Οι κορυφαίες συμβουλές μας για τη Βενετία για πρόσβαση

7
Οι κορυφαίες συμβουλές μας για τη Βενετία για πρόσβαση

Η Βενετία και η Giudecca αποτελούνται από 121 νησιά που συνδέονται μεταξύ τους με 435 γέφυρες. Ωστόσο, χάρη στις ράμπες και τα δημόσια θαλάσσια λεωφορεία, περίπου το 70% της πόλης είναι προσβάσιμο!

Ο παρακάτω χάρτης, που δημιουργήθηκε από τον Δήμο της Βενετίας, δείχνει τις περιοχές στη Βενετία που είναι προσβάσιμες χάρη στο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών.

Παρακαλώ σημειώστε: περιοχές σε σκούρο πράσινο είναι προσβάσιμες με τα θαλάσσια λεωφορεία των γραμμών 1 και 2, τα οποία μεταφέρουν έως και 4 αναπηρικά καροτσάκια τη φορά. Το ανοιχτό πράσινο, από την άλλη, είναι προσβάσιμο μόνο με «motoscafi», μικρότερα θαλάσσια λεωφορεία που μεταφέρουν μόνο ένα αναπηρικό καροτσάκι κάθε φορά.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να γνωρίζετε για να οργανώσετε το ταξίδι σας στη Βενετία

Με τη βοήθεια του Νελίδα Β.θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές πρακτικές πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη στη Βενετία με αναπηρικό καροτσάκι.

Η Βενετία εργάζεται πολύ σκληρά για την προσβασιμότητα με διάφορους τρόπους εδώ και δύο χρόνια.

Επιτρέψτε μου να σας δείξω ότι, μέσω της σκληρής δουλειάς των κυβερνήσεων καθώς και των ιδιωτών επιχειρηματιών, μπορούν να γίνουν προσβάσιμες και θαυμάσιες αρχαίες πόλεις.

Αλλά πώς μπορεί κανείς να πάει από το ένα μέρος στο άλλο στη Βενετία, μια πόλη φτιαγμένη από μικρά νησιά που συνδέονται μεταξύ τους με γέφυρες με πολλά σκαλοπάτια;

Η μετακίνηση κατά μήκος του Μεγάλου Καναλιού είναι πολύ εύκολη με βαπορέτο, δημόσια θαλάσσια λεωφορεία.

Ένα άτομο με αναπηρία πληρώνει την ίδια τιμή με τους ντόπιους αντί να πληρώσει την τιμή των τουριστών (1,50 αντί για 7,50). Εάν ταξιδεύουν με κάποιον, αυτό το άτομο δεν πληρώνει εισιτήριο.

Σαφώς και οι δύο πρέπει να ταξιδέψουν μαζί.

Συμβουλή: αν και μπορεί να είστε πολύ δυνατοί, είναι πάντα βολικό να ταξιδεύετε τουλάχιστον με έναν σύντροφο. Σίγουρα είναι πάντα καλό να έχεις ένα χέρι βοήθειας, αλλά το πιο σημαντικό κάνει την επίσκεψη διπλά πιο διασκεδαστική!

Τα πιο σημαντικά Μουσεία στη Βενετία είναι ΟΛΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ: το Παλάτι των Δόγηδων (εκτός από τις Φυλακές), το Museo Correr, το Ca’Rezzonico, οι Γκαλερί Accademia, η Gallerie Franchetti, το Palazzina Grassi, η Punta della Dogana και το Μουσείο Guggenheim, για να αναφέρουμε μόνο μερικά!

Μερικές φορές, μπορεί να έχετε αμφιβολίες σχετικά με την προσβασιμότητα, καθώς, λόγω της εφοδιαστικής, τα Μουσεία παρέχουν μερικές φορές προσβασιμότητα «στα παρασκήνια». Ως εκ τούτου, τα σημάδια μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Αλλά παρακαλώ, μην αποθαρρύνεστε να σκεφτείτε ότι ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψετε το Μουσείο που ήρθατε να επισκεφτείτε. Το πιθανότερο είναι ότι δεν ισχύει αυτό!

Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, Ρωτήστε πάντα και θα βοηθηθείτε!

Το να γίνουν προσβάσιμα τα Μουσεία στη Βενετία σίγουρα δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς βρίσκονται σε Χώρους που χτίστηκαν πριν από εκατοντάδες χρόνια. Αλλά το κατάφεραν

Τέλος, τα περισσότερα Μουσεία στη Βενετία είναι δωρεάν για εσάς και τον σύντροφό σας, εάν προσκομίσετε το πιστοποιητικό αναπηρίας σας.

Ας μιλήσουμε τώρα για τις τουαλέτες, ένα βασικό ερώτημα ειδικά για τις γυναίκες.

Ορισμένα μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία έχουν προσβάσιμες τουαλέτες. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να βρείτε γρήγορα ένα που να το κάνει όταν επισκέπτεστε μια νέα γειτονιά.

Ωστόσο, η βενετική διοίκηση είχε υπόψη την προσβασιμότητα όταν έχτισε δημόσιες τουαλέτες γύρω από την πόλη.

Οι δημόσιες τουαλέτες έχουν τέλος, αλλά αυτό δεν πρέπει να το πληρώνουν τα άτομα με αναπηρία. Μπορείτε να τα βρείτε παντού στην πόλη

Μπορείτε να ζητήσετε χάρτες που δείχνουν τη θέση των δημόσιων τουαλετών καθώς και τις προσβάσιμες περιοχές απευθείας στην έδρα του Comune di Venezia, στο Δημαρχείο της Βενετίας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε εδώ

Προσβάσιμες περιοχές

Δημόσιες τουαλέτες

Η Βενετία έχει σχεδόν όλα όσα πρέπει να ζητήσετε όσον αφορά την προσβασιμότητα. Επωφελήθηκε από την ομαδική εργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που δεσμεύεται για τον ίδιο στόχο: μια πόλη χωρίς εμπόδια, φιλική για όλους

Φυσικά, η προσβασιμότητα σε μια πόλη απαιτεί περισσότερα από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα Μουσεία.

Σήμερα, πολλά ξενοδοχεία και οι εγκαταστάσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων, είναι προσβάσιμα και αυξάνονται σε αριθμό κάθε χρόνο. Ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε το κατάλληλο ξενοδοχείο για εσάς είναι μέσω φημισμένων πλατφορμών κρατήσεων. Φροντίστε, ωστόσο, να στείλετε ένα email και να ρωτήσετε εάν ο δρόμος για το ξενοδοχείο τους είναι επίσης προσβάσιμος από μια κοντινή στάση θαλάσσιου λεωφορείου!

Όπως γνωρίζετε, το μυστικό είναι να προγραμματίζετε, να σχεδιάζετε και να σχεδιάζετε!

Για να σας βοηθήσουμε με αυτή την έννοια, έχουμε δημιουργήσει 3 μεγάλα προσβάσιμα δρομολόγια που εκτείνονται σε 4 περιοχές της Βενετίας: Cannaregio, Castello&San Marco και Dorsoduro.

Μπορείτε να διαβάσετε το δρομολόγιο παρακάτω και να δείτε τα βίντεο που φτιάξαμε κάτω από κάθε ένα από αυτά!

Schreibe einen Kommentar