7 τρόποι για να διαχειριστείτε την ακράτεια στο χώρο εργασίας

5
7 τρόποι για να διαχειριστείτε την ακράτεια στο χώρο εργασίας

Για όσους από εμάς εξακολουθούμε να εργαζόμαστε – είτε πλήρους απασχόλησης, μερικής απασχόλησης είτε ακόμη και ως εθελοντές – η ακράτεια μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Ανάμεσα στις προθεσμίες, τις συνεχόμενες κλήσεις Zoom και την πίεση για επιτυχία, οι άνθρωποι έχουν αρκετά να ανησυχούν χωρίς το άγχος μιας υπερδραστήριας κύστης.

Αλλά δυστυχώς, περισσότερα από 25 εκατομμύρια ενήλικες στην Αμερική βιώνουν προσωρινή ή χρόνια ακράτεια ούρων, προκαλώντας εντάσεις και άγχος σε όσους δυσκολεύονται να διαχειριστούν την ακράτεια τους στο χώρο εργασίας και μιλούν σχετικά με τους εργοδότες τους.

Και καθώς όλο και περισσότεροι ενήλικες συνεχίζουν να μένουν στο χώρο εργασίας σε μεγαλύτερες ηλικίες, τόσο περισσότεροι είναι οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν ακράτεια. Εάν αφεθεί χωρίς λύση ή σωστή ρουτίνα διαχείρισης, η ακράτεια μπορεί να μειώσει την παραγωγικότητα ενός εργαζομένου και να προκαλέσει απογοητεύσεις μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, τόσο στο γραφείο όσο και εξ αποστάσεως.

Είτε εργάζεστε στο γραφείο, στο σπίτι ή ακόμα και σε καφετέρια ή πάρκο, παρακάτω είναι μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου για να βοηθήσετε στη διαχείριση της ακράτειάς σας κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας:

Όταν βρίσκεστε στο γραφείο, είναι σημαντικό να εντοπίσετε πού είναι το πλησιέστερο μπάνιο σε εσάς, ώστε να μπορείτε να χαρτογραφήσετε πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να πάει όταν είναι απαραίτητο. Εάν η τουαλέτα βρίσκεται πιο μακριά από το αναμενόμενο, τότε το να πηγαίνετε συχνά στην τουαλέτα μπορεί να αρχίσει να διαταράσσει την παραγωγικότητά σας.

Πάντα να προσέχετε το σώμα σας και να καταναλώνετε την πρόσληψη υγρών κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποφύγετε τα συνεχή διαλείμματα στο μπάνιο. Η συνιστώμενη πρόσληψη είναι τουλάχιστον 4-6 ουγγιές νερού κάθε ώρα.

Προσδιορίστε τυχόν ερεθιστικά της ουροδόχου κύστης που μπορεί να επηρεάσουν τη συχνοουρία σας. Συνήθη ερεθιστικά της ουροδόχου κύστης είναι ο καφές, τα ανθρακούχα ποτά, τα όξινα φρούτα και η σοκολάτα. Εάν λαμβάνετε ένα ερεθιστικό της ουροδόχου κύστης, φροντίστε να προετοιμάσετε το σώμα σας με νερό εκ των προτέρων.

Αυτό πρέπει να συμβαίνει οπουδήποτε και όχι μόνο στο χώρο εργασίας, αλλά είναι σημαντικό να μην κρατάτε ποτέ τις κινήσεις του εντέρου σας και να μην καταπονείτε ποτέ το σώμα σας.

Κάνοντας μικρά διαλείμματα διατάσεων και άσκησης κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μειώσουν την πίεση στην ουροδόχο κύστη σας. Αυτό μπορεί να είναι απλά το περπάτημα πάνω και γύρω από το γραφείο σας ή να κάνετε κάποιες ασκήσεις στην καρέκλα σας στο γραφείο σας.

Θα είναι χρήσιμο να προγραμματίσετε την εργάσιμη ημέρα και την ούρηση σας πίνοντας νερό και κάνοντας το σώμα σας να κάνει κάποιο είδος κίνησης κάθε ώρα την ώρα. Και περίπου κάθε δύο ώρες, σχεδιάστε να χρησιμοποιείτε την τουαλέτα.

Εάν παρατηρήσετε ότι η ακράτειά σας αρχίζει να επηρεάζει την επαγγελματική σας ζωή, ακόμα και μετά την εφαρμογή των παραπάνω πρακτικών, να μιλάτε πάντα με τον εργοδότη σας για να τον ενημερώνετε για την κατάσταση. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν πρόκειται να μιλήσετε με τον εργοδότη σας για την ακράτειά σας είναι να μην ντρέπεστε.

Η ακράτεια είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο και δεν πρέπει να ντρέπεστε. Όσο πιο ανοιχτός είστε με το αφεντικό σας, τόσο πιο κανονική θα πάει η συζήτηση και τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα.

Όταν ασχολείστε με οτιδήποτε σχετίζεται με το σώμα μας, να αναζητάτε πάντα ιατρική συμβουλή ή θεραπεία εάν η ακράτειά σας γίνεται εμπόδιο. Εάν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να καθίσετε σε μια συνάντηση 30 λεπτών ή εάν αυτό εμποδίζει σοβαρά την απόδοση της εργασίας σας, τότε η αναζήτηση επαγγελματία ιατρού για τις ανάγκες σας θα είναι σημαντική για να προχωρήσετε.

Η ακράτεια επηρέασε την εργασιακή σας απόδοση; Τι γίνεται με άλλες καταστάσεις ζωής; Πώς το φροντίζεις; Ποιες στρατηγικές έχουν λειτουργήσει για εσάς;