8 τρόποι με τους οποίους τα παιδιά μπορούν να χτίσουν πολιτιστική ταυτότητα

1
8 τρόποι με τους οποίους τα παιδιά μπορούν να χτίσουν πολιτιστική ταυτότητα

Βοηθήστε το παιδί σας να καταλάβει το δικό τους πολιτιστική ταυτότητα στο σπίτι και στο σχολείο.

Ενώ το να κατανοήσει κανείς το οικογενειακό υπόβαθρο και την κουλτούρα του μπορεί να φαίνεται σαν ένα τρομακτικό έργο για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια απλή (και διασκεδαστική) ευκαιρία για ανακάλυψη.

Φροντίστε να δείτε ακόμα περισσότερα από τα δικά μου χρήσιμες συμβουλές για γονείςπολύ!

οικογένεια που μαγειρεύει μαζί μαθαίνοντας την πολιτιστική τους κληρονομιά
Φωτογραφία ευγενική προσφορά της Getty Images

Η LaRayne Woster είναι η επικεφαλής των ιθαγενών Αμερικανικών Σπουδών και η Πολιτιστική Ειδική στο St. Joseph’s Indian School, ένα μικρό μη κερδοσκοπικό σχολείο ιθαγενών της Αμερικής που κάνει τη διαφορά στη διατήρηση του πολιτισμού και της κληρονομιάς των μαθητών του.

Ως ειδικός στον πολιτισμό, η Woster ανέπτυξε ένα μοναδικό έργο με τους μαθητές της, βοηθώντας τους να ανακαλύψουν ποιοι είναι και από πού προέρχονται, και μπορείτε να το κάνετε αυτό στο σπίτι!

Με την ανάπτυξη διασκεδαστικών και ενημερωτικών δραστηριοτήτων όπως η εκμάθηση της ιστορίας της δημιουργίας τους. εκμάθηση παραδοσιακών τεχνών, χειροτεχνιών και χορών· Κάνοντας ένα παραδοσιακό γεύμα? και κατανοώντας τις θρησκευτικές παραδόσεις, προκάλεσε τους μαθητές της να συνδεθούν με την καταγωγή τους.

Ενώ αυτή η δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε παιδιά ιθαγενών Αμερικανών, ο Woster συνιστά στους γονείς και τους δασκάλους να χρησιμοποιήσουν αυτήν την άσκηση και να μοιραστούν ιδέες για να βοηθήσουν οποιοδήποτε παιδί να συνδεθεί με τη δική του κληρονομιά, από τον Ισπανόφωνο και τον Αφρικανικό πολιτισμό έως τους Γάλλους, τους Ιρλανδούς και όχι μόνο.

γυναίκα που ντύνει το παιδί με παραδοσιακά φτερά για να ενισχύσει την πολιτιστική κληρονομιά και την ταυτότητα
Φωτογραφία ευγενική προσφορά του ινδικού σχολείου St. Joseph

8 τρόποι με τους οποίους τα παιδιά μπορούν να χτίσουν πολιτιστική ταυτότητα

Σκεφτείτε αυτούς τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προωθήσετε πολιτιστικές συνδέσεις.

Δεσμός με κάποιον που γνωρίζει τον πολιτισμό

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά μπορούν να μυηθούν στη δική τους ιστορία είναι μιλώντας με συγγενείς, φίλους ή γείτονες που μπορούν να μοιραστούν σοφία και γνώση.

Αυτοί οι μέντορες μπορούν να παρέχουν ευκαιρίες κατεύθυνσης και εκπαίδευσης, ενώ συμμετέχουν σε παιχνίδια, χορούς, αφήγηση ιστοριών και άλλες πολιτιστικές παραδόσεις.

Μάθετε ένα παραδοσιακό παιχνίδι και μοιραστείτε το

Σε όλη την ιστορία, άνθρωποι όλων των πολιτισμών έπαιζαν παιχνίδια και συμμετείχαν σε δραστηριότητες για να πυροδοτήσουν τη δημιουργική ελευθερία και να απελευθερωθούν από τους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες.

Η μάθηση και η συμμετοχή σε ένα από αυτά τα παιχνίδια προσφέρει στα παιδιά έναν διασκεδαστικό, πρακτικό τρόπο σύνδεσης με την κληρονομιά τους.

Μαγειρέψτε παραδοσιακά φαγητά

Ενώ οι οικογενειακές συγκεντρώσεις και οι διακοπές είναι συχνά γεμάτες με τα αγαπημένα γεύματα των αγαπημένων σας, τα φαγητά των προγόνων σας μπορεί να διαφέρουν δραματικά από τα σημερινά κλασικά.

Η σύνδεση με το παρελθόν μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο η έρευνα συνταγών, το να πάτε στο κατάστημα για μερικά υλικά και να περάσετε αγαπημένες στιγμές μαζί στην κουζίνα.

Κάντε έναν παραδοσιακό χορό

Οι λαϊκοί χοροί από όλο τον κόσμο έχουν περάσει από γενιά σε γενιά.

Οι ντόπιοι Αμερικανοί χοροί με γρασίδι, οι χοροί Lakota και οι χοροί της βροχής είναι δημοφιλή παραδείγματα που προσφέρουν ζωντανούς, διασκεδαστικούς τρόπους σύνδεσης με το παρελθόν.

Μελετήστε προφορικές παραδόσεις και μάθετε να λέτε ιστορίες

Είτε ο πολιτισμός σας χρονολογείται εκατοντάδες χρόνια είτε χιλιάδες, υπάρχουν ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν.

Μάθετε μερικές από τις πιο σημαντικές ιστορίες των προγόνων σας από τη δημιουργία και την αρχαία ιστορία μέχρι τα σύγχρονα παραμύθια και αφηγηθείτε τες σε φίλους και συγγενείς.

Διαβάστε τα Έργα των Πρώτων Συγγραφέων

Η μελέτη των πιο γνωστών συγγραφέων του πολιτισμού σας, μυθοπλασίας ή μη, μπορεί να σας δώσει μια ματιά στο παρελθόν.

Ακόμη και τα φανταστικά έργα παρέχουν μια πύλη στη σκέψη, τις παραδόσεις, τις πεποιθήσεις και πολλά άλλα εκείνων που ήρθαν πριν από εσάς.

Μάθετε την Παραδοσιακή Γλώσσα

Για τους μαθητές των οποίων οι πρόγονοι μιλούσαν διαφορετική γλώσσα ή επικοινωνούσαν με διαφορετικό τρόπο από τους ανθρώπους σήμερα, η μελέτη αυτής της γλώσσας παρέχει άμεση σύνδεση με τον πολιτισμό.

Στην πραγματικότητα, η εκμάθηση της γλώσσας μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία για την επικοινωνία με έναν ηλικιωμένο στην κοινότητά σας που μιλάει άπταιστα.

Γνωρίστε και σεβαστείτε την οικογένειά σας

Ενώ η ιστορία και οι παραδόσεις της μπορεί να φαίνονται πολύ παλιά, οι πιο στενές πιθανές συνδέσεις σας με αυτό το παρελθόν είναι τα αγαπημένα σας πρόσωπα που βλέπετε καθημερινά.

Η σύνδεση με τις νέες γνώσεις σας για την κοινή σας κληρονομιά είναι μια βαθιά ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά, να συνδεθείτε με το υπόβαθρό σας και να γιορτάσετε αυτούς που ήρθαν πριν από εσάς.

Επίσκεψη stjo.org για να βρείτε πιο διασκεδαστικούς, φιλικούς προς τους μαθητές τρόπους για να ανακαλύψετε και να διατηρήσετε το παρελθόν.

Schreibe einen Kommentar