The 11th Garden Cruise Club

0
The 11th Garden Cruise Club

Η δέκατη κρουαζιέρα μας στον κήπο προς όφελος του Greening of Detroit ήταν την περασμένη Κυριακή. Ως συνήθως, πέρασα τη μέρα στο σπίτι. Ο κήπος μου είναι σε περιοδεία κάθε χρόνο, καθώς μου αρέσει να συναντώ και να μιλάω με όλους όσους περνούν. Και απολαμβάνω να μιλάω με εκείνους τους ανθρώπους που κάνουν την περιήγησή μας χρόνο με τον χρόνο, τώρα μια δεκαετία. Είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι που έχουν περιοδεύσει για χρόνια δεν κουράζονται να επισκέπτονται τον κήπο μου. Φέτος ο κήπος μου είχε μερικές εκπλήξεις. Ένα νέο ζευγάρι κληματαριές, ένας νέος φράκτης και 72 γραμμικά πόδια από κουτιά ζαρντινιέρης στο μπροστινό μέρος, φυτεμένα με ετήσια φυτά που ανθίζουν το καλοκαίρι. Για κάποιον που του αρέσει να φυτεύει δοχεία όσο κι εγώ, αυτός ο χώρος φύτευσης αξίας 72 ποδιών είναι μια απόλαυση. Τι διασκεδαστικό ήταν να τα φυτέψω! Η πρόγνωση του καιρού ήταν τέλεια – 72 βαθμοί και μερικώς συννεφιασμένος ουρανός με μικρή πιθανότητα σύντομης βροχής. Περπατώντας πάνω από την εκδήλωση ήταν η απόφασή μου ότι αυτή θα ήταν η τελευταία μας περιοδεία.

Πριν από δέκα χρόνια, με την ενθάρρυνση και τη χορηγία του μέλους του διοικητικού συμβουλίου και διακεκριμένου αρχιτέκτονα Michael Willoughby, εντάχθηκα στο διοικητικό συμβούλιο του Greening of Detroit. Πήγα σε μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Θα ήταν το τελευταίο μου. Είχα βγει τελείως από τα βάθη μου. Ενώ ήμουν εξοικειωμένος με την αποστολή τους, δεν καταλάβαινα τα ζητήματα που είχε το διοικητικό συμβούλιο αρκετά καλά ώστε να έχω κάτι να συνεισφέρω. Την επόμενη μέρα αποφάσισα ότι η καλύτερη συνεισφορά που θα μπορούσα να τους κάνω θα ήταν μια προσπάθεια να μαζέψω χρήματα για λογαριασμό τους. Η οργάνωση μιας περιήγησης σε τοπία του σχεδίου μου ή επηρεασμένα από την ομάδα μας και μια δεξίωση για δείπνο, ήταν μια δέσμευση που ήμασταν έτοιμοι να αναλάβουμε. Χρεώναμε περισσότερα από τις περισσότερες εκδρομές για εισιτήρια, και όλα αυτά τα χρήματα των εισιτηρίων θα πήγαιναν στο Greening. Πιστεύω πραγματικά στη δουλειά που έγινε από το Greening του Ντιτρόιτ, γι‘ αυτό επέμεινα. Κρατήσαμε την περιοδεία για πολύ καιρό.

Η Detroit Garden Works και η Deborah Silver and Company έβαλαν το βάρος τους σε αυτήν την περιοδεία. Το μαγαζί ανακαινίζεται και καθαρίζει. Ο Ρομπ σχεδιάζει το πάρτι της δεξίωσης. Το προσωπικό της Detroit Garden Works στήνει τραπέζια και καρέκλες και το μπαρ, που εκτείνονται σε όλο το μήκος του δρόμου μας. Χειρίζονται με χάρη τα αιτήματα για εισιτήρια περιοδείας για εβδομάδες πριν, και εκείνο το πρωί της Κυριακής που αρχίζει στις 8 π.μ. Σχεδιάζουν εκδρομές για άτομα που έχουν μόνο λίγες ώρες για να παρακολουθήσουν. Έδωσαν δεξίωση δείπνου με ζωντανή μουσική που είναι μια τέλεια καλοκαιρινή βραδιά για όσους έχουν περιοδεύσει. Ο Rob αναμειγνύει υποχρεωτικά την τελευταία του εκδοχή του κλασικού τζιν και τόνικ, και επίσης αναμιγνύει μια σειρά από ασυνήθιστα καλοκαιρινά ποτά. Η γραμμή στο σταθμό του είναι πάντα μεγάλη. Η Christine έχει αποσυρθεί εδώ και καιρό από το κατάστημα, αλλά δουλεύει στην κρουαζιέρα. Ασχολείται με το wine bar, όπως τα τελευταία 10 χρόνια.

Η Deborah Silver and Company ξεριζώνει και βγάζει το μαγαζί για παρέα. Όλοι οι κήποι και οι γλάστρες περιποιούνται και ποτίζονται. Δίνουν επίσης ένα χέρι σε κάθε κήπο σε περιοδεία την προηγούμενη εβδομάδα. Ξεχορταίνουμε, μεταφέρουμε σκουπίδια και βούρτσες, ποτίζουμε, φροντίζουμε ένα σιντριβάνι που δεν λειτουργεί σωστά ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα πρέπει να διορθωθεί εγκαίρως για την κρουαζιέρα. Κλαδεύουν και αφήνουν χνούδι – έτσι κάθε τοπίο και κήπος είναι το καλύτερο. Ένα όμορφο τοπίο και κήπος είναι απόλαυση για όσους τα φτιάχνουν, και για όσους τα βιώνουν. Το Greening of Detroit κάνει σημαντικό έργο – δημιουργώντας και συντηρώντας τοπία στην πόλη μας και διδάσκει στους ανθρώπους πώς να κάνουν τα φυτά να μεγαλώνουν.

Η φετινή περιοδεία ήταν μια πολύ συναισθηματική εμπειρία για μένα. Ο αρχικός μου στόχος το 2008 ήταν να συγκεντρώσω 100.000 για τους Greening. Ξεπεράσαμε αυτό το σημείο στην 9η περιοδεία μας, αλλά τόσοι πολλοί φίλοι μας και οι Greening ρώτησαν αν θα έκανα μια 10η περιοδεία, είπα ναι. Η δέκατη χρονιά και η περιοδεία θα ήταν η τελευταία. Γιατί το τελευταίο μας; Είχα κάνει για το Πράσινο αυτό που είχα σκοπό να κάνω. Δεν ήθελα να παραμείνω το καλωσόρισμά μου. Όλα τα πράγματα κάνουν τον δρόμο τους, έτσι δεν είναι; Δεν ήθελα να ρισκάρω τους ανθρώπους να χάσουν τον ενθουσιασμό τους. Δεν περίμενα αυτό που θα ακολουθούσε.

Όλη την ημέρα, άνθρωποι που παρακολουθούσαν την περιοδεία έρχονταν κοντά μου και μου μιλούσαν για το πόσο σήμαινε η περιοδεία για αυτούς. Για το πόσα έμαθαν από μια συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών με ιδιοκτήτες κήπων. Ένα άτομο συγκεκριμένα άρθρωσε πώς μπόρεσε να πάρει αυτά που είδε στους κήπους άλλων ανθρώπων που της άρεσαν και να τα εκφράσει στον δικό της κήπο. Τόσοι πολλοί μου είπαν ότι μετάνιωσαν που αυτή θα ήταν η τελευταία περιοδεία. Πολλοί ρώτησαν αν θα σκεφτόμουν να συνεχίσω την περιοδεία. Κάποιοι είπαν ότι ήταν η καλύτερη περιοδεία από όλες, και ήταν σίγουροι ότι η περιοδεία του επόμενου έτους θα ήταν ακόμη καλύτερη. Δεν περίμενα μια τόσο παθιασμένη απάντηση.

Θα σκεφτόμουν να συνεχίσω την περιοδεία; Η Sunne έριχνε πάντα όλο της το βάρος πίσω από αυτή την περιοδεία. Όλοι όσοι ψωνίζουν στο Detroit Garden Works τη γνωρίζουν. Αποδείχθηκε ότι ήταν η ιδρύτρια του 11ου Garden Cruise Club. Μου εξήγησε ότι αυτή ήταν η τελευταία περιοδεία, και όποιος δεν ήταν ευχαριστημένος με αυτό θα πρέπει να με ενημερώσει. Έφτασα στη ρεσεψιόν της περιοδείας περίπου στις 5:15. Το πρώτο άτομο που είδα ήταν η Jennifer T, η οποία είχε πετάξει από το Σιάτλ με την κόρη της για να κάνει την περιοδεία. Είναι μακροχρόνια αναγνώστρια και υποστηρικτής αυτού του ιστολογίου. Τι απίστευτο που αφιέρωσε χρόνο και ανέλαβε τα έξοδα για να βγει για την εκδήλωσή μας. Παρόλο που έχω διαβάσει και έχω απαντήσει σε πολλά σχόλια που έχει κάνει σε αυτές τις σελίδες, ήταν μεγάλη χαρά που τη γνώρισα προσωπικά. Πόσο γοητευτικό που η κόρη της ήταν όλη στο πλοίο για να κάνει αυτό το ταξίδι με τη μαμά της. Αν και ήμασταν πρόσωπο με πρόσωπο μόνο για δύο μέρες, δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Αυτή η περιοδεία κατέστησε δυνατή μια συνάντηση με έναν παθιασμένο κηπουρό στα μισά του δρόμου σε όλη τη χώρα από εμένα. Η ευγνωμοσύνη δεν εκφράζει πόσο χαρούμενη ήμουν που τη γνώρισα.

Περισσότερα από 125 άτομα παρακολούθησαν τη δεξίωση μας. Μεταξύ των εταιρειών μας και του Greening, πουλήσαμε 385 εισιτήρια. Συγκεντρώσαμε 15.650,00 για το Πράσινο. Το Garden Design Magazine είχε περίπου 40 νέες συνδρομές, από τις οποίες θα δώριζε 12,00 από το καθένα στο Greening. Ο νέος Πρόεδρος του Greening, Lionel Bradford, παρευρέθηκε στη δεξίωσή μας και έδωσε μια σύντομη και εγκάρδια ομιλία για την εκτίμησή του για όσα έχει κάνει η περιοδεία για τον οργανισμό του. Για μένα, ένα καλάθι γεμάτο με πράγματα για φαγητό και ποτό, φτιαγμένο στο Ντιτρόιτ. Συγκινητικό, αυτό.

Εκείνη η στιγμή ήταν μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω σύντομα. Η Sunne έχει την ιδέα ότι η περιοδεία μόλις σημείωνε τον βηματισμό της, και σκεφτόμουν το ενδεχόμενο.

Ο Michael σε περιοδεία. Για όσους από εσάς είναι πολύ μακριά για να έχετε περιοδεύσει, μπορείτε να ακολουθήσετε περισσότερες φωτογραφίες από το τοπίο και τον κήπο μου από εκείνη την ημέρα.

πρωινή ξενάγηση

το κατάστρωμα

Ο Milo και ο Howard ήταν και οι δύο σπίτι για την περιοδεία φέτος.

γλάστρες φυτεμένες για το καλοκαίρι

ένα μικρό σε περιοδεία

επάνω κατάστρωμα

φυτευτές

λεπτομέρεια ζαρντινιέρα

γλάστρες καταστρώματος

συντριβάνι τοπίο

κρήνη

μπροστινή αυλή

τοπίο

η αντίθετη άποψη

νέα κουτιά ζαρντινιέρης και αυθεντικές χυτοσίδηροι γλάστρες

νέα κουτιά ζαρντινιέρης προς την άλλη κατεύθυνση

τοπίο περιήγησης

Το να τελειώσει η περιοδεία είναι πιο δύσκολο τώρα, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα ακούσαμε εκείνη την ημέρα. Χθες άκουσα από τη Monica Tabares στο Greening ότι ένας δωρητής που έκανε την περιοδεία για πρώτη φορά φέτος μετάνιωσε ότι αυτή ήταν η δέκατη και τελευταία μας περιοδεία. Σε μια συνάντηση μαζί της, δεσμεύτηκαν ότι αν συνέχιζα την περιοδεία για άλλα 5 χρόνια, θα ταιριάζουν με τα κεφάλαια που συγκεντρώνουμε κάθε ένα από αυτά τα πέντε χρόνια. Αυτή η προσφορά μου δίνει μεγάλη παύση. Μπορεί αυτό που πιστεύαμε ότι ήταν το τέλος να μην είναι ακόμα το τέλος.

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Schreibe einen Kommentar