Οι καλύτερες θεραπευτικές μέθοδοι για την ανακούφιση από χρόνιο πόνο

2
Οι καλύτερες θεραπευτικές μέθοδοι για την ανακούφιση από χρόνιο πόνο

Ο χρόνιος πόνος επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Στην Αμερική, υπολογίζεται ότι 50 εκατομμύρια ενήλικες (ή 20,4% του πληθυσμού των ΗΠΑ) αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου. Όμως, όσο διαδεδομένη κι αν είναι αυτή η πάθηση, δεν υπάρχει εύκολη θεραπεία για τον χρόνιο πόνο. Αυτό το άρθρο διερευνά διαφορετικές θεραπευτικές μεθόδους για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου.

(Αυτή η ανάρτηση περιλαμβάνει συνδέσμους συνεργατών για τους οποίους μπορεί να κερδίσω προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, εάν κάνετε μια αγορά)

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι πόνου:

 • Οξύς πόνος προκύπτει από τραυματισμό ή ασθένεια. Συνήθως εμφανίζεται ξαφνικά και επιλύεται μόλις το άτομο αναρρώσει. Ωστόσο, ο οξύς πόνος μπορεί να μετατραπεί σε…
 • Χρόνιος πόνος είναι μια επίμονη και μακροχρόνια πηγή πόνου. Συνήθως, πρόκειται για πόνο που διαρκεί περισσότερο από τρεις μήνες.

Πολλοί ασθενείς διαπιστώνουν ότι οι παρενέργειες των φαρμάκων υπερτερούν των οφελών. Για παράδειγμα, τα οπιοειδή είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία του πόνου, αλλά ενέχουν υψηλό κίνδυνο εθισμού. Εκείνοι με χρόνιο πόνο συχνά αναζητούν εναλλακτικές λύσεις σε αυτά τα φάρμακα.

Κουραστήκατε να αφήνετε τον πόνο να υπαγορεύει τη ζωή σας; Αναζητάτε έναν μη επεμβατικό τρόπο για να αντιμετωπίσετε τον πόνο σας (χωρίς να προκαλέσετε άλλες δυσάρεστες παρενέργειες); Δεν χρειάζεται να ζεις με πόνο και δυσφορία. Δοκιμάστε αυτές τις θεραπευτικές μεθόδους για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου

χαρούμενη κυρία που ποζάρει σε έναν βράχο ανάμεσα σε φυσικές θεραπευτικές μεθόδους για ανακούφιση από χρόνιο πόνο

Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία

Αρχικά, η σύνδεση μεταξύ της ψυχικής σας υγείας και του σωματικού σας πόνου μπορεί να φαίνεται ασαφής. Πώς θα σας βοηθήσει ένας θεραπευτής να μειώσετε τον σωματικό σας πόνο;

Αρχικά, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς το σώμα βιώνει τον πόνο. Εδώ παίζουν μερικοί παράγοντες:

 1. Η σωματική αίσθηση του πόνου
 2. Η ψυχική μας απάντηση στον πόνο
 3. Τα αποτελέσματα αυτού του πόνου στις μέρες μας, από την κινητικότητά μας μέχρι τη διάθεσή μας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν μπορείτε να ελέγξετε την εμπειρία του πόνου. Αλλά εσύ μπορώ ελέγξτε την αντίδρασή σας σε αυτό. Γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία (CBT) ενθαρρύνει τους ασθενείς να αμφισβητήσουν τον τρόπο που σκέφτονται και αντιδρούν στον πόνο τους.

Οι μελέτες δείχνουν ότι Η CBT είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τον χρόνιο πόνο. Σκεφτείτε να συναντήσετε έναν γνωσιακό συμπεριφορικό θεραπευτή για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τον πόνο σας.

Γιόγκα

Η άσκηση είναι μια από τις θεραπευτικές μεθόδους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση του πόνου. Ωστόσο, ανάλογα με την ηλικία σας και την κατάσταση του σώματός σας, ορισμένοι τύποι άσκησης μπορεί να ασκήσουν υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις σας. Αν ψάχνετε για μια άσκηση χαμηλής έντασης που θα δυναμώσει τους μυς σας και θα ανακουφίσει τον πόνο σας, δοκιμάστε τη γιόγκα!

Κάντε ήπια άσκηση ξεκινώντας μια καθημερινή πρακτική γιόγκα. Μπορείτε να τεντώσετε τους μυς σας και να χαλαρώσετε το μυαλό σας χωρίς να καταπονήσετε τις αρθρώσεις σας. Υπάρχουν πολλά υπέροχα κανάλια γιόγκα στο YouTube που παρέχουν δωρεάν περιεχόμενο γιόγκα. Αναζητήστε βίντεο που είναι προσαρμοσμένα για άτομα με χρόνιο πόνο.

[Try these top yoga poses for tension headaches].

Η γιόγκα είναι μια από τις θεραπευτικές μεθόδους που πρέπει να δοκιμάσετε για μια κυρία με χρόνιο πόνο με τα χέρια απλωμένα στη στάση του παιδιού

Ηλεκτρική διέγερση

Το μηχάνημα στέλνει ήπιους ηλεκτρικούς παλμούς για να τονώσει τους τραυματισμένους μύες. Αυτοί οι παλμοί αυξάνουν τη ροή του αίματος, η οποία βοηθά στην έναρξη της διαδικασίας επούλωσης. Αυτή η θεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να ανακάμψετε από έναν τραυματισμό και να διαχειριστείτε τον συνεχιζόμενο πόνο. Εάν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε αυτή τη θεραπεία, επικοινωνήστε με έναν χειροπράκτη κοντά σας.

Φυσικοθεραπεία

Όταν πονάτε, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να σηκωθείτε και να μετακινηθείτε. Αλλά η ήπια άσκηση μπορεί να προσφέρει ανακούφιση για τον χρόνιο πόνο. Η έρευνα δείχνει ότι Η φυσική δραστηριότητα είναι μια αποτελεσματική παρέμβαση για τον χρόνιο πόνο. Είναι πιο αποτελεσματικό όταν είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός ατόμου. Για αυτό, μπορείτε να επισκεφτείτε έναν φυσιοθεραπευτή.

Ο ιδιοκτήτης του Fit4Life Φυσικοθεραπεία στο Γουίνιπεγκ γράφει, «Οι αρθριτικές παθήσεις που θεραπεύουμε συνήθως περιλαμβάνουν την Ινομυαλγία, τη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, την Αγκυλοποιητική Σπονδυλίτιδα και την Οστεοαρθρίτιδα».

Μια άλλη μορφή φυσικοθεραπείας είναι το μασάζ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας, ένας θεραπευτής μασάζ ασκεί πίεση στους πονεμένους μύες και τις περιοχές με φλεγμονή. Ζυμώνουν, τρίβουν και πιέζουν το δέρμα για να προωθήσουν τη χαλάρωση και να διαλύσουν τις μυϊκές εντάσεις. Μερικά οφέλη από το βαθύ μασάζ ιστών περιλαμβάνουν:

 • Ανακούφιση από το άγχος
 • Βελτιωμένη ποιότητα ύπνου
 • Μείωση του πόνου & της φλεγμονής

Οι φυσιοθεραπευτές και οι προσωπικοί εκπαιδευτές χρησιμοποιούν συχνά εργαλεία μυοπεριτονιακής απελευθέρωσης, όπως μπάλες με σημεία σκανδάλης και πιστόλια μασάζ ως μέρος των θεραπευτικών τους τρόπων για να βοηθήσουν στην απελευθέρωση των μυϊκών κόμβων και στην ανακούφιση από τον πόνο.

[Click here to check out the Exogun and enter code EXOGUN-ELLY for 5% off].

Ενσυνειδητότητα & Χαλάρωση

Όταν αισθάνεστε άγχος, μπορεί να παρατηρήσετε ότι επιδεινώνει τα συμπτώματα του πόνου σας. Αν και το άγχος μπορεί να μην είναι η κύρια πηγή του πόνου σας, μπορεί να είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει. Η διαχείριση του άγχους σας μπορεί να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα ζωής σας και μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του πόνου.

Οι τεχνικές διαχείρισης του στρες μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση αυτής της δυσφορίας. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε το άγχος σας είναι η εξάσκηση της επίγνωσης.

Η ενίσχυση της σύνδεσης νου-σώματος σάς βοηθά να διευρύνετε την επίγνωσή σας για τις σκέψεις και τις εμπειρίες σας. Με την επίγνωση, μπορείτε να εστιάσετε την προσοχή σας και να ανακατευθύνετε τις σκέψεις σας.

Υπάρχουν τέσσερις τρόποι με τους οποίους η ενσυνειδητότητα αλλάζει τις διαδικασίες σκέψης σας:

 • Εντοπίστε πότε το μυαλό σας περιπλανιέται
 • Αποστασιοποιήστε τον εαυτό σας από περισπασμούς
 • Ανακατευθύνετε την προσοχή σας
 • Διατηρήστε την προσοχή σας

Όλες αυτές οι διαδικασίες μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που προσπαθεί να διαχειριστεί τον χρόνιο πόνο του. Αλλά αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, η επίγνωση δεν είναι πάντα χαλαρωτική ή εύκολη. Είναι δύσκολο να είσαι παρών με τον εαυτό σου και να κάθεσαι με τις αγωνιστικές σκέψεις ή τις οδυνηρές σωματικές σου αισθήσεις.

Μια κυρία που ασκεί διαλογισμό ενσυνειδητότητας για χαλάρωση σε εξωτερικούς χώρους στη φύση

Η άσκηση του νου είναι εξίσου σημαντική με την άσκηση του σώματος. Δεν είστε σίγουροι πώς να ξεκινήσετε με την πρακτική ενσυνειδητότητάς σας; Αφιερώστε λίγα λεπτά κάθε μέρα για να δοκιμάσετε αυτές τις προτροπές:

 • Χρησιμοποιήστε νοερές εικόνες για να δημιουργήσετε μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης. Φανταστείτε ένα μέρος όπου αισθάνεστε χαλαροί. Με το να σκέφτεστε μια ειρηνική κατάσταση, το σώμα σας θα ανταποκριθεί χαλαρώνοντας και απελευθερώνοντας την ένταση.
 • Ακούστε έναν καθοδηγούμενο ηχητικό διαλογισμό που σας καθοδηγεί στην πρακτική της ενσυνειδητότητας. Βρείτε ένα ήσυχο μέρος για να απολαύσετε την πρακτική σας, ξαπλώστε και κλείστε τα μάτια σας.

[Find out about this incredible 4–day Mindfulness Discovery Program].

Μια νέα ρουτίνα ύπνου

Το πετώντας και το στρίψιμο όλη τη νύχτα μπορεί να οδηγήσει σε κάτι περισσότερο από ένα βροχερό πρωινό. Η στέρηση ύπνου μπορεί επίσης να επιδεινώσει τους πόνους και τους πόνους σας. Διακόπτει τον πολύτιμο χρόνο που χρησιμοποιεί το σώμα σας για να θεραπεύσει.

Αλλά όσοι έχουν χρόνιο πόνο συχνά δυσκολεύονται να αποκοιμηθούν. Οι πονεμένοι μύες και οι πόνοι στις αρθρώσεις κρατούν τους ανθρώπους ξύπνιους τη νύχτα. Δοκιμάστε αυτό το πρόγραμμα ύπνου για να έχετε έναν πιο ξεκούραστο ύπνο:

 • Πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ. Ρυθμίστε το ξυπνητήρι, ώστε να σηκώνεστε ταυτόχρονα.
 • Ακολουθήστε την ίδια ρουτίνα κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε. αυτό θα δείξει στο σώμα σας ότι είναι ώρα για ύπνο. Για παράδειγμα, μπορείτε να πιείτε μια συγκεκριμένη γεύση τσαγιού πριν τον ύπνο.
 • Πάρτε οποιαδήποτε ηλεκτρονικά είδη έξω από το υπνοδωμάτιό σας, συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασης, του υπολογιστή ή του κινητού σας τηλεφώνου.
Ο ύπνος μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του χρόνιου πόνου - η γυναίκα που κοιμάται στην κοιλιά

Διατροφικές Προσαρμογές

Τα τρόφιμα που τρώμε επηρεάζουν το πώς νιώθουμε σε καθημερινή βάση. Ακολουθώντας αυτή τη λογική, η διατροφή μας μπορεί να συμβάλλει σε καταστάσεις υγείας που προκαλούν πόνο. Ο Δρ. Sean Ceaser, α Φυσικοπαθητικός Γουίνιπεγκγράφει, «Τα τρόφιμα που τρώτε μπορεί να επιδεινώσουν την αρθρίτιδα».

Προσπαθήστε να αποφύγετε τροφές που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή, η οποία περιλαμβάνει επεξεργασμένους υδατάνθρακες, τηγανητά τρόφιμα και κόκκινα ή επεξεργασμένα κρέατα. Με τη σειρά τους, αντικαταστήστε τα με αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, τα οποία περιλαμβάνουν φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ψάρια.

Αν και είναι απίθανο η διατροφή σας να είναι η μόνη αιτία του πόνου σας, μπορεί να είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει. Συνιστούμε να προσαρμόσετε τη διατροφή σας με βάση αυτές τις οδηγίες, κάτι που μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα δυσφορίας σας.

Βελονισμός

Εάν φοβάστε τις βελόνες, ίσως θελήσετε να παρατήσετε αυτήν την τεχνική μείωσης του πόνου. Αλλά ακόμα κι έτσι, αξίζει να δοκιμάσετε εάν άλλες θεραπευτικές μέθοδοι έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές.

Ο βελονισμός χρησιμοποιείται για την ανακούφιση της δυσφορίας και την τόνωση της διαδικασίας επούλωσης του σώματος. Λεπτές, αποστειρωμένες βελόνες εισάγονται σε συγκεκριμένα σημεία βελονισμού. Εάν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε τον βελονισμό, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με έναν έμπειρο και εξουσιοδοτημένο επαγγελματία βελονιστή.

Ο πόνος είναι μια υποκειμενική εμπειρία που είναι διαφορετική για τον καθένα. Ως εκ τούτου, η επιτυχία μιας ή άλλης θεραπείας ποικίλλει ανάλογα με το άτομο. Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε πολλές διαφορετικές τεχνικές μείωσης του πόνου προτού βρείτε αυτή που σας ταιριάζει.

Συνιστούμε να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα θεραπεία αντιμετώπισης του πόνου. Ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τρόπους για να δοκιμάσετε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα νέες θεραπευτικές μεθόδους. Μπορούν επίσης να εντοπίσουν τυχόν πιθανές αλληλεπιδράσεις με την τρέχουσα θεραπεία σας για να διασφαλίσουν ότι είστε ασφαλείς από επικίνδυνες παρενέργειες.

Αποποίηση ευθύνης: Αυτό το άρθρο περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνετε μια αγορά αφού κάνετε κλικ σε έναν από αυτούς τους συνδέσμους προτεινόμενων παρόχων υπηρεσιών, όπως ένας ασφαλιστικός μεσίτης ή ένας ταξιδιωτικός πράκτορας, ενδέχεται να κερδίσω μια προμήθεια – χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. [For my full disclosure, please see my DISCLAIMER page]

Schreibe einen Kommentar