5 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε ένα προφίλ LinkedIn – HERC Jobs

0
5 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε ένα προφίλ LinkedIn – HERC Jobs

Ανώτερη επαγγελματίας δημιουργώντας το προφίλ της στο LinkedIn

Πρόσφατα, πολλοί άνθρωποι μου είπαν ότι ενώ χρησιμοποιούν το LinkedIn για να αναζητήσουν ευκαιρίες εργασίας, δεν έχουν πραγματικό προφίλ στο LinkedIn, κάτι που με εξέπληξε. Όταν ρώτησα γιατί δεν το έκαναν, η πιο συχνή απάντηση ήταν ότι δεν έβλεπαν την αξία του να έχουν.

Εάν ξεκινάτε την καριέρα σας ή είστε έμπειρος επαγγελματίας που θέλετε να κάνετε μια αλλαγή, το να έχετε ένα προφίλ στο LinkedIn μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την υποστήριξη των επαγγελματικών σας στόχων. Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να δημιουργήσετε ένα προφίλ LinkedIn σήμερα:

1. Βοηθήστε τους διευθυντές προσλήψεων και τους υπεύθυνους προσλήψεων να σας βρουν

Εκτός από την ανάρτηση ευκαιριών εργασίας, πολλοί διευθυντές προσλήψεων και υπεύθυνοι προσλήψεων χρησιμοποιούν επίσης το LinkedIn για να αναζητήσουν πιθανούς υποψηφίους. Έχοντας ένα ολοκληρωμένο προφίλ στο LinkedIn, βγάζετε τον εαυτό σας εκεί έξω και προσφέρετε σε διευθυντές προσλήψεων και υπαλλήλους προσλήψεων έναν εύκολο τρόπο να σας βρουν και να επικοινωνήσουν μαζί σας για τις θέσεις εργασίας τους που ταιριάζουν με το ιστορικό και την εμπειρία σας.

2. Ενισχύστε το βιογραφικό/αίτησή σας

Η συμπερίληψη ενός συνδέσμου προς το προφίλ σας στο LinkedIn στο βιογραφικό σας ή στο υλικό της εφαρμογής σας παρέχει την ευκαιρία να δείξετε γρήγορα ότι έχετε ένα ισχυρό επαγγελματικό δίκτυο και δεξιότητες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε πληροφορίες που δεν μπορούσατε να συμπεριλάβετε στο βιογραφικό ή την αίτησή σας σε αυτό το πρώιμο στάδιο της διαδικασίας, όπως δείγματα της δουλειάς σας ή άτομα που σας έχουν κάνει συστάσεις.

3. Διαχειριστείτε τις επαγγελματικές σας επαφές, παρελθόν και παρόν

Οι συνάδελφοι έρχονται και φεύγουν με τα χρόνια. Είτε πρόκειται για κάποιον που γνωρίσατε σε ένα συνέδριο είτε για ένα άτομο με το οποίο έχετε συνεργαστεί, η ύπαρξη ενός προφίλ στο LinkedIn σάς βοηθά να παραμείνετε συνδεδεμένοι και να έρθετε σε επαφή μαζί του αν χρειαστεί.

4. Δίκτυο, Δίκτυο, Δίκτυο

Ένα βασικό πλεονέκτημα της χρήσης του LinkedIn είναι ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε τις συνδέσεις σας για παραπομπές και πόρους. Μπορείτε να δείτε τις συνδέσεις των επαφών σας για να δείτε αν αυτοί ή κάποιος που γνωρίζουν εργάζεται σε ανώτερο ίδρυμα στο οποίο προσπαθείτε να βρείτε δουλειά. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε Ομάδες LinkedIn που ευθυγραμμίζονται με την εμπειρία σας (π.χ. επαγγελματίες του μάρκετινγκ ανώτερων επιδόσεων) ή με αυτό που αναζητάτε (π.χ. ειδικούς στο πολυπολιτισμικό μάρκετινγκ).

5. Δημιουργήστε την επαγγελματική σας επωνυμία

Με το να είστε ενεργοί και αφοσιωμένοι στο LinkedIn, επιδεικνύετε την εξειδίκευσή σας και δυνητικά επηρεάζετε άλλους. Χρησιμοποιήστε το προφίλ σας στο LinkedIn για να μοιραστείτε ιστορίες και πόρους που σας ενδιαφέρουν για να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη και αξιοπιστία στο δίκτυό σας και όχι μόνο.

Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε το προφίλ σας στο LinkedIn ενημερωμένο με τις δραστηριότητες και την εμπειρία σας. Δείτε αυτό το άρθρο HERC σχετικά με τον τρόπο χρήσης του προφίλ σας στο LinkedIn για να πείτε την ιστορία σας.

Δείτε περισσότερα Κορυφαία άρθρα για θέσεις εργασίας HERC.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Marcia Silva είναι διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας στο Higher Education Recruitment Consortium. Είναι παθιασμένη με τη χρήση ψηφιακών μέσων και τεχνολογίας για να ενθαρρύνει τη συμμετοχή και να ενισχύσει τις κοινότητες.

Schreibe einen Kommentar