Τιμήθηκε ο συντονιστής φροντίδας ασθενών του Κέντρου Εγκαυμάτων Πυροσβεστών, Πάτρικ Μπρόκγουεϊ

0
Τιμήθηκε ο συντονιστής φροντίδας ασθενών του Κέντρου Εγκαυμάτων Πυροσβεστών, Πάτρικ Μπρόκγουεϊ

Ο Πάτρικ Μπρόκγουεϊ, συντονιστής φροντίδας ασθενών στο Κέντρο Εγκαυμάτων Πυροσβεστών, τιμάται για την έρευνα που πρωτοστάτησε σε έναν νέο τρόπο πρόληψης των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος που σχετίζονται με τον καθετήρα ή των CAUTI.

Η έρευνα βοήθησε να οδηγήσει το κέντρο εγκαυμάτων σε δραματική μείωση των CAUTIs, βελτιώνοντας έτσι τη φροντίδα των ασθενών.

Ο Brockway και οι συνεργάτες του ερευνητές θα παρουσιάσουν τα ευρήματά τους σε εθνικά συνέδρια για να βοηθήσουν άλλους παρόχους που φροντίζουν ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση να αποφύγουν τις λοιμώξεις που σχετίζονται με τον καθετήρα.

Έρευνα που διεξήχθη στο Κέντρο Εγκαυμάτων Πυροσβεστών της Περιφέρειας One Health υπογραμμίζει έναν νέο τρόπο μείωσης του κινδύνου μόλυνσης για σοβαρά τραυματισμένους ασθενείς.

Έχει γίνει πρότυπο φροντίδας στο Κέντρο Εγκαυμάτων Πυροσβεστών και σύντομα οι επικεφαλής της μελέτης θα παρουσιάσουν τα ευρήματά τους σε παρόχους υπηρεσιών σε όλη τη χώρα.

Ο Patrick Brockway, συντονιστής φροντίδας ασθενών στο κέντρο εγκαυμάτων, τιμήθηκε με ένα βραβείο STAR Research Achievement Award από την Εταιρεία Κρίσιμης Φροντίδας Ιατρικής, το οποίο αναγνωρίζει την αριστεία στην έρευνα κλινικής φροντίδας. Θα μοιραστεί τα ευρήματά του κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Κριτικής Φροντίδας του 2023.

Οι σοβαρά τραυματισμένοι ασθενείς που χρειάζονται καθετήρα κινδυνεύουν από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος που σχετίζονται με τον καθετήρα ή CAUTI. Έρευνα που έγινε στο Κέντρο Εγκαυμάτων Πυροσβεστών αναδεικνύει έναν νέο τρόπο αποφυγής λοιμώξεων.

Το έργο του Brockway, με τίτλο «Reducing CAUTI Events with Active Drain Line Clearance: A Retrospective Observational Study», δείχνει πώς η χρήση ενός διαφορετικού τύπου συστήματος καθετήρα βοήθησε στην πρόληψη λοιμώξεων σε σοβαρά τραυματισμένους εγκαύματα.

Η έρευνα του Brockway βασίζεται στη χρήση του συστήματος παρακολούθησης Accuryn από το κέντρο εγκαυμάτων, το οποίο μετατρέπει έναν παραδοσιακό καθετήρα Foley σε συσκευή παρακολούθησης με πολλά κρίσιμα χαρακτηριστικά.

«Μας επιτρέπει να παρακολουθούμε την ωριαία παραγωγή ούρων και επίσης παρακολουθεί τη θερμοκρασία και την ενδοκοιλιακή πίεση», εξήγησε ο Brockway. „Χρησιμοποιείται για πολύ σοβαρά τραυματισμένους ασθενείς.“

Αφού χρησιμοποίησε το προϊόν για λίγο, ο Brockway παρατήρησε κάτι ενδιαφέρον.

Προηγουμένως, το κέντρο εγκαυμάτων είχε περίπου δώδεκα περιπτώσεις CAUTI, ή λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος που σχετίζεται με τον καθετήρα, κάθε χρόνο. Αφού άρχισαν να χρησιμοποιούν το Accuryn, μείωσαν δραματικά τα γεγονότα CAUTI σε ένα κάθε ενάμιση χρόνο τα δύο μας χρόνια.

«Σκέφτηκα, «Υπάρχει κάτι εδώ», είπε.

Οι CAUTI είναι πιο συχνοί σε ασθενείς με παρατεταμένη χρήση καθετήρα. Με σοβαρά τραυματισμένους ασθενείς με εγκαύματα που απαιτούσαν καθετηριασμό για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν κάτι για το οποίο οι πάροχοι φροντίδας ήταν πάντα σε επαγρύπνηση καθώς εκτελούσαν τη φροντίδα του καθετήρα.

«Με πολύπλοκους ασθενείς που τραυματίζονται σοβαρά, μπορεί να έχουν καθετήρα Foley για σχεδόν όλη την ώρα που βρίσκονται εδώ», είπε ο Brockway. «Μπορεί να περάσουν μήνες σε ορισμένες περιπτώσεις».

Οι υπάλληλοι του Burn Center σχεδιάζουν να μοιραστούν τα ευρήματά τους σε εθνικά συνέδρια. «Αυτό είναι ένα προϊόν που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των CAUTI για τους ασθενείς μας και ελπίζω ότι άλλα κέντρα εγκαυμάτων και μονάδες εντατικής θεραπείας το ρίξουν μια ματιά», δήλωσε ο Patrick Brockway, συντονιστής φροντίδας ασθενών.

Ο Brockway συνεργάστηκε με τον Δρ Ram Velamuri, ιατρικό διευθυντή του Κέντρου Εγκαυμάτων Πυροσβεστών. και ο David Hill, ο διευθυντής έρευνας του κέντρου εγκαυμάτων, μαζί με τον κατασκευαστή του Accuryn για να ξεκινήσουν μια επίσημη ερευνητική μελέτη, μελετώντας πάνω από οκτώ χρόνια δεδομένων για να διαπιστωθεί ότι το Accuryn πράγματι βοηθούσε στην πρόληψη της μόλυνσης στους ασθενείς.

«Κοιτάξαμε πολλούς αριθμούς. Επέστρεψα στο 2015 για να εξετάσω τα δεδομένα πριν αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το προϊόν με ασθενείς το 2019. Στη συνέχεια, κοίταξα τα δεδομένα από το 2020 έως το 2022 και συνέκρινα τους αριθμούς», είπε. «Πριν χρησιμοποιήσουμε το Accuryn, ο μέσος όρος μας ήταν 10-11 CAUTI ετησίως. Μετά τη χρήση, υπήρξαν συνολικά μόνο δύο CAUTI.”

Ο Brockway είπε ότι η επιτυχία είναι πιθανό να οφείλεται σε σημαντικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του προϊόντος Accuryn.

«Με έναν τυπικό καθετήρα Foley, τα ούρα τείνουν να λιμνάζουν στη γραμμή», είπε. «Με αυτό το προϊόν, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό διάκενου της γραμμής αποχέτευσης, επομένως αφαιρεί ενεργά τα ούρα. Αυτό είναι πιθανότατα το καθοριστικό χαρακτηριστικό του προϊόντος που βοηθά στην πρόληψη των ΚΑΥΤΙΚΩΝ.

Η πρόληψη της μόλυνσης είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για τους ασθενείς. «Όταν ένας ασθενής διαγνωστεί με CAUTI, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη λοίμωξη με μια σειρά αντιβιοτικών», είπε ο Brockway. «Αυτό μπορεί να καθυστερήσει την επούλωση και είναι γενικά επιζήμιο για τον ασθενή».

Η Brockway ελπίζει ότι η παρουσίαση των ευρημάτων θα ενθαρρύνει περισσότερους παρόχους να διερευνήσουν τη χρήση του συστήματος Accuryn ως εργαλείο πρόληψης λοιμώξεων. Μαζί με την παρουσίασή του στο Συνέδριο Κριτικής Φροντίδας, θα παρουσιάσει στην Αμερικανική Ένωση Εγκαυμάτων και οι συνεργάτες του στη μελέτη παρουσιάζουν σε συνέδριο στο Σαν Ντιέγκο.

«Κάθε ασθενής που πρέπει να είναι σε καθετήρα για μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπορούσε ενδεχομένως να επωφεληθεί από αυτό. δεν είναι αποκλειστικό για ασθενείς με εγκαύματα», είπε. «Αυτό είναι ένα προϊόν που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των CAUTI για τους ασθενείς μας και ελπίζω ότι άλλα κέντρα εγκαυμάτων και μονάδες εντατικής θεραπείας θα το ρίξουν μια ματιά».

Μάθετε περισσότερα για τη σωτήρια εργασία που γίνεται καθημερινά στο Κέντρο Εγκαυμάτων Πυροσβεστών στη διεύθυνση https://www.regionalonehealth.org/firefighters-burn-center/

Schreibe einen Kommentar