγοντες των εμβοών και μπορούν να επιδεινώσουν τις υπάρχουσες εμβοές.

Στρες

Η διαχείριση του άγχους είναι σίγουρα πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει για τους περισσότερους από εμάς, αλλά αυτό δεν αφαιρεί τη σημασία της εκμάθησης πώς να διαχειρίζεστε και να μειώνετε το άγχος που μπορεί να οδηγήσει σε αιχμές στις εμβοές.

Η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του μυαλού και η εκμάθηση της εσωτερικής γαλήνης μπορούν να αποφέρουν συνολικά θετικά αποτελέσματα!

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο δεν προορίζεται για παροχή ιατρικών συμβουλών. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να λάβετε συγκεκριμένες ιατρικές συμβουλές για την κατάστασή σας.

Έχετε βιώσει βούισμα στα αυτιά σας; Πόσο συχνά συμβαίνει; Έχετε δει ακουολόγο; Ποια θεραπεία σας βοήθησε να μειώσετε την εμπειρία σας;