Τα 5 Ανάκτορα της Βιέννης που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ το 2023

0
Τα 5 Ανάκτορα της Βιέννης που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ το 2023

Απολαύστε την ένδοξη κληρονομιά της αυτοκρατορίας των Αψβούργων ξεναγώντας μερικά από τα πιο πολυτελή παλάτια της Βιέννης. Από ανεκτίμητα έργα τέχνης και παρθένες αίθουσες χορού και περιποιημένους κήπους, η Stuti Verma μοιράζεται τα αγαπημένα της…

Η Βιέννη επιδεικνύει τέχνη σε κάθε γωνιά, είτε είναι μουσική, ζωγραφική ή αρχιτεκτονική. Η πόλη έχει ένα εντυπωσιακά πλούσιο υπόβαθρο στις τέχνες και υπάρχουν πολλά σημεία στον χάρτη που έχουν ιστορική σημασία. Από αυτά ξεχωρίζουν τα ανάκτορα της πρωτεύουσας, τα περισσότερα από τα οποία χτίστηκαν κατά την Αναγέννηση.

Μια από τις πιο εξέχουσες δυναστείες της Ευρώπης, οι Αψβούργοι, κυβέρνησε την Αυστρία για σχεδόν τρεις αιώνες, από το 1526 έως το 1804. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η οικογένεια στόλιζε την πόλη με υπέροχα παλάτια με πλούσιους κήπους, ευρύχωρα δωμάτια και περίπλοκα εσωτερικά σχέδια. Ο λαός της Αυστρίας υπερηφανεύεται για την πολιτιστική του κληρονομιά και οι ιστορικές δομές και τα έργα τέχνης διατηρούνται ακόμη σε άριστη κατάσταση. Σε όλη την πόλη υπάρχουν πολλά βασιλικά κτίρια με ποικίλα αρχιτεκτονικά στυλ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που επισκέπτονται τη Βιέννη το κάνουν αποκλειστικά για να εξερευνήσουν μουσεία, μνημεία, κλασική μουσική και καφετέριες. Η πόλη είναι πάντα μια απόλαυση για τους λάτρεις της τέχνης, σχηματίζοντας ένα παραμυθένιο σκηνικό με τις άμαξες αλόγων, τα θολωτά αναγεννησιακά κτίρια, τους γοτθικούς καθεδρικούς ναούς, τα μαρμάρινα γλυπτά και τα λιθόστρωτα δρομάκια. Η προσθήκη των βασιλικών ανακτόρων συμπληρώνει την εικόνα.
Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα παλάτια για να επισκεφθείτε στη Βιέννη για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ιστορία της πρωτεύουσας.

1. Ανάκτορο Χόφμπουργκ

Γνωστό και ως Αυτοκρατορικό Παλάτι, το Παλάτι Χόφμπουργκ ήταν στο κέντρο του Οίκου της Αυστρίας. Δεν ήταν μόνο η κατοικία της βασιλικής οικογένειας, αλλά και ο τόπος διακυβέρνησής τους μέχρι τις αρχές του εικοστού αιώνα. Σήμερα, είναι η επίσημη έδρα διακυβέρνησης του Προέδρου της Αυστρίας. Το συγκρότημα του παλατιού στεγάζει τρία μουσεία που είναι ανοιχτά στο κοινό – τα Imperial Apartments σχεδιασμένα σε στυλ ροκοκό και μπαρόκ, το Μουσείο Sisi που περιλαμβάνει περίπου 300 προσωπικά αντικείμενα της αυτοκράτειρας Ελισάβετ και την Imperial Silver Collection δίνοντας μια ματιά στην εθιμοτυπία φαγητού οι βασιλικοί.
1010 Βιέννη
www.sisimuseum-hofburg.at

2. Ανάκτορο Schoenbrunn

Χτισμένο το 1642, το παλάτι Schönbrunn είναι το μεγαλύτερο παλάτι στη Βιέννη. Κατατάχθηκε στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1996 και αποτελεί κλασικό παράδειγμα αυστριακής μπαρόκ αρχιτεκτονικής. Στην κορυφή ενός λόφου ύψους σχεδόν 200 ποδιών, το Schönbrunn φημίζεται για τους τεράστιους κήπους του που ανθίζουν με αμέτρητες συνθέσεις λουλουδιών. Υπάρχει ένα μουσείο μέσα στο συγκρότημα, ενώ οι κύριοι χώροι αποτελούνται από τον Privy Garden, τον Orangery Garden, το Maze and the Zoo, το Palm House και το Desert House. Η είσοδος σε αυτούς τους χώρους είναι δωρεάν, ώστε να μπορείτε να περάσετε την ημέρα εξερευνώντας τους κήπους εάν ταξιδεύετε με προϋπολογισμό.
Schönbrunner Schloßstrasse 47, 1130 Βιέννη
www.schoenbrunn.at/en

3. Παλάτι Belvedere

Χωρισμένη σε δύο τμήματα – το Άνω και το Κάτω Μπελβεντέρε – αυτή η μπαρόκ κατασκευή είναι γνωστή για τους καλά επιμελημένους κήπους γαλλικού στιλ και τη μόνιμη έκθεση στο Upper Belvedere. Το παλάτι ανατέθηκε ως θερινή κατοικία από τον πρίγκιπα Ευγένιο της Σαβοΐας και σήμερα παρουσιάζει μια άψογη συλλογή έργων τέχνης με τους Gustav Klimt, Egon Schiele, Claude Monet και Vincent van Gogh. Το Upper Belvedere φιλοξενεί επίσης έναν από τους πιο διάσημους πίνακες της Βιέννης – το φιλί του Gustav Klimt. Το Lower Belvedere παρουσιάζει άλλους καλλιτέχνες μέσω προσωρινών εκθέσεων, ενώ το μουσείο Belvedere 21 (χτισμένο μετά τον Β‘ Παγκόσμιο Πόλεμο) φιλοξενεί σύγχρονα έργα τέχνης και σύγχρονα μέσα, όπως ταινίες και φωτογραφία.
Prinz Eugen-Strasse 27, 1030 Βιέννη
www.belvedere.at/en

4. Μουσείο Albertina

Βρίσκεται στο Inner Stadt (Πρώτη Περιφέρεια), το Albertina είναι ένα παλάτι που λειτουργεί τώρα ως ένα από τα κύρια μουσεία τέχνης της Βιέννης. Στεγάζει διακεκριμένα ευρωπαϊκά έργα τέχνης που κυμαίνονται από τον δέκατο ένατο έως τον εικοστό πρώτο αιώνα. Η συλλογή περιλαμβάνει πίνακες, σκίτσα και άλλα κομμάτια των Claude Monet, Pable Picasso, Pierre-Auguste Renoir, Henri Matisse, Leonardo da Vinci, Egon Schiele, Michelangelo, Gustav Klimt και άλλων. Εμφανίζει επίσης δημοφιλή εκθέματα φωτογραφίας, παρέχοντας μια ματιά στο πλούσιο υπόβαθρο του μέσου και την εξέλιξή του ανά τους αιώνες. Το παλάτι-μουσείο περιλαμβάνει επίσης είκοσι μία καμπίνες που είναι ανοιχτές στους επισκέπτες, στολισμένες με πολυτελείς ταπετσαρίες, μαρμάρινα γλυπτά και πολυτελή έπιπλα.
Albertinapl. 1, 1010 Βιέννη
www.albertina.at/en

5. Palais Lobkowitz

Το σπίτι του Θεατρικού Μουσείου της Βιέννης, το Palais Lobkowitz είναι μια γιορτή των παραστατικών τεχνών. Αυτό το αρχοντικό χτίστηκε τον δέκατο έβδομο αιώνα σε μπαρόκ στιλ και είναι γνωστό ότι είναι ένας από τους αγαπημένους χώρους για συναυλίες του Μπετόβεν. Το ανάκτορο έχει μια μεγάλη αίθουσα συναυλιών που ονομάζεται Eroica Hall και παρουσιάζει μερικές μόνιμες συλλογές, συμπεριλαμβανομένου του διαβόητου πίνακα Nuda Veritas του Klimt. Διαθέτει επίσης μυριάδες προσωρινές εκθέσεις που παρουσιάζουν πίνακες ζωγραφικής, εκτυπώσεις, κοστούμια, σκηνικά, φωτογραφίες και γραφικά θεάτρου.
Lobkowitzplatz 2, 1010 Βιέννη
www.theatermuseum.at

Αναζητάτε περισσότερες συμβουλές για τη Βιέννη; Δείτε τον οδηγό μας για το Σαββατοκύριακο για την αυστριακή πρωτεύουσα ή αυτό το φωτορεπορτάζ για τις βιεννέζικες χριστουγεννιάτικες αγορές.

Schreibe einen Kommentar