Πώς; Εξερευνώντας τη διαμάχη για τους «άστεγους» που είναι η τελευταία πτώση του YZY GAP

2
Πώς;  Εξερευνώντας τη διαμάχη για τους «άστεγους» που είναι η τελευταία πτώση του YZY GAP

Όσον αφορά τη μόδα, ο κύριος Γουέστ έκανε αρκετά το ταξίδι. Από την ομώνυμη εταιρεία του στις αρχές της δεκαετίας του 2010 μέχρι την κυκλοφορία του YEEZY SZN, ο Ye διακοσμεί τη βιομηχανία της μόδας με τα μοναδικά του σχέδια και το επιδέξιο μάτι του. Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, η καινοτομία του φαίνεται να συνοδεύεται από μια πρόσθετη πλευρά αμφισβήτησης δωρεάν.

Στις 12 Αυγούστου, ο ράπερ/σχεδιαστής έκανε μια σύντομη παύση από το διάλειμμά του στα social media για να μοιραστεί την απόλυτη έμπνευσή του. Καταστρέφοντας το σερί 0 αναρτήσεων του στο Instagram σε όσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Ye μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός μηνύματος της εφαρμογής Notes δηλώνοντας: „Κοίτα στα παιδιά / Κοιτάξτε τους άστεγους / Ως τη μεγαλύτερη έμπνευση για όλα τα σχέδια“

Μια απίστευτα περίεργη δήλωση που πρέπει να κάνετε όταν σκεφτείτε την κατάσταση των αστέγων σε αντιπαράθεση με ρούχα που δεν είναι διαθέσιμα για τους άστεγους ή ακόμη και οικονομικά για άτομα με χαμηλότερο εισόδημα, αλλά παρεκκλίνω. Αυτή η γραμμή σκέψης, όπως και οι περισσότερες σκέψεις του Ye αυτές τις μέρες, αντιμετωπίστηκε αμέσως με αντιδράσεις. Για άλλη μια φορά, ο Ye μίλησε και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φώτισαν από το Instagram έως το Twitter με μερικά δυνατά λόγια για τις σκέψεις του.

Μερικοί βίωσαν μια στιγμή πλήρους κύκλου, ισχυριζόμενοι ότι το έντονο ενδιαφέρον του Ye για τους άστεγους εξηγεί την εξαιρετικά normcore αισθητική της μάρκας YEEZY. Παρά τις ειλικρινείς παρατηρήσεις του για το ποιος τον εμπνέει, τίποτα δεν θα μπορούσε να μας προετοιμάσει για την παρουσίαση της τελευταίας του πτώσης.

Εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες της έμπνευσής του, ο Ye έκανε το YZY GAP αποκλειστικά για αγορές μέσω μεγάλων μαύρων αδόμητων σακουλών και απορριμμάτων. χρήστη του Twitter Όουεν Λανγκ σημείωσε ότι η βοήθεια από συνεργάτες πωλήσεων ήταν απαγορευμένη, εμπνέοντας περαιτέρω, καθώς οι πελάτες έπρεπε να βουτήξουν με σκουπίδια και να ψάξουν στις τσάντες για να βρουν το κατάλληλο μέγεθος ή στυλ.

Η προφανής αντίδραση από τότε προσγειώθηκε στον Ye στο Fox News, όπου υπερασπίστηκε την παρουσίαση των κομματιών του και, με τον τυπικό τρόπο του Ye, παρέμεινε ασυγκίνητος για την εκτέλεση της συλλογής του.

Σύμφωνα με τον καινοτόμο, το YZY GAP είναι εδώ για να αμφισβητήσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα και τη συνηθισμένη επιδεξιότητα που συναντάμε στη μόδα. Κάπως η τοποθέτηση κουκουλοφόρων 240 δολαρίων σε κάδους απορριμμάτων για τους πιο οικονομικά προνομιούχους φαίνεται… λίγο προσχηματικό.

Απλώς δεν μπορείτε να αρνηθείτε το ταλέντο του Ye ή την ιστορία επιτυχημένων σχεδίων, πριν και μετά τον όμιλο YEEZY, αλλά με μια δήλωση τόσο τολμηρή, είναι λογικό ότι μπορεί επίσης να δώσει πίσω στην κοινότητα που τον εμπνέει τόσο πολύ.

Το 2020, αναφέρθηκε ότι η YEEZY θα αναπτύξει το YZY SHLTRS. Προσιτή στέγαση σχεδιασμένη σε φουτουριστικό σχήμα θόλου για όσους έχουν ανάγκη. Τα μόνα πρωτότυπα των οικιακών κατασκευών YEEZY εγκαταστάθηκαν στο Calabasas, CA, αλλά καταστράφηκαν λίγο αργότερα. Έκτοτε, δεν έχουν γίνει αναφορές για αναβολή του έργου ή ανοικοδόμησης.
Ο Kanye κάθισε επίσης με τον αιδεσιμότατο Troy Vaughn, Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο της Αποστολής του LA, για να μοιραστεί ακόμα περισσότερες ιδέες σχετικά με το πώς η YEEZY μπορεί να χρησιμοποιήσει το σχεδιασμό για να βοηθήσει τους άστεγους και να δώσει πίσω. Αυτό οδήγησε στις φήμες για το YZY GAP x Skid Row που ξεκίνησαν στις αρχές του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, έγινε γρήγορα αντιληπτό ότι η συνεργασία ήταν εξ ολοκλήρου φτιαγμένη από έναν αναιδή απατεώνα που αναζητούσε ένα χτύπημα από την πλάτη των YEEZY stans.

Ωστόσο, στον απόηχο της διαμάχης και της συνεχούς αντίδρασης, η YEEZY ούτε η GAP έχουν παρουσιάσει πρωτοβουλίες που στοχεύουν τους άστεγους, αλλά ποιος θα πει ότι τέτοιες πρωτοβουλίες δεν είναι στα σκαριά; Με τις αιφνιδιαστικές πτώσεις και τον Kanye γενικά να μην προσφέρει ποτέ μια βαρετή στιγμή, θα μπορούσε να υπάρξει κάποια φιλανθρωπία πίσω από τα παρασκήνια για την οποία δεν γνωρίζουμε τίποτα.

Ο Kanye δώρισε αθόρυβα 2 εκατομμύρια δολάρια στις οικογένειες των Ahmaud Arbery, George Floyd και Breonna Taylor το καλοκαίρι του 2020, εκτός από τη δωρεά σε διάφορες μαύρες επιχειρήσεις.

Κάποτε το έκανε δωρίστε αθόρυβα 2 εκατομμύρια δολάρια στις οικογένειες των Ahmaud Arbery, George Floyd και Breonna Taylor το καλοκαίρι του 2020, εκτός από τη δωρεά σε διάφορες μαύρες επιχειρήσεις.

Ωστόσο, ακόμη και με τέτοιες καλές πράξεις στο βιογραφικό του, δεν μπορείτε να αγνοήσετε τη διπλή σύγχυση που δηλώνει δημόσια τους άστεγους ως έμπνευση και στη συνέχεια εμφανίζει τη συλλογή με τρόπο που είναι τόσο στη μύτη όσο και στη γλώσσα.

Οι άνθρωποι έχουν υποστηρίξει ότι η κατάδυση με σακούλες σκουπιδιών στο YZY GAP δεν διαφέρει από το να ψαχουλεύεις στον κάδο δολαρίων σε ένα κατάστημα με οικονομίες. Ωστόσο, αισθάνεστε πολύ διαφορετικά όταν τα ρούχα δεν είναι προφορεμένα ή κατέχονται, δεν έχουν τιμές σαν να ήταν φειδωλή ευρήματα και επηρεάζονται από μια κοινότητα που δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τα κομμάτια ή τίποτα απολύτως.

Μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως αυτή η καλλιτεχνική επίδειξη με τρόπο που να ωφελεί την έμπνευση και την έμπνευση, θα φαίνεται απλώς σαν μια άλλη μορφή κοινωνικού cosplay για τους προνομιούχους. Κάτι που σε αφήνει να αναρωτιέσαι για ποιον απευθύνεται το YZY GAP και τι λέει πραγματικά η τέχνη;

Schreibe einen Kommentar