Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον τουριστικό φόρο της Βενετίας

5
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον τουριστικό φόρο της Βενετίας

Μερικά από τα καλύτερα μέρη που επισκεφτήκαμε ποτέ είχαν (πολύ υψηλότερο) φόρο και δεν μετανιώνουμε ούτε δευτερόλεπτο που τα πληρώσαμε.

Στην πραγματικότητα, αισθανθήκαμε καλά με αυτό και θα το κάναμε ξανά και ξανά… αρκεί να δούμε ότι η συνεισφορά μας δαπανήθηκε καλά.

Τι θα θέλαμε να χρησιμοποιηθεί ο τουριστικός φόρος στη Βενετία:

  • Υπηρεσίες για ντόπιους και για τουρίστες.
  • Δημόσιες τουαλέτες.
  • Καθάρισμα.
  • Κοινωνική στέγαση

Φυσικά, ανησυχούμε και για τον φόρο ημερήσιου ταξιδιού.
Κυρίως, δύο ανησυχίες.

Πρώτον, πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάγκη για διαφάνεια και υπευθυνότητα: στην Ιταλία, τα πράγματα συχνά καταλήγουν να μην είναι όπως θα μπορούσαν και θα έπρεπε να είναι.

Δεύτερον, τα logistics.
Πράγματι, δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς θα εφαρμοστεί η λύση και οι πολλές απαλλαγές για όλους τους ανθρώπους που είτε ζουν στη Βενετία, είτε εργάζονται στη Βενετία, έχουν συγγενείς στη Βενετία είτε διανυκτερεύουν και επομένως θα πρέπει να πληρώσουν μόνο τον φόρο διανυκτέρευσης.

Επιπλέον, οι αυστηροί έλεγχοι σε πολυάσχολες μέρες θα δημιουργούσαν τεράστιες ουρές, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να περιμένουν στην ουρά για ώρες. Από την άλλη, οι χαλαροί έλεγχοι στις εισόδους της Βενετίας θα περνούσαν σύντομα το μήνυμα ότι δεν μπορεί κανείς να πληρώσει τον φόρο και να ξεφύγει.

Πιστεύουμε ότι θα είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη να βρει τον καλύτερο τρόπο διαχείρισης αυτού του περίπλοκου ζητήματος, καθώς θα είναι αυτό που θα κάνει ή θα χαλάσει το σύστημα φόρτισης.

Είναι ζωτικής σημασίας να κάνουμε σωστά τα logistics, καθώς τα έσοδα που θα μπορούσαν να αποφέρουν θα μπορούσαν να είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της ζωής στη Βενετία, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες.

Schreibe einen Kommentar