Πώς να υποστηρίξετε εσωστρεφείς και εξωστρεφείς στην εργασία – HERC Jobs

0
Πώς να υποστηρίξετε εσωστρεφείς και εξωστρεφείς στην εργασία – HERC Jobs

Εσωστρεφής, με αυτοπεποίθηση, επαγγελματική ποζάρει μπροστά από το κτίριο της πανεπιστημιούπολης

Το να είστε προσεκτικοί και προληπτικοί στον τρόπο με τον οποίο εργάζεστε και υποστηρίζετε εσωστρεφείς και εξωστρεφείς, βοηθάει στην καλλιέργεια της αίσθησης του ανήκειν στο χώρο εργασίας.

Ως εσωστρεφής, νομίζω ότι έχω ωφεληθεί πραγματικά από τον αντίκτυπο της πανδημίας του COVID στον εργασιακό χώρο. Κατά τη διάρκεια αυτού του αρχικού lockdown, οι εξωστρεφείς συνάδελφοί μου δεν ήταν τόσο ευχαριστημένοι όσο εγώ για τη μετάβαση στην εξ αποστάσεως εργασία. Παρά τη διαφορά μας στα συναισθήματά μας για την κατάσταση, εργαστήκαμε σκληρά για να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον σε μια ιδιαίτερα οδυνηρή, αβέβαιη περίοδο.

Πώς μπορείτε λοιπόν να βοηθήσετε τους εσωστρεφείς και τους εξωστρεφείς στην ομάδα σας να αισθάνονται αποδεκτοί και υποστηριζόμενοι; Μην σας αποσπούν τα στερεότυπα ότι οι εσωστρεφείς είναι ντροπαλοί και συγκρατημένοι, ενώ οι εξωστρεφείς είναι κοινωνικοί και δυνατοί.

Να θυμάστε ότι όλοι πρέπει να αισθάνονται συνδεδεμένοι και εκτιμημένοι για να είναι αφοσιωμένοι και παραγωγικοί. Ο τρόπος για να το πετύχετε αυτό για κάθε ομάδα μπορεί να διαφέρει. Μια διαφορά που πρέπει να θυμάστε είναι οι αντικρουόμενοι τρόποι με τους οποίους επεξεργάζονται πληροφορίες και αποκαθιστούν την ενέργειά τους: οι εσωστρεφείς επεξεργάζονται πληροφορίες, εστιάζουν καλύτερα και αναζωογονούνται όταν είναι μόνοι ή σε ήσυχο χώρο, ενώ οι εξωστρεφείς θέλουν οι συνομιλίες να επεξεργάζονται σκέψεις και ιδέες και να ευδοκιμούν. κοινωνικές ρυθμίσεις.

Πώς γίνεται αυτό στο χώρο εργασίας; Ακολουθούν μερικές γρήγορες συμβουλές:

Πώς να υποστηρίξετε τους εσωστρεφείς

Δώσε Χρόνο

Οι εσωστρεφείς χρειάζονται χρόνο για να προβληματιστούν πριν απαντήσουν. Αν θέλετε σχόλια για κάτι, στείλτε τα και δώστε τους μια προθεσμία για το πότε χρειάζεστε σχόλια. Εάν φιλοξενείτε μια συνάντηση, δώστε μια ατζέντα και αναφέρετε τους στόχους ή τους στόχους της συνάντησης εκ των προτέρων. Αφιερώστε χρόνο κατά τη διάρκεια της συνάντησης για οποιεσδήποτε σκέψεις της τελευταίας στιγμής – αυτό δίνει στους εσωστρεφείς την ευκαιρία να μιλήσουν χωρίς να χρειάζεται να ανταγωνιστούν τους εξωστρεφείς συναδέλφους τους.

Να είσαι ευέλικτος

Όλοι εκτιμούν την ευελιξία, αλλά όταν πρόκειται για τη συνεργασία και την ενασχόληση με την εργασία, οι εσωστρεφείς μπορεί να είναι πιο ευγνώμονες. Κατά τη διάρκεια συναντήσεων εργασίας – αυτοπροσώπως ή εικονικά – προσφέρετε διάφορους τρόπους αλληλεπίδρασης. Παρέχετε σημειώσεις post-it ή ενθαρρύνετε τη χρήση της λειτουργίας συνομιλίας για να μοιραστούν τις σκέψεις τους με την ομάδα. Κατά τον καθορισμό και την ανάθεση εργασιών, παρέχετε ευκαιρίες τόσο για ομαδική όσο και για ατομική εργασία.

Προσέξτε πώς επικοινωνείτε

Η γραπτή επικοινωνία συχνά προτιμάται από τους εσωστρεφείς – μέσω της γραφής, παίρνουν τον απαραίτητο χρόνο για να είναι προσεκτικοί σχετικά με αυτό που λένε. Αλλά ποτέ δεν βλάπτει να ρωτάς για τις προτιμήσεις επικοινωνίας. Ενδέχεται να καταλήξετε σε συμφωνία σχετικά με το κατάλληλο κανάλι επικοινωνίας για διαφορετικούς τύπους μηνυμάτων, όπως εάν είναι επείγον, μπορεί να δικαιολογείται μια τηλεφωνική κλήση ή μια απροειδοποίητη επίσκεψη στο γραφείο. Τέλος, εάν σκέφτεστε να προγραμματίσετε μια συνάντηση, σκεφτείτε εάν οι στόχοι ή οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν μέσω email.

Πώς να υποστηρίξετε τους εξωστρεφείς

Αφήστε τους να μοιραστούν

Οι εξωστρεφείς ενεργοποιούνται από τις αλληλεπιδράσεις με τους ανθρώπους. Θα θέλουν να αναπηδήσουν τις ιδέες τους από τους άλλους και να έχουν συνεδρίες καταιγισμού ιδεών. Μην φοβάστε να διακόψετε με τις δικές σας ιδέες – οι εξωστρεφείς δεν θα προσβληθούν από παρεμβολές. Αν μη τι άλλο, η συμβολή σας θα τους εμπνεύσει να παράγουν περισσότερες ιδέες. Σκεφτείτε να προγραμματίσετε τακτικές συσκέψεις check-in που δίνουν στους εξωστρεφείς συναδέλφους σας την ευκαιρία να πουν τη γνώμη τους και να ασχοληθούν μαζί σας.

Θέστε στόχους, προσδοκίες και όρια

Οι εξωστρεφείς μπορεί να αποσπαστούν από τις πολλές ιδέες τους ή την ανάγκη τους για κοινωνική αλληλεπίδραση. Να είστε σαφείς σχετικά με το τι πρέπει να επιτευχθεί και μέχρι πότε να τους βοηθήσετε να εστιάσουν και να είναι πιο παραγωγικοί. Κατά τη διάρκεια των ομαδικών συναντήσεων, οι εξωστρεφείς μπορούν να αναλάβουν τον λόγο, καθιστώντας πρόκληση για τους άλλους να συνεισφέρουν. Καθορίζοντας όρια, θα βοηθήσετε τους εξωστρεφείς να γνωρίζουν πότε πρέπει να δώσουν χώρο στους άλλους να μοιραστούν ή να ηγηθούν.

Δώστε Ενθάρρυνση

Η θετική ανατροφοδότηση και η αναγνώριση μπορούν πραγματικά να παρακινήσουν έναν εξωστρεφή να εργαστεί σκληρότερα και καλύτερα. Όπως σημειώθηκε πολλές φορές σε αυτό το άρθρο, οι εξωστρεφείς ευδοκιμούν στην κοινωνική δέσμευση – η προσθήκη επαίνου είναι σαν το κεράσι πάνω από μια κουλούρα τακτικής ανθρώπινης αλληλεπίδρασης. Οι προσπάθειές σας να αποφύγετε να εκφράσετε αρνητικές σκέψεις και να εστιάσετε σε λύσεις και διδάγματα θα δημιουργήσουν ένα θετικό περιβάλλον όπου οι εξωστρεφείς μπορούν να ανθίσουν.

Δείτε περισσότερα Κορυφαία άρθρα για θέσεις εργασίας HERC.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Marcia Silva είναι διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας στο Higher Education Recruitment Consortium. Είναι παθιασμένη με τη χρήση ψηφιακών μέσων και τεχνολογίας για να ενθαρρύνει τη συμμετοχή και να ενισχύσει τις κοινότητες.

Schreibe einen Kommentar