Πώς διαφέρουν οι χορηγοί από τους μέντορες – HERC Jobs

0
Πώς διαφέρουν οι χορηγοί από τους μέντορες – HERC Jobs

Ανώτερη επαγγελματική συνάντηση με τον χορηγό τους

Στις αρχές της καριέρας της Shelly Sherman σε μια ασφαλιστική εταιρεία, ένα ανώτερο στέλεχος στον οργανισμό ήταν φίλος του πατέρα της.

Ανέλαβε να συστήσει τη Σέρμαν σε βασικούς ηγέτες της εταιρείας και τη συνέστησε για έργα, ώστε οι συνάδελφοι να μπορούν να δουν τι ήταν σε θέση να κάνει. Της ζήτησε να μιλήσει σε ένα συνέδριο με περισσότερα από 500 άτομα παρόντα, παρά την απειρία της στη δημόσια ομιλία, και την καθοδήγησε πώς να το κάνει.

«Έκανε αυτά τα πράγματα να συμβούν για μένα, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μπορούσα να τα καταφέρω», είπε ο Σέρμαν.

Η Sherman αποκάλεσε αυτό το άτομο χορηγό της και είναι ένας λόγος που είναι υπέρμαχος της χορηγίας στο εργατικό δυναμικό τώρα.

Τι είναι Χορηγός;

Ενώ πολλοί άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τον ρόλο του μέντορα, ένας χορηγός πηγαίνει αυτή τη σχέση σε άλλο επίπεδο. Ένας μέντορας θα σας δώσει συμβουλές, αλλά ένας χορηγός θα κάνει επιπλέον βήματα για να σας εγγυηθεί και να σας στηρίξει – φροντίζοντας να κάνετε τα σωστά έργα ή να εκτεθείτε στους σωστούς ανθρώπους, ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε στην καριέρα σας.

«Όχι μόνο σας δίνουν συμβουλές, αλλά είναι επίσης εκεί για να σας βοηθήσουν να βεβαιωθείτε ότι συμβαίνουν πράγματα για εσάς», είπε ο Σέρμαν, ο οποίος είναι τώρα ανώτερος διευθυντής διαχείρισης ταλέντων σε έναν μεγάλο, μητροπολιτικό οργανισμό παιδιατρικής υγειονομικής περίθαλψης, αλλά πέρασε αρκετά χρόνια στο τον κλάδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πώς να αποκτήσετε έναν χορηγό

Η ύπαρξη χορηγού μπορεί να είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για να βοηθήσει τους εργαζομένους να επιτύχουν, αλλά σχεδόν κανένας εργοδότης δεν προσφέρει επίσημους τρόπους για την πραγματοποίηση χορηγιών. Μπορούν να ανατεθούν μέντορες, αλλά δεδομένου ότι οι χορηγοί συχνά θέτουν τη φήμη τους στη γραμμή υπερασπίζοντας το άτομο που υποστηρίζουν, οι συνδέσεις πρέπει να είναι γνήσιες.

„Δεν έχετε πραγματικά το ίδιο είδος συνομιλίας όπου πηγαίνετε σε κάποιον και λέτε: „Θα ήθελα πολύ να με χορηγήσετε“, είπε ο Sherman. «Δεν συμβαίνει ακριβώς».

Αντίθετα, ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε έναν χορηγό είναι να δικτυωθείτε μέσα στον οργανισμό και να βρείτε τρόπους να αναδείξετε την αξία σας. Ο Sherman συνιστά εθελοντισμό για έργα που επιτρέπουν στους πιθανούς χορηγούς να δουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές σας. Μόλις ένα έμπειρο μέλος του οργανισμού δει ότι είστε ένα ταλαντούχο άτομο που μπορεί να ωφελήσει την εταιρεία, θα είναι πιο πιθανό να γίνει ο χορηγός σας.

Φυσικά, η εύρεση χορηγού δεν είναι το τέλος του παιχνιδιού. Πρέπει ακόμα να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει ο χορηγός σας. Στην περίπτωση της Σέρμαν, έπρεπε ακόμα να κάνει την ομιλία μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος. Τελικά έγινε πρόεδρος της επαγγελματικής οργάνωσης που διοργάνωσε αυτό το συνέδριο.

«Μπορεί να ανοίξουν τις πόρτες, αλλά πρέπει να τις περάσεις», είπε ο Σέρμαν. «Πρέπει να κάνεις τη δουλειά».

Δείτε μερικά κορυφαία άρθρα για θέσεις εργασίας HERC.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Harold Gutmann είναι διευθυντής στρατηγικής επωνυμίας και μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο Santa Clara. Είναι ένας μακροχρόνιος συγγραφέας και εκδότης που είναι περήφανος που εργάζεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ενθαρρύνει όλους όσους αναζητούν εργασία να το λάβουν υπόψη.

Schreibe einen Kommentar