10 Τρόποι για να Ace Your Oxbridge συνέντευξη

3
10 Τρόποι για να Ace Your Oxbridge συνέντευξη

Οι συνεντεύξεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας αποδοχής στο Oxbridge. Η επιτροπή εισαγωγής καλεί όσους φοιτητές έχουν μια εντυπωσιακή αίτηση για συνέντευξη πριν καθορίσει την εισαγωγή τους. Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες συνεντεύξεις, οι συνεντεύξεις του Oxbridge σας κάνουν να βουτήξετε βαθιά στα ενδιαφέροντά σας, ώστε να μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές απαντήσεις.

Ως κάποιος που έχει περάσει από τη διαδικασία της συνέντευξης και βοήθησε άλλους φιλοξενώντας εικονικές συνεντεύξεις τα τελευταία δύο χρόνια, εδώ είναι οι 10 καλύτερες συμβουλές μου!

1) Εξοικειωθείτε με την προσωπική σας δήλωση και εφαρμογή:

Οι ερευνητές σας θα σας ρωτήσουν σχετικά με τα θέματα και τα θέματα που αναφέρονται στη δήλωση και την αίτησή σας. Αναθεωρήστε τυχόν αναφερόμενα βιβλία και ενισχύστε τη συζήτησή σας διαβάζοντας τη λογοτεχνική κριτική τους. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής μου, μίλησα για χαρτί υγείας για μια ώρα. Η ερευνητική μου εργασία –COVID Consumerism– έριξε φως στους γνωστικούς μηχανισμούς της παράλογης λήψης αποφάσεων, που οδήγησαν σε παρορμητικές αγορές και στη συσσώρευση ανέσεων κατά τη διάρκεια του lockdown. Οι συνεντευξιακοί φάνηκαν να ενδιαφέρονται για την προσωπική μου δήλωση και την ανέφεραν. Πριν από λίγους μήνες, έπεσα πάνω σε έναν από τους συνεντευξιαζόμενους. Μου είπε ότι η αίτηση και η συνέντευξή μου ήταν αξιομνημόνευτες επειδή είχα εμβαθύνει με πάθος σε ένα τυχαίο θέμα για να δείξω τα ακαδημαϊκά μου ενδιαφέροντα. Ένα γνήσιο πάθος για το θέμα σας θα σας κάνει να ξεχωρίσετε στη συνέντευξή σας. Τελικά, το χαρτί υγείας εξασφάλισε την εισαγωγή μου στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

2) Διαβάστε για το μάθημά σας:

Αξιοποιήστε στο έπακρο κάθε ευκαιρία για να ανακαλέσετε οποιαδήποτε οξυδερκή ανάγνωση που μπορεί να έχετε κάνει. Σκεφτείτε ενδιαφέροντα άρθρα ειδήσεων που δημοσιεύονται από αξιόπιστες πηγές. Αναμένεται να ενημερώνεστε για τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα σας. Επομένως, φροντίστε να είστε πλήρως ενημερωμένοι για τις τρέχουσες υποθέσεις διαβάζοντας εφημερίδες και παρακολουθώντας τηλεοπτικές εκπομπές ειδήσεων περίπου δύο έως τρεις μήνες πριν από τη συνέντευξη.

3) Προετοιμάστε ερωτήσεις που θα κάνετε στο τέλος της συνέντευξης:

Μια από τις μόνες ερωτήσεις που μπορώ να εγγυηθώ ότι θα σας κάνουν οι συνεντευκτής είναι: «Έχετε ερωτήσεις;» Λοιπόν, δημιουργήστε προληπτικά κάποιες διανοητικές και σχετικές ερωτήσεις για τον συνεντευκτή σας. Θα πρέπει ιδανικά να δείχνουν την περιέργειά σας. Αυτές οι ερωτήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν πτυχές της συνέντευξης, την πορεία σας ή τη μέθοδο διδασκαλίας. Ωστόσο, αποφύγετε να κάνετε προφανείς ερωτήσεις ή ερωτήσεις των οποίων οι απαντήσεις είναι online, καθώς αυτό μπορεί να αποθαρρύνει τους συνεντευξιαζόμενους.

4) Μείνετε ήρεμοι:

Οι μεγαλύτερες γκάφες ενός συνεντευξιαζόμενου προέρχονται από το ότι είναι πολύ νευρικός. Μην εκνευρίζεστε αν κάνετε λάθος—η συλλογιστική και η διαδικασία σκέψης πίσω από την απάντησή σας έχουν σημασία. Οι συνεντευξιαζόμενοι εκτιμούν την ικανότητά σας να αναγνωρίζετε και να αναγνωρίζετε ένα σφάλμα πριν αναθεωρήσετε την απάντησή σας. Επιδεικνύει κριτική σκέψη και αξιολόγηση.

5) Προσπαθήστε να κάνετε κάθε ερώτηση:

Μια άλλη πτυχή των συνεντεύξεων στο Oxbridge είναι η απρόβλεπτη συμπεριφορά τους. Οι ερευνητές μου ζήτησαν να συγκρίνω και να αντιπαραβάλλω τους γνωστικούς μηχανισμούς και τις μεταβατικές επιδόσεις συμπερασμάτων στους πιθήκους. Τους κοίταξα ανέκφραστα για μερικά δευτερόλεπτα και προσπάθησα να απαντήσω, που ήταν εντελώς λάθος. Οι ερευνητές δεν αξιολόγησαν τη νοημοσύνη μου, αλλά ήθελαν να δείξω την ικανότητά μου να αντιμετωπίζω έννοιες πέρα ​​από τις γνώσεις μου. Έτσι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας κάνουν μια ερώτηση πέρα ​​από την κατανόηση και το λεξιλόγιό σας. Προσπαθήστε να καταλάβετε τι ζητούν οι συνεντευξιαζόμενοι σας, ακόμα κι αν χρησιμοποιούν λέξεις ξένες προς εσάς. Θα τους δείξει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις σας για να καταλήξετε σε υποθέσεις. Μπορεί να ξεκινήσετε την απάντησή σας με το προηγούμενο ότι δεν είστε σίγουροι, αλλά ποτέ μην σηκώνετε τα χέρια σας και μην πείτε: «Δεν ξέρω». Οι συνεντευξιαζόμενοι σας θα είναι επίσης καθηγητές, διδάσκοντες ή επόπτες που θα σας διδάξουν. Θέλουν να εντοπίσουν μαθητές που είναι εύκολο να διδαχθούν ή είναι αρκετά περίεργοι να μάθουν.

6) Χρονομετρήστε τις απαντήσεις σας:

Αντί να βουτήξετε πολύ γρήγορα με μια απάντηση, ακούστε την ερώτηση προσεκτικά. Σημειώστε τις λέξεις-κλειδιά και επεξεργαστείτε την έρευνα. Αφιερώστε περίπου 15-20 δευτερόλεπτα για να συγκεντρώσετε τις σκέψεις σας πριν απαντήσετε για να δείξετε ότι είστε καλός ακροατής και ότι ελέγχετε τις παρορμήσεις σας. Ωστόσο, μην το παίρνεις για πάντα γιατί μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι δεν μπορείς να σκεφτείς στα πόδια σου.

7) Να είσαι ταπεινός:

Να θυμάστε ότι άλλοι μαθητές με τους οποίους ανταγωνίζεστε μπορεί να έχουν εξίσου καλά (αν όχι καλύτερα) διαπιστευτήρια από εσάς. Οι υπάλληλοι εισδοχής και οι συνεντεύξεις γνωρίζουν ήδη τα προσόντα, τους βαθμούς και τα βραβεία σας που αναφέρονται στην αίτησή σας. Η καταχώρισή τους θα είναι καυχησιολογία, κάτι που μόνο κόντρα θα σας πάει. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε την προσέγγιση «δείξτε, όχι πείτε» συμμετέχοντας σε ουσιαστικές ακαδημαϊκές συζητήσεις για να δείξετε την ευφυΐα σας.

8) Επιδείξτε κριτική σκέψη:

Οι περισσότεροι ακαδημαϊκοί τομείς δεν έχουν καθολικά αποδεκτές «αλήθειες», επομένως αποφύγετε τον απολυταρχισμό. Είναι υψίστης σημασίας να αναγνωρίζουμε όλες τις πιθανές προσεγγίσεις σε κάθε ερώτηση αντί να έχουμε μονόπλευρα επιχειρήματα. Αυτή η αξιολόγηση θα αντικατοπτρίζει την ικανότητά σας να σκέφτεστε κριτικά, μια βασική δεξιότητα για τη μάθηση στο Oxbridge. Ως καλή πρακτική, πέρασα από πολλές συνεντεύξεις από το παρελθόν. Αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι μου ζητήθηκε να «αποδείξω ότι όλοι οι κύκνοι είναι λευκοί». Ήμουν τόσο μπερδεμένος. Πώς μπορεί να έχει σχέση με την ψυχολογία; Μήπως ξέχασαν ποιο μάθημα ήθελα να παρακολουθήσω; Αποφάσισαν να με απορρίψουν;

Σε καταστάσεις σύγχυσης, όπως αυτή, πάρτε μια βαθιά ανάσα και αναλύστε την ερώτηση. Σκέφτηκα ξανά πώς ο δάσκαλός μου στην Ψυχολογία ΙΒ συνήθιζε να ακυρώνει επιθετικά τη λέξη «απόδειξη» στα σενάρια των απαντήσεών μας για να αποδείξει ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα σε οτιδήποτε αποδεικνύεται. Η θεωρία της παραποιησιμότητας! Η απλή ύπαρξη ενός μη λευκού κύκνου θα διέψευδε ολόκληρη την υπόθεση ότι «όλοι» οι κύκνοι είναι λευκοί. Μετά ήρθαν τα πιο φιλοσοφικά ερωτήματα – Τι είναι το λευκό; Τι είναι ένας κύκνος; Τι γίνεται με το άσχημο παπάκι, που μεταμορφώθηκε σε κύκνο και άλλαξε χρώμα; Ανεξάρτητα από το πόσο περίεργο ήταν, είπα όλες τις σκέψεις μου δυνατά. Τελικά, όλα κατέληξαν στο να σκέφτομαι στα πόδια μου, κάτι που περιμένει ο συνεντευκτής.

9) Πάρτε την υπόδειξη!:

Οι ερευνητές θα δώσουν στοιχεία εάν φαίνεστε διστακτικοί ή «κολλημένοι» ενώ απαντάτε. Υποτίθεται ότι θα σας καλύψουν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, οπότε θα σας βοηθήσουν να βγείτε από το αδιέξοδο αν τους το αφήσετε! Συντονιστείτε για αυτές τις συμβουλές και πηδήξτε αμέσως στο βαγόνι στο οποίο προσπαθούν να σας ανεβάσουν!

10) Τα βασικά:

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ας πάμε στα logistics. Για διαδικτυακές συνεντεύξεις, βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση σε καλό Wi-Fi και τεχνολογία. Αν και δεν θα τιμωρηθείτε για τυχόν προβλήματα συνδεσιμότητας, τέτοιες διακοπές μπορεί να αποπροσανατολίσουν τη γραμμή σκέψης σας. Πραγματοποιήστε μια «συνέντευξη πρόβας» για να ελέγξετε εάν ο φωτισμός, οι γωνίες και ο ήχος λειτουργούν καλά. Οι συνεντευξιακοί σας δεν σας γνωρίζουν ακόμα και θέλετε να φαίνεστε ευπαρουσίαστοι, γι‘ αυτό ντυθείτε με επίσημη ενδυμασία. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να είστε άνετοι. Για μια διαδικτυακή συνέντευξη, μη διστάσετε να φορέσετε πιτζάμες κάτω από το κοστούμι σας. Δώστε προσοχή στη γλώσσα του σώματός σας και διατηρήστε οπτική επαφή με τον ερευνητή. Θυμηθείτε, έχετε εργαστεί πολύ σκληρά για να φτάσετε σε αυτό το σημείο, οπότε αξιοποιήστε το στο έπακρο.

Οι συνεντεύξεις στο Oxbridge είναι εμφανώς συντριπτικές. Οι ειδικοί στο The Red Pen πραγματοποιούν προκλητικές ψευδείς συνεντεύξεις που θα βοηθήσουν την εφαρμογή σας στο Oxbridge.

Η Preksha Jain είναι προσκεκλημένη blogger και τρέχουσα φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Διαβάζει Ψυχολογικές και Συμπεριφορικές Επιστήμες και φιλοδοξεί να ειδικευτεί στην παροχή συμβουλών στην εκπαίδευση και στη συμπεριφορά των καταναλωτών. Ο Preksha αποφοίτησε από το IBDP από το Διεθνές Σχολείο Dhirubhai Ambani και έχει συνεργαστεί με εταιρείες για να φιλοξενήσει ψευδείς συνεντεύξεις στο Oxbridge, να εξετάσει αιτήσεις και να βοηθήσει τους μαθητές να εξασφαλίσουν την εισαγωγή σε μερικά από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

Schreibe einen Kommentar