Πώς να επιλέξετε ένα πλαίσιο για καλές τέχνες

8
Πώς να επιλέξετε ένα πλαίσιο για καλές τέχνες
Πώς να επιλέξετε ένα πλαίσιο για καλές τέχνες

Πρόσφατα ερωτευτήκατε ένα υπέροχο έργο τέχνης και αν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, τώρα αναρωτιέστε πώς να επιλέξετε ένα πλαίσιο.

Οι κορνίζες για εκτυπώσεις και τα έργα σε καμβά και ξύλο λειτουργούν καλύτερα όταν λαμβάνετε υπόψη πολλά βασικά στοιχεία: το θέμα, το μέσο, ​​τα άλλα διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού σας και τα χρώματα στο κομμάτι.

Αυτός ο σύντομος οδηγός εξηγεί κάθε μέρος και γιατί είναι απαραίτητο όταν επιλέγετε ένα πλαίσιο για τα σχέδιά σας.

  1. Θέματα διακόσμησης σπιτιού τέχνης τοίχου: Ποιο είναι το θέμα
  2. Καμβάς και εκτυπώσεις: Τι μέσο είναι;
  3. Πρέπει να λάβετε υπόψη τη διακόσμηση του σπιτιού σας όταν επιλέγετε ένα πλαίσιο;
  4. Ποια χρώματα υπάρχουν στη ζωγραφική ή την εκτύπωση;

1. Θέματα διακόσμησης σπιτιού τέχνης τοίχου: Ποιο είναι το θέμα;

Η κορνίζα που φαίνεται υπέροχη με έναν πίνακα του Thomas Kinkade μπορεί να φαίνεται άψογα αν συνδυαστεί με ένα κομμάτι Pop Art. Οι καλύτερες κορνίζες για εκτυπώσεις και έργα σε καμβά διαφέρουν ανάλογα με το θέμα του πίνακα.

Μιλώντας τυπικά, όσο πιο παραδοσιακό είναι το στυλ, τόσο καλύτερα θα φαίνεται σε ένα πλαίσιο από περίτεχνο ξύλο. Οι πιο σύγχρονοι αφηρημένοι τύποι τείνουν να δείχνουν καλύτερα με απλούς μεταλλικούς σκελετούς.

2. Καμβάς και εκτυπώσεις: Με ποια μέσα εργάζεστε;

Το μέσο που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός πορτρέτου ή ενός πίνακα ζωγραφικής παίζει σημαντικό ρόλο στο ποιος τύπος κορνίζας θα φαίνεται καλός. Μια λεπτή ακουαρέλα ή φωτογραφική εκτύπωση φαίνεται συνήθως καλύτερη με μια ελαφριά ρύθμιση, ένα χαλάκι και μια προστατευτική γυάλινη πρόσοψη.

Αντίθετα, η τέχνη με λάδι ή ακρυλικό σε καμβά ή ξύλο τείνει να φαίνεται καλύτερη με ένα πιο βαρύ σχέδιο. Δεν απαιτείται γυάλινη επένδυση ή ματ για αυτό το είδος τέχνης.

3. Πρέπει να λάβετε υπόψη τη διακόσμηση του σπιτιού σας;

Υπάρχουν πολλές σχολές σκέψης σε αυτό. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον γενικό κανόνα. Εάν κλίνετε προς ένα εντελώς παραδοσιακό στυλ διακόσμησης σπιτιού, όπως η αγγλική χώρα, μπορεί να θέλετε πιο παραδοσιακές επιλογές για τον καμβά ή τα κομμάτια εκτύπωσης.

Από την άλλη πλευρά, εάν ζείτε σε ένα διαμέρισμα σε μια βιομηχανική περιοχή, μπορεί να σας φανεί καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μεταλλικές επιλογές ή ακόμα και μια εμφάνιση χωρίς πλαίσιο.

4. Ποια χρώματα υπάρχουν στον πίνακα ή την εκτύπωση;

Οι κορνίζες για εκτυπώσεις τέχνης και καμβάδες επιλέγονται συχνά με βάση ένα από τα χρώματα που υπάρχουν στο σχέδιο που κρεμάτε. Για παράδειγμα, εάν το κομμάτι σας έχει νότες κόκκινου, αναζητήστε ένα κόκκινο πλαίσιο που ταιριάζει με το χρώμα.

Συχνά, οι άνθρωποι επιλέγουν τέχνη με βάση το χρώμα της διακόσμησής τους, πράγμα που σημαίνει ότι όταν ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή, θα βρείτε επίσης ένα πλαίσιο που ταιριάζει καλά με τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Τελικές σκέψεις για το πώς να επιλέξετε ένα πλαίσιο

Εάν δεν είστε έμπειροι στην επιλογή ενός σκηνικού για την τέχνη του τοίχου σας, αυτές οι οδηγίες μπορούν να σας βοηθήσουν. Επιπλέον, προσφέρουν γενικούς κανόνες που ακολουθούν οι περισσότεροι συλλέκτες έργων τέχνης.

Εάν εξακολουθείτε να χρειάζεστε καθοδήγηση για την επιλογή ενός πλαισίου, μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε έναν από τους συμβούλους τέχνης στις γκαλερί Thomas Kinkade. Μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό πλαίσιο για την τέχνη σας και ακόμη και να έρθουν στο σπίτι σας για να σας βοηθήσουν να κρεμάσετε την τέχνη σας.

Schreibe einen Kommentar