Τάσεις συλλογής έργων τέχνης για το 2023

5
Τάσεις συλλογής έργων τέχνης για το 2023
Καλοκαιρινή δροσιά

Θα θέλατε να γίνετε συλλέκτης έργων τέχνης, αλλά δεν έχετε ιδέα πώς να ξεκινήσετε, πόσο μάλλον να εντοπίσετε τις τάσεις της συλλογής για το 2023. Ευτυχώς, η συλλογή δεν χρειάζεται να συνοδεύεται από τρόμο ή φόβο να διατηρήσετε τις εμφανίσεις σας.

Η έναρξη μιας συλλογής καλών έργων τέχνης είναι συχνά τόσο απλή όσο η αγορά πίνακες που αγαπάτε. Μετά από αυτό, όλα τα άλλα είναι εύκολα. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για να συμβαδίζετε με τις συλλεκτικές τάσεις για το 2023.

  1. Η ψηφιακή τέχνη θα συνεχίσει να είναι δημοφιλής.
  2. Η τέχνη του δρόμου και τα κομμάτια σε στυλ γκράφιτι θα γίνουν ακόμα πιο mainstream.
  3. Τα βιντεοπαιχνίδια θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στα νέα στυλ τέχνης.
  4. Η τέχνη που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη θα προσφέρει ισχυρή επιρροή.

Η συνεχής δημοτικότητα της ψηφιακής τέχνης

Τα εξατομικευμένα ψηφιακά κομμάτια συνεχίζουν να είναι δημοφιλή και έχουν την ημέρα τους. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να προσθέσουν ένα NFT (μη ανταλλάξιμο διακριτικό, ένας τύπος περιουσιακού στοιχείου κρυπτογράφησης). Τα δίπτυχα σε vintage καρέ μπορεί επίσης να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Πέρα από τα NFT, ορισμένοι καλλιτέχνες καταδύονται στην τεχνολογία για να τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν τρισδιάστατες εικόνες, ολογράμματα και σχέδια που βασίζονται σε υπολογιστές για να αψηφούν τα όρια και τις προσδοκίες. Να είστε σε επιφυλακή για μοναδικά κομμάτια φτιαγμένα με χρήση διαδικτυακού λογισμικού.

Graffiti-Style & Street Art

Αν αγαπάτε πραγματικά τα σύγχρονα έργα και θέλετε αυτό να είναι το θεμέλιο της συλλογής σας, είναι υπέροχο! Ωστόσο, οι άνθρωποι που κάνουν το καλύτερο με τη συλλογή, αγοράζουν έναν πίνακα επειδή τον αγαπούν, όχι επειδή είναι trendy.

Όταν εξετάζετε την τέχνη του δρόμου, η οποία πολλοί ειδικοί προβλέπουν ότι θα είναι μεγαλύτερη τάση το 2023, επιλέξτε τα κομμάτια που σας μιλούν. Αν το έργο είναι από την πόλη που ζείτε, επηρεάζεται από κάτι που αγαπάτε ή απλά φαίνεται καλό στο σαλόνι σας, τότε αξίζει να το αγοράσετε.

Τα βιντεοπαιχνίδια έρχονται στα δικά τους

Το concept art από μεγάλες πολιτιστικές δοκιμές ήταν πάντα μια σοφή επένδυση, είτε πρόκειται για ταινία της Disney είτε για μια πρώιμη σκηνή του Star Wars που μπορεί να είχε κοπεί. Τα βιντεοπαιχνίδια έχουν γίνει από μόνα τους πολιτιστικοί λίθοι –από το Halo μέχρι το Doom– και οι επιμελητές βλέπουν ότι αυτή η τάση συνεχίζεται το 2023. Μερικά από τα σκίτσα από παιχνίδια όπως το CyberPunk 2077 και το Breath of the Wild θα φαίνονται εντυπωσιακά σε πλαίσιο.

Η επιρροή της τέχνης που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη

Με την άνοδο μηχανών όπως το ChatGPT και το DALL-E, το υλικό που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη έχει εκραγεί στην καλλιτεχνική σκηνή. Αν και αυτά δεν μπορούν ποτέ να αντικαταστήσουν την ίδια την έννοια της τέχνης, οι εκτυπώσεις που δημιουργούνται από τέτοιες εφαρμογές δεν είναι μόνο απίστευτα προσιτές, αλλά μπορούν επίσης να είναι μοναδικές. Αν σας αρέσει το out-of-the-box, σκεφτείτε τις εικόνες που δημιουργούνται από συγκεκριμένα μηνύματα προτροπής μοναδικά για εσάς ή την οικογένειά σας.

Γίνετε Συλλέκτης Τέχνης σήμερα

Όταν πρόκειται για τη συλλογή, είναι συχνά θέμα αργής και σταθερής νίκης στον αγώνα. Αν και είναι σημαντικό να μελετήσουμε τις τάσεις του 2023 στην τέχνη, είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται. Η πιο πολύτιμη συλλογή συγκεντρώνεται με την πάροδο του χρόνου και αποτελείται από κομμάτια που αγαπάτε. Γιατί να μην ξεκινήσετε τις περιπέτειές σας ως συλλέκτης από εδώ;

Τα Thomas Kinkade Studios μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε συνδέοντάς σας με τους καλλιτέχνες που δημιουργούν έργα που αγαπάτε.

Schreibe einen Kommentar