Kirtland Temple – Utah’s Adventure Family

16
Kirtland Temple – Utah’s Adventure Family

Ο ναός του Κίρτλαντ είναι μια ιστορική τοποθεσία που βρίσκεται στο Κίρτλαντ του Οχάιο. Πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στο ναό με 10 $ ανά άτομο (τιμή 2022) και οι επισκέπτες επιτρέπεται να εισέλθουν στο ναό μόνο με ξεναγό. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για περιηγήσεις χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση του ναού, ο οποίος, μέχρι πρόσφατα, είχε καταρρεύσει. Αυτός ο ναός είναι όμορφος μέσα και έξω και είναι διασκεδαστικό να επισκεφθείτε αν βρίσκεστε στην περιοχή του Κλίβελαντ.

Είμαστε ευγνώμονες που φροντίζουν αυτό το ιστορικό κτίριο.

Μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες έξω από το ναό του Κίρτλαντ δωρεάν. Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι το τεράστιο μέγεθος του κτιρίου. Είναι ογκώδης, υψώνεται πάνω από τη γύρω περιοχή. Είναι εκπληκτικό πόσο ψηλό και ανοιχτό είναι αυτό το κτίριο, με τον τεράστιο τρούλο του πύργου του ρολογιού. Είναι συγκλονιστικό να σκεφτόμαστε πώς χτίστηκε αυτό το κτίριο πριν από σχεδόν 200 χρόνια.

Ξεκινήστε την περιήγησή σας στο μικρό Κέντρο Επισκεπτών δίπλα στο ναό. Θα πληρώσετε το τέλος μέσα και, στη συνέχεια, μπορείτε να περπατήσετε μέσα από ένα μικρό μουσείο που επιμελείται η Κοινότητα του Χριστού. Δεν επιτρέπονται φωτογραφίες μέσα στο μουσείο ή στο ναό, επομένως δεν θα μπορούμε να σας δείξουμε πώς μοιάζουν. Θα πρέπει να πάτε μια επίσκεψη για να δείτε!

Ο ναός του Κίρτλαντ χτίστηκε τη δεκαετία του 1830.

Πριν μπείτε στο ναό, θα παρακολουθήσετε μια ταινία μικρού μήκους για το κτίριο. Μάθαμε μερικά εκπληκτικά γεγονότα. Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από μπάζα και κονίαμα. Στη συνέχεια, οι τοίχοι καλύφθηκαν από πλίθα με γυαλί και άλλα γυαλιστερά αντικείμενα για να βοηθήσουν τον ναό να λάμψει. Οι πρώτες μαρτυρίες λένε ότι ο ναός του Κίρτλαντ αντανακλούσε ένα μπλε-γκρι χρώμα όταν άνοιξε για πρώτη φορά και η οροφή ήταν καλυμμένη με έντονα κόκκινα πλακάκια. Προσθέστε τη βαριά σκούρα πράσινη πόρτα και ο ναός πρέπει να εμφανίστηκε αρκετά διαφορετικά από ό,τι φαίνεται στις φωτογραφίες.

Το κτίριο είναι πολύ ψηλό σε σύγκριση με τη γύρω περιοχή.
Οι φωτεινές πράσινες πόρτες είναι εκπληκτικές! Λατρεύω το χρώμα!

Η ξενάγηση ξεκινά από το μπροστινό φουαγιέ του ναού. Οι σκάλες και μερικά παράθυρα είναι πρωτότυπα και μπορείτε να δείτε το μπλε φιμέ γυαλί που δημιούργησε ο υαλοπίνακας Brigham Young για τον ναό του Kirtland. Αφού ανεβείτε τις αρχαίες σκάλες, θα μπείτε στον δεύτερο όροφο. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο δωμάτιο με στασίδια και βάθρα σε κάθε άκρο. Αυτό το επίπεδο ονομάζεται «σχολείο μάθησης».

Ο πρώτος όροφος μοιάζει πολύ. Στην πραγματικότητα, αν με έβαζες σε ένα από τα δύο, δεν θα μπορούσα να διακρίνω πραγματικά τη διαφορά. Ωστόσο, αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος για τα μέλη των Εκκλησιών Αποκατάστασης, επειδή είναι το σημείο όπου τα κλειδιά του βασιλείου επέστρεψαν στη γη. Ο ξεναγός μας είπε την ιστορία της οικοδόμησης του ναού, καθώς και την αφιέρωση του ναού από μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Καθώς καθόμασταν στα στασίδια, τραγουδήσαμε ως ομάδα έναν ύμνο που ονομάζεται «Το Πνεύμα του Θεού», που ήταν μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία.

Οι χώροι ήταν υπέροχοι την Άνοιξη και πήραμε μερικές ωραίες οικογενειακές φωτογραφίες.

Μας άρεσε πολύ η εμπειρία μας στο ναό του Κίρτλαντ. Για τρέχουσες πληροφορίες σχετικά με τις ώρες και τις εκδρομές, επισκεφθείτε το Ιστοσελίδα του ναού του Kirtland. Ακριβώς κάτω από το δρόμο, μπορείτε να επισκεφθείτε το Ιστορική τοποθεσία Κίρτλαντ όπου ζούσαν πολλοί από τους πρωτοπόρους που έχτισαν το ναό. Μπορείτε να επισκεφθείτε και τα δύο αυτά σημεία σε περίπου μισή μέρα. Για να διαβάσετε για άλλους ιστότοπους της Ιστορίας της Εκκλησίας που επισκεφτήκαμε, κάντε κλικ εδώ.

Schreibe einen Kommentar