Ποια είναι τα επίπεδα Α και ποιος πρέπει να δώσει αυτήν την εξέταση

1
Ποια είναι τα επίπεδα Α και ποιος πρέπει να δώσει αυτήν την εξέταση

Τα τελευταία χρόνια, το εκπαιδευτικό τοπίο έχει αλλάξει δραματικά. Τα λύκεια έχουν αρχίσει να προσφέρουν μια πληθώρα προγραμμάτων σπουδών, το καθένα με τις δικές του συντομογραφίες και φιλοσοφία. Λοιπόν, σε αυτόν τον κόσμο των ακρωνύμιων, πού πέφτουν τα A Levels και ποιος πρέπει να επιλέξει αυτό το πρόγραμμα σπουδών;

Ποια είναι τα επίπεδα Α;

Ένα πρόγραμμα σπουδών που βασίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, το A Levels, συντομογραφία για τα προσόντα Advanced Level, είναι ένα προσόν γυμνασίου για μαθητές των τάξεων 11 και 12. Ως μέρος της αξιολόγησης Cambridge, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μαθητές σε περισσότερα από 10.000 σχολεία σε 160 χώρες το μελετούν διδακτέα ύλη. Αυτό που κάνει αυτό το πρόγραμμα σπουδών να ξεχωρίζει είναι ότι επιτρέπει στους μαθητές να ειδικεύονται σε θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Τι είναι το πρόγραμμα σπουδών A Level;

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του Cambridge, τα A Levels «προετοιμάζονται[s] μαθητές για πανεπιστημιακές σπουδές, γι‘ αυτό τα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο εκτιμούν και αναγνωρίζουν τα προσόντα Cambridge International AS & A Level». Εκθέτει τους φοιτητές σε πιο εις βάθος γνώση σε τομείς που σχετίζονται με τα πανεπιστημιακά τους μαθήματα.

Τα επίπεδα Α μελετώνται σε δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές θα:

 • Αναπτύξτε σε βάθος γνώση συγκεκριμένων θεμάτων
 • Μάθετε πώς να σκέφτεστε ανεξάρτητα και λογικά
 • Εφαρμόστε τη γνώση σε διάφορες καταστάσεις
 • Βελτιώστε τις ερευνητικές δεξιότητες
 • Λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων
 • Παρουσιάστε αιτιολογημένες εξηγήσεις και επιχειρήματα

Το A Levels προσφέρει 55 μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων των επιστημών, των γλωσσών, των μαθημάτων επιχειρήσεων, της επιστήμης των υπολογιστών, της ψυχολογίας και άλλων. Κάθε σχολείο δεν παρέχει όλα αυτά τα μαθήματα, αλλά μπορούν μεμονωμένα να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα σπουδών που να απευθύνεται στους περισσότερους μαθητές τους. Πολλά ανταγωνιστικά πτυχία απαιτούν συγκεκριμένα μαθήματα A Level για είσοδο. Οι αναποφάσιστοι μαθητές μπορούν να επιλέξουν ένα ευρύτερο φάσμα βασικών θεμάτων για να διατηρήσουν τις επιλογές τους ανοιχτές. Το πρόγραμμα σπουδών A Level επιτρέπει στους μαθητές μεγαλύτερη ευελιξία σχετικά με τον τρόπο χρήσης του χρόνου τους, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη εστίαση στην ανεξάρτητη μελέτη.

Μερικά δημοφιλή μαθήματα περιλαμβάνουν:

 • Αγγλική λογοτεχνία
 • Αγγλική γλώσσα
 • Μαθηματικά
 • Περαιτέρω Μαθηματικά
 • Βιολογία
 • Χημεία
 • Η φυσικη
 • Ιστορία
 • Οικονομικά
 • Επιχείρηση
 • Ψυχολογία
 • Νόμος

Κατά τη διάρκεια δύο ετών, οι μαθητές συνήθως μελετούν τέσσερα μαθήματα. επιτρέπονται όμως το πολύ πέντε. Δεδομένου ότι οι μαθητές μελετούν έναν περιορισμένο αριθμό θεμάτων A Level, συνήθως επιλέγουν αυτά που σχετίζονται με τα συγκεκριμένα ενδιαφέροντά τους και ευθυγραμμίζονται με το πτυχίο που επιθυμούν να παρακολουθήσουν στο πανεπιστήμιο.

Για να ολοκληρώσουν το δίπλωμα, οι μαθητές πρέπει να παρακολουθήσουν τουλάχιστον τρία μαθήματα, με περίπου 360 καθοδηγούμενες ώρες μάθησης, μαζί με μαθήματα για ορισμένα θέματα. Στο τέλος του διετούς προγράμματος, οι μαθητές συμμετέχουν σε τελικές εξετάσεις κατά θέμα που συνήθως διεξάγονται μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου.

Τι είναι το επίπεδο AS;

Το επίπεδο Advanced Subsidiary (AS) αναφέρεται στο πρώτο έτος του αναλυτικού προγράμματος A Level. Οι μαθητές πρέπει να δώσουν αυτή την εξέταση σε όλα τα μαθήματά τους στο τέλος του πρώτου έτους. Μόλις περάσει ένας μαθητής, περνάει στο δεύτερο έτος και συμμετέχει στις εξετάσεις A Level στο τέλος του έτους. Οι βαθμοί AS Level δεν λαμβάνονται υπόψη στο τελικό αποτέλεσμα A Level.

Σε περίπτωση που ένας μαθητής διακόψει ένα μάθημα θα λάβει τίτλο AS Level. Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν να κάνουν ένα μάθημα επιπέδου AS για να προσθέσουν ποικιλομορφία στη μίξη θεμάτων τους ή εάν δεν είναι σίγουροι για τη συνέχιση ενός θέματος στο επίπεδο Α.

Ποια είναι η κλίμακα βαθμολόγησης των A Levels;

Μετά τις τελικές εξετάσεις, οι μαθητές λαμβάνουν τους βαθμούς τους τον Αύγουστο. Οι τελικοί βαθμοί απονέμονται για κάθε μάθημα, το οποίο περιλαμβάνει συνδυασμό μαθημάτων και τελικής εξέτασης.

A Τα επίπεδα βαθμολογούνται από A* (το υψηλότερο) έως E (το χαμηλότερο). Αν θέλετε να κάνετε αίτηση σε ένα ανταγωνιστικό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, θα πρέπει να στοχεύσετε σε βαθμούς που βρίσκονται στη ζώνη Α ή Α*. Ο παρακάτω πίνακας μπορεί να σας δώσει κατά προσέγγιση αυτούς τους βαθμούς ως προς το ποσοστό.

Ένα σύστημα βαθμολόγησης επιπέδου

Βαθμός Ποσοστό
ΕΝΑ* 90% +
ΕΝΑ 80-89%
σι 70-79%
ντο 60-69%
ρε 50-59%
μι 40-49%

Τι είναι το Extended Project Qualification (EPQ);

Το EPQ είναι ένα αυτόνομο προσόν A Level που έχει σχεδιαστεί για να αναπτύξει τις ικανότητες ενός μαθητή πέρα ​​από το αναλυτικό πρόγραμμα A Level. Το EPQ επιτρέπει στους μαθητές να ηγηθούν των δικών τους έργων, προετοιμάζοντάς τους για περαιτέρω εκπαίδευση. Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν διεπιστημονικά θέματα για το EPQ τους, καθιστώντας το έναν εξαιρετικό τρόπο για να τονίσουν τα ενδιαφέροντά τους σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Οι μαθητές σχεδιάζουν και διεξάγουν έρευνα για ένα επιλεγμένο θέμα και πρέπει να συντάξουν μια γραπτή έκθεση ή πρακτική εργασία. Το EPQ αξιολογείται από τους εκπαιδευτικούς και υπόκειται σε εξωτερική αξιολόγηση και έλεγχο. Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η εξέταση αναγνωρίζεται και εκτιμάται από τα περισσότερα πανεπιστήμια και αξίζει μισό A Level.

Στο The Red Pen, οι σύμβουλοί μας παρέχουν εξωσχολική κατεύθυνση και συμβουλές επιλογής πίνακα/θέματος. Δίνουν επίσης σε εσάς και το παιδί σας μια επισκόπηση των παγκόσμιων διαδικασιών προπτυχιακών αιτήσεων. Μάθε περισσότερα

Γιατί πρέπει οι μαθητές να επιλέξουν τα επίπεδα Α;

Τα επίπεδα A συνιστώνται εάν ένας μαθητής είναι σίγουρος ότι θέλει να σπουδάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς πρόκειται για πτυχίο γυμνασίου με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια της χώρας δέχονται αυτήν την εξέταση, αλλά είναι επίσης αποδεκτή από περισσότερα από 1.4000 πανεπιστήμια παγκοσμίως. Περισσότερα από 600 πανεπιστήμια των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Ivy Leagues και σχολείων σε όλη την Κίνα, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, τη Γερμανία και την Ολλανδία, αναγνωρίζουν αυτήν την εξέταση.

Είναι ιδανικό για φοιτητές που θέλουν να εκτεθούν στην αυστηρότητα ενός διεθνούς προγράμματος σπουδών ή επιθυμούν να επικεντρωθούν σε μερικά βασικά θέματα που σχετίζονται με τις προϋποθέσεις τους στο πανεπιστήμιο.

Για παράδειγμα,

 • Το πτυχίο φαρμακευτικής απαιτεί προαπαιτούμενα στη χημεία, τη βιολογία, τα μαθηματικά και τη φυσική.
 • Ένα πτυχίο αγγλικής φιλολογίας ή γλώσσας απαιτεί προαπαιτούμενα στην αγγλική φιλολογία και την αγγλική γλώσσα.
 • Ένα πτυχίο γεωλογίας ή επιστημών της γης απαιτεί προαπαιτούμενα σε τουλάχιστον δύο μαθήματα – μαθηματικά, φυσική, χημεία και βιολογία – σε οποιονδήποτε συνδυασμό.
 • Ένα πτυχίο οικονομικών επιστημών απαιτεί προαπαιτούμενα στα μαθηματικά και, μερικές φορές, στα οικονομικά.

Το A Levels είναι η τέλεια επιλογή για μαθητές που αναζητούν ένα ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών που τους επιτρέπει να ακολουθήσουν θέματα που τους ενδιαφέρουν. Εάν θέλετε να συζητήσετε περαιτέρω τις επιλογές των εξετάσεων προσόντων, μη διστάσετε να κλείσετε ένα ραντεβού εδώ.

Schreibe einen Kommentar