10 Συμβουλές για τη ζωή με ινομυαλγία ή άλλη ασθένεια που αλλάζει τη ζωή

5
10 Συμβουλές για τη ζωή με ινομυαλγία ή άλλη ασθένεια που αλλάζει τη ζωή

Πριν από αρκετά χρόνια, διαγνώστηκα με ινομυαλγία, μια χρόνια πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότερες από αυτές είναι γυναίκες. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει θεραπεία.

Είχα απολαύσει μια επιτυχημένη καριέρα ως θεραπευτής και δάσκαλος φυσικών φαρμάκων, αλλά η ινομυαλγία με ανάγκασε να σταματήσω να εργάζομαι για δύο χρόνια, να επανεκτιμήσω τη ζωή μου και να υιοθετήσω μια νέα φυσιολογική κατάσταση.

Τελικά άφησα πίσω την παλιά μου καριέρα και επανεκπαιδεύτηκα στη βιολογική κηπουρική, διδάσκοντας με μερική απασχόληση σε σχολεία μέχρι πρόσφατα.

Η ασθένειά μου με δίδαξε τόσα πολλά και θέλω να μοιραστώ μερικές από τις πιο σημαντικές γνώσεις μου. Εδώ είναι μερικές προτάσεις για να ζήσετε με ινομυαλγία ή άλλη ασθένεια που αλλάζει τη ζωή.

Η ασθένεια με ανάγκασε να επαναξιολογήσω τις αξίες μου. Η υγεία είναι πλέον η πρώτη μου προτεραιότητα, πριν από την καριέρα, τις σχέσεις, τα οικονομικά και όλα τα άλλα.

Έχω αναπτύξει τη συνήθεια να αναρωτιέμαι «Θα είναι αυτό ωφέλιμο για την υγεία και την ευημερία μου;» Αν όχι, δεν είναι για μένα.

Έχω κρατήσει ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης για πολλά χρόνια και με έχει βοηθήσει να εκτιμήσω τις καλές στιγμές και τις όχι και τόσο καλές.

Είμαι ευλογημένος με ένα ζεστό σπίτι, τρεχούμενο νερό, καθαρό αέρα, φαγητό για φαγητό, υπέροχη οικογένεια και φίλους, χρόνο στη Φύση, όμορφα ηλιοβασιλέματα και καθημερινά θαύματα.

Προσπαθήστε να κρατάτε ένα ημερολόγιο με τις ευλογίες στη ζωή σας για ένα μήνα και παρατηρήστε τυχόν αλλαγές στην αντίληψή σας για τη ζωή.

Ένας πλούτος πληροφοριών είναι διαθέσιμος στο διαδίκτυο για συγκεκριμένες παθήσεις υγείας. Η συμμετοχή σε μια ομάδα υποστήριξης θα προσκαλέσει νέες φιλίες από άλλους που κατανοούν τις προκλήσεις της ιατρικής σας κατάστασης. Στη συνέχεια, μπορείτε να ανταλλάξετε συμβουλές για τις τεχνικές αυτοβοήθειας και τους μηχανισμούς αντιμετώπισης.

Η εγγραφή μιας λίστας ερωτήσεων πριν από τις επισκέψεις στον γιατρό ή τον σύμβουλό σας θα εξασφαλίσει πιο θετικά αποτελέσματα.

Έχω αντίγραφα όλων των ιατρικών μου αρχείων, συμπεριλαμβανομένων αιματολογικών εξετάσεων, ακτινογραφιών και άλλων ερευνών. Αυτό με κρατά ενήμερο για την πρόοδό μου και μου επιτρέπει να παραμένω προληπτικός σε οποιοδήποτε σχέδιο θεραπείας.

Η ρεφλεξολογία, το μασάζ, ο βελονισμός και η βοτανοθεραπεία βοήθησαν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων μου. Ως αποτέλεσμα, δεν χρειάζομαι πλέον παυσίπονα.

Αρκετά φυσικά φάρμακα είναι πλέον διαθέσιμα μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας και ορισμένα είναι ενσωματωμένα στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον ιατρό σας σύμβουλο σχετικά με ένα πιθανό σχέδιο θεραπείας.

Εξερευνούσα τη δημιουργική γραφή όταν ένιωσα σοβαρό σωματικό πόνο και τελικά οδήγησε σε μια νέα καριέρα ως συγγραφέας και blogger! Το να γράφω για τον πρόωρο θάνατο της μητέρας μου και άλλα σημαντικά γεγονότα της ζωής με βοήθησαν πάρα πολύ.

Έχω επίσης ασχοληθεί με την τέχνη, τη φωτογραφία και το ντεκουπάζ.

Το τραγούδι και η κηπουρική συνεχίζουν να είναι σημαντικά συστατικά στο θεραπευτικό μου πρόγραμμα. Δέκα λεπτά αγγειοπλαστικής στον κήπο μου μεταμορφώνουν τη μέρα μου!

Η χρόνια ασθένεια αλλάζει τη ζωή και είναι τόσο εύκολο να γλιστρήσετε σε μια σοβαρή κατάθλιψη. Η αποφυγή της απομόνωσης είναι σημαντική για την καλή ψυχική υγεία. Μοιραστείτε όλες τις ανησυχίες σας με τον γιατρό, την οικογένεια και τους φίλους σας.

Το να μάθετε να ζητάτε βοήθεια είναι το κλειδί για τη συνεχή ανάκαμψη.

Το πιο σημαντικό μάθημα που έχω μάθει είναι να ακούω το σώμα μου και να βαδίζω ανάλογα. Εάν κάνω πάρα πολλά, μπορεί να οδηγήσει σε έξαρση της κατάστασής μου.

Ακούτε το σώμα σας όταν σας λέει να ξεκουραστείτε; Ίσως θα μπορούσατε να συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας πιο ήπια.

Η άσκηση θεωρείται ευεργετική για πολλές παθήσεις υγείας. Πράγματι, το σώμα απελευθερώνει φυσικές χημικές ουσίες κατά τη διάρκεια της άσκησης που είναι ταυτόχρονα αναλγητικά και αντικαταθλιπτικά.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να βρείτε μια ρουτίνα άσκησης που σας ταιριάζει.

Ορισμένες έντονες μορφές άσκησης δεν συμφωνούσαν με τις αρθρώσεις μου. περπάτημα, κηπουρική, αεροβική στο νερό, chi gung και γιόγκα όλοι με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ.

Η κατανάλωση μικρών τακτικών γευμάτων και η αποφυγή επεξεργασμένων τροφών με βοηθάει να κρατάω καλύτερη ισορροπία. Μου αρέσει να μαγειρεύω και να φτιάχνω τα περισσότερα γεύματά μου από την αρχή. Δημιουργώ επίσης μια σειρά από επιπλέον μερίδες για να τις παγώνω για μέρες που νιώθω λιγότερο ενεργητικοί.

Ανακάλυψα ότι ορισμένες τροφές επιδεινώνουν τα συμπτώματά μου, συμπεριλαμβανομένης της ζάχαρης, της μαγιάς, της καφεΐνης και του αλκοόλ.

Τα συμπληρώματα που περιέχουν Ωμέγα 3, 6 και 9 και Μαγνήσιο είναι απίστευτα θεραπευτικά.

Για άλλη μια φορά, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συμπληρώματα.

Πιστεύετε ότι είναι δυνατόν να έχετε μια χαρούμενη και γεμάτη ζωή μετά την ανακάλυψη μιας ασθένειας που θα σας αλλάξει τη ζωή; Ποιες συμβουλές θα μοιράζεστε με άλλους που μπορεί να ζουν με ινομυαλγία; Παρακαλώ συμμετάσχετε στην παρακάτω συζήτηση!