Τα χάπια σας σας αρρωσταίνουν;

6
Τα χάπια σας σας αρρωσταίνουν;

Σύμφωνα με α μελέτη από την Αμερικανική Ένωση Συμβούλων Φαρμακοποιών, ο μέσος άνθρωπος άνω των 60 στις Ηνωμένες Πολιτείες συμπληρώνει πάνω από 15 συνταγές το χρόνο. Αυτό πηδάει στα 18 ή περισσότερα καθώς μεγαλώνουμε.

Όσοι βρίσκονται σε εγκαταστάσεις λαμβάνουν υπερβολική φαρμακευτική αγωγή, συχνά ως τρόπος ελέγχου της συμπεριφοράς. Αυτό οδήγησε σε περίπου 177 δισεκατομμύρια δολάρια σε ιατρικό κόστος, μεγάλο μέρος των οποίων είναι ατυχήματα, υπερβολικές δόσεις και αλληλεπιδράσεις που σχετίζονται με φάρμακα.

Ενα άρθρο δημοσιευτηκε σε Η Wall Street Journal ισχυρίζεται ότι μία στις τέσσερις γυναίκες άνω των 40 λαμβάνει αντικαταθλιπτικά.

Παίρνουμε φάρμακα για οτιδήποτε μας ταλαιπωρεί, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν καλύτερα χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή ιατρική: καλύτερες επιλογές τροφίμων, περισσότερη άσκηση, σκοπός στη ζωή και εύρεση ευτυχίας και ευγνωμοσύνης στο καθημερινό μας περιβάλλον.

Αυτές οι απλές επιλογές, που κοστίζουν πολύ λιγότερο από τη νοσηλεία, δεν κερδίζουν χρήματα για το ιατρικό μας σύστημα που βασίζεται στα κέρδη.

Συχνά τα ίδια τα φάρμακα που μας χορηγούνται προκαλούν τη ζάλη που δημιουργεί μια επικίνδυνη πτώση. Ξαφνικά, έχουμε ένα σπασμένο ισχίο ή χτυπάμε το μέτωπό μας στο νεροχύτη του μπάνιου καθώς κατεβαίνουμε.

Αυτό οδηγεί σε νοσηλεία και πιθανώς άνοια, επειδή ορισμένοι γιατροί δεν αντιμετωπίζουν τις παρενέργειες των διασείσεων. Το ισχίο σας μπορεί να επουλωθεί, αλλά το κεφάλι σας όχι. Όσοι από εμάς έχουν ηλικιωμένους γονείς παρακολουθούμε με τρόμο αυτήν την πτώση και αναρωτιόμαστε τι θα μπορούσε να πήγε στραβά.

Αυτό που πήγε στραβά είναι η γενική πεποίθηση ότι οποιοδήποτε χάπι μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μας καλύτερα από τη βασική συντήρηση. Όταν τρέφουμε καλά τον εαυτό μας και κινούμαστε με τον τρόπο που έχουμε σχεδιαστεί, το σώμα βρίσκει το φυσικό του καθορισμένο σημείο, που είναι η ζωηρή υγεία σε οποιαδήποτε ηλικία.

Αυτό δεν είναι κάποιο θαύμα. Το σώμα σας είναι ήδη ένα θαύμα. Η πεποίθηση ότι είμαστε κατά κάποιο τρόπο ελαττωματικά και ότι ένα χάπι «μπορεί να κάνει το σώμα να λειτουργήσει καλύτερα», όπως άκουσα ορισμένες διαφημίσεις, είναι γελοία.

Η γενιά μας κληρονόμησε την λανθασμένη πεποίθηση ότι οι γιατροί γνώριζαν όλοι και ήταν δίπλα στον Θεό στην ικανότητά τους να θεραπεύουν. Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Ανεξάρτητα από το πόσο μπορεί να μας αρέσουν τα έγγραφά μας, είναι βαθιά ελαττωματικά, λανθασμένα, και το μαρτυρά τους το δείχνει.

Σύμφωνα με αυτό άρθρο περίπου 12 εκατομμύρια λανθασμένες διαγνώσεις μαστίζουν τον ιατρικό μας κλάδο κάθε χρόνο. Έχω υποβληθεί σε ένα σωρό από αυτά ο ίδιος.

Το λυπηρό γεγονός είναι ότι οι ιατρικές πληροφορίες αλλάζουν τόσο γρήγορα που φαίνεται ότι κανένας επαγγελματίας δεν μπορεί να παρακολουθήσει ό,τι νέο υπάρχει. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε ένα μεγάλο μέρος αυτής της δουλειάς για να κατανοήσουμε την πιο πρόσφατη έρευνα.

Πολύ συχνά οι γιατροί μας συνταγογραφούν χάπια ή διαδικασίες που είτε είναι απαρχαιωμένες είτε αντενδείκνυνται επειδή είναι πολύ τεμπέληδες για να αλλάξουν, πολύ απασχολημένοι για να ενημερώνονται ή έχουν υπερβολικά επενδύσει στο να έχουν δίκιο για το πώς κάνουν τα πράγματα.

Ή, είναι πολύ πρόθυμοι να ευχαριστήσουν έναν ασθενή που έρχεται ζητώντας ένα χάπι που πιστεύουν ότι θα τους κάνει να μοιάζουν και να συμπεριφέρονται σαν τους ηθοποιούς της τηλεοπτικής διαφήμισης, χωρίς να ακούν τις πιθανές παρενέργειες, οι οποίες συχνά περιλαμβάνουν θάνατο.

Η 70χρονη ξαδέρφη μου Μπέτ μου είπε μια ιστορία για τον οδοντίατρό της. Η Bette έχει ένα υπέροχο χαμόγελο και μερικά ελαφρώς στραβά δόντια στο κάτω μέρος.

Δεν της έχουν δώσει ποτέ πόνο, ούτε την εμποδίζουν να φάει – ούτε αυτό της προκαλεί TMJ. Με άλλα λόγια, όπως οι περισσότεροι από εμάς με ένα ελαφρύ αισθητικό ελάττωμα, ήταν τέλεια άνετη με τα δόντια της.

Ο μακροχρόνιος οδοντίατρός της ξεκίνησε μια προσπάθεια ασβών για ένα χρόνο για να την κάνει να επενδύσει 6.000 $ σε νάρθηκες Invisalign για να τα ισιώσει. Είπε επανειλημμένα ότι δεν είχε χρήματα και ότι δεν την ενδιέφερε ένα οικονομικό σχέδιο.

Σύντομα, ακόμα και όταν μπήκε για καθάρισμα, ο υγιεινολόγος άρχισε να την ασβεύει. Όλοι είχαν στρατολογηθεί σε αυτή την προσπάθεια να αναγκάσουν την Bette να πάρει τιράντες –στα 70– που δεν χρειαζόταν, δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά. Τελικά απέλυσε τον οδοντίατρό της και έφυγε από αυτό το τοξικό περιβάλλον.

Αν αναρωτιέστε πώς να προστατευτείτε από ένα σύστημα που έχει δημιουργηθεί για το κέρδος και όχι για την ευεξία σας, ακολουθούν μερικές προτάσεις:

  • Ερευνήστε τα φάρμακά σας και τις μακροπρόθεσμες παρενέργειές τους.
  • Παίρνω τίποτα στην ονομαστική τους αξία.
  • Ζητήστε να μάθετε γιατί συνταγογραφείται οποιοδήποτε φάρμακο.
  • Εξερευνήστε εναλλακτικές λύσεις προτού πάρετε ένα νέο φάρμακο.
  • Το πιο σημαντικό, δοκιμάστε πρώτα τον φυσικό τρόπο. Κανένα χάπι δεν μπορεί ποτέ να κάνει για εσάς ό,τι μπορεί η ήπια γιόγκα, το καλύτερο φαγητό, η σωματική δραστηριότητα και η απόκτηση φίλων. Αυτές είναι οι καλύτερες θεραπείες της ζωής. Μην αφήνετε ποτέ έναν επαγγελματία υγείας να σας εκφοβίσει για να πάρετε φάρμακα που μπορεί να σας κάνουν πολύ χειρότερους.

Σας έχουν πιέσει ποτέ να πάρετε χάπια ή να κάνετε μια διαδικασία που δεν εμπιστευόσασταν; Τι έκανες; Έχετε βρει τρόπους να κάνετε τον εαυτό σας πιο υγιή αφαιρώντας τον εαυτό σας από τα φάρμακα; Μοιραστείτε τις ιστορίες σας για να εμπνευστούμε! Παρακαλώ συμμετάσχετε στη συζήτηση!