Το Redentore είναι το πιο χαρούμενο φεστιβάλ στη Βενετία της Ιταλίας. Πρέπει να ξέρετε γιατί.

8
Το Redentore είναι το πιο χαρούμενο φεστιβάλ στη Βενετία της Ιταλίας.  Πρέπει να ξέρετε γιατί.

Το τρίτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου είναι η στιγμή που ένα από τα πιο αγαπητός τοπικός φεστιβάλ έρχεται γιορτάζεται: Λα Εορτή του Λυτρωτή.

Γνωστή σήμερα ως μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσετε εντυπωσιακά και εκτεταμένα πυροτεχνήματα πάνω από το εξαιρετικό Bacino di San Marco, η «festa», η αγαπημένη των Ενετών όλων των ηλικιών, είναι ο καρπός ενός μακρά παράδοση.

Τόσο θρησκευτικό όσο και δημοφιλές φεστιβάλ, το Festa del Redentore μνημονεύει ο τέλος του καταστροφικού πανούκλα του 1575-1577, που σκότωσε, σε διάστημα 2 ετών, περισσότερους από 50000 Βενετούς, εντός των οποίων ο μεγάλος ζωγράφος Tiziano Vecellio. Ανάθεση από τον Δόγη Alvise I Mocenigo, τον αρχιτέκτονα Andrea Παλλάδιο χτισμένο το μεγαλειώδες Εκκλησία του Redentore στο νησί του Giudeccaσαν Ευχαριστία δώρο για το τέλος της επιδημίας.

Ο ναός καθαγιάστηκε το 1592, αλλά αμέσως μετά την τοποθέτηση των θεμελίων προσωρινός χτίστηκε ξύλινη εκκλησία, μαζί με μια προσωρινή γέφυρα φορτηγίδων σύνδεση η Εκκλησία στη Βενετία, για να αφήσει τον Δόγη Σεμπάστιαν Βενιέ να περπατήσει με πομπή μέχρι τον τόπο λατρείας. Από εκείνη την ημέρα, ο Δόγης επανέλαβε την πομπή κάθε χρόνο και το προσκύνημα έγινε παράδοση που εξακολουθεί να γίνεται σεβαστή σήμερα, σχεδόν 500 χρόνια αργότερα, στο τρίτη Κυριακή του Ιουλίου.

Περισσότερο από μια απλή θρησκευτική γιορτή, η Festa del Redentore είναι επίσης μια στιγμή έντονη συγκέντρωση για τους ντόπιους. Την ημέρα πριν από το προσκύνημα και μετά τις κατάλληλες προετοιμασίες, οι Ενετοί συναντιούνται το βράδυ για να μοιραστείτε φαγητό και πίνει περιμένοντας τα πυροτεχνήματα. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους είτε επέλεξαν να δειπνήσουν σε μεγάλα τραπέζια παρατεταγμένα στο «rive» στο Giudecca, είτε στο βάρκες αγκυροβολημένες στη λεκάνη του Αγίου Μάρκου και διακοσμημένο για την περίσταση με μπαλόνια και γιρλάντες.

Το Redentore είναι μια στιγμή ευχαρίστησης και κοινής χρήσης και δεν είναι σπάνιο να δεις Βενετούς περνώντας ο ένας στον άλλο φαγητό και ποτά από τη μια βάρκα στην άλλη. Όλο το βράδυ, η λεκάνη του Αγίου Μάρκου γεμίζει με βάρκες όλων των ειδών, τις βάρκες των βενετσιάνικων αλλά και εδώ και λίγα χρόνια, όλο και περισσότερα εμπορικά σκάφη εκμεταλλεύονται την περιέργεια των τουριστών και την αυξανόμενη δημοτικότητα αυτής της βραδιάς έξω. της Βενετίας. Οταν ο Νύχτα είναι επιτέλους σκοτάδι, όλα τα μάτια στρέφονται στον ουρανό, περιμένοντας το Πυροτεχνήματα διάρκειας 45 λεπτών να ξεκινήσω. Μέχρι τα μεσάνυχτα η παράσταση έχει τελειώσει και όλοι αφήνουν το μπλοκαρισμένο Bacino για να επιστρέψουν στο σπίτι ή να κατευθυνθούν στο Lido όπου οι νέοι πηγαίνουν να περιμένουν να ξημερώσει.

Schreibe einen Kommentar